ADVERTISEMENT

Αρση απαγορευτικού απόπλου: Οι νέες ώρες αναχώρησης των πλοίων από Ραφήνα και Λαύριο

Το Λιμενικό καλεί τους επιβάτες να επικοινωνούν με τις ακτοπλοϊκές εταιρείες, καθώς οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάσουν τοπικά τα 8 μποφόρ την Κυριακή – Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ μέχρι την Τρίτη.

Newsroom
2' χρόνος ανάγνωσης
Αρση απαγορευτικού απόπλου: Οι νέες ώρες αναχώρησης των πλοίων από Ραφήνα και Λαύριο
GEORGE DESIPRIS / Pexels
ADVERTISEMENT

Σε άρση του απαγορευτικού απόπλου από τα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου προχώρησε το Λιμενικό, καθώς παρουσίασαν ύφεση οι ισχυροί άνεμοι. Οι ακτοπλοϊκές εταιρείες ανακοίνωσαν τα νέα δρομολόγια πλοίων για τα νησιά του Αιγαίου.

Θέλετε να βλέπετε πιο συχνά το E-Radio στα αποτελέσματα της Google;
Προσθέστε το E-Radio στις πηγές σας στη Google

Σε άρση του απαγορευτικού απόπλου προχώρησε το Λιμενικό μετά τη 1 το μεσημέρι του Σαββάτου, καθώς οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν από το πρωί (έως 9 μποφόρ) στο Αιγαίο παρουσίασαν ύφεση.

ADVERTISEMENT

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, οι ταξιδιώτες καλούνται να επικοινωνούν διαρκώς με τις ακτοπλοϊκές εταιρείες και τα κατά τόπους λιμεναρχεία για τα δρομολόγια πλοίων που θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες ώρες, τόσο από τα λιμάνια του Λαυρίου και της Ραφήνας, όσο και από τον Πειραιά.

Οι νέες ώρες αναχώρησης από Ραφήνα και Λαύριο

Από το λιμάνι της Ραφήνας ανακοινώθηκε ότι το πλοίο της Fast Ferries αναχωρεί στις 13:15, ενώ το EKATERINI P. στις 13:00. Αντίστοιχα, η εταιρεία SEAJETS ενημέρωσε το επιβατικό κοινό ότι το CHAMPION JET 2 αναχωρεί στις 14:00 για Σύρο, Τήνο και Μύκονο. Το EUROCHAMPION JET αποπλέει στις 15:00 για Σύρο, Μύκονο, Πάρο, Νάξο, Ίο και Σαντορίνη, ενώ το CHAMPION JET 1 αναχωρεί επίσης στις 15:00 για Κύθνο, Σέριφο, Σίφνο, Κίμωλο και Μήλο.

Όσον αφορά το λιμάνι του Λαυρίου, ο απόπλους έχει προγραμματιστεί για τις 15:00. Συγκεκριμένα, θα αναχωρήσουν το TERA JET 2 με προορισμό την Τήνο και τη Μύκονο, καθώς και το SUPERSTAR που θα εκτελέσει το δρομολόγιο για Άνδρο και Τήνο.

ADVERTISEMENT

Η πρόγνωση του καιρού μέχρι την Τρίτη

Για την Κυριακή, η ΕΜΥ προβλέπει γενικά αίθριο καιρό με πρόσκαιρες νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Εύβοια, όπου υπάρχει πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και τοπικά 7, με πιθανότητα πρόσκαιρα να αγγίξουν τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 31 βαθμούς στα ανατολικά, ενώ στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά θα φτάσει τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Τη Δευτέρα αναμένεται αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις και πιθανότητα βροχών στα δυτικά ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με τους ανέμους στο Αιγαίο να φτάνουν τοπικά τα 6 και νοτιοανατολικά πρόσκαιρα τα 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Την Τρίτη, ο καιρός θα παραμείνει γενικά αίθριος με πρόσκαιρες βροχές το μεσημέρι στα ηπειρωτικά, το Ιόνιο και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα στραφούν σταδιακά σε δυτικούς βορειοδυτικούς έως 5 μποφόρ, χωρίς αξιόλογη μεταβολή της θερμοκρασίας.

Θέλετε να βλέπετε πιο συχνά το E-Radio στα αποτελέσματα της Google;
Προσθέστε το E-Radio στις πηγές σας στη Google

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ADVERTISEMENT
READ NEXT

Όλες οι ειδήσεις της ημέρας από Ελλάδα και κόσμο. Πολιτική, κοινωνία, οικονομία και επικαιρότητα 24/7, με έγκυρη ενημέρωση από το e-radio.gr.

Τα θέματα που ξεχώρισε σήμερα η ομάδα του E-Daily.

×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Γυναίκες χωρίς φίλτρο