E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Τραμπ σε Ομάν: Ανατριχιαστική απειλή βομβαρδισμού αν εμπλακεί στο μέτωπο Ιράν‑ΗΠΑ

Ο Αμερικανός πρόεδρος προειδοποίησε τη χώρα του Κόλπου για τον ρόλο της στις διαπραγματεύσεις γύρω από τα Στενά του Ορμούζ, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν βιάζεται να κλείσει τον πόλεμο με το Ιράν.

Τραμπ σε Ομάν: Ανατριχιαστική απειλή βομβαρδισμού αν εμπλακεί στο μέτωπο Ιράν‑ΗΠΑ
Fulton County Sheriff's Office, State of Georgia / Wikimedia Commons (Public domain)
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 17/8/2026 | 19:05

Ο Ντόναλντ Τραμπ απείλησε ευθέως το Ομάν με βομβαρδισμό αν εμποδίσει τις αμερικανικές προσπάθειες για συμφωνία με το Ιράν και για την επαναλειτουργία των Στενών του Ορμούζ, δηλώνοντας παράλληλα ότι δεν έχει χρονοδιάγραμμα για τη λήξη της σύγκρουσης.

Απειλητική δήλωση εναντίον του Ομάν έκανε ο Ντόναλντ Τραμπ, προειδοποιώντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα βομβαρδίσουν τη χώρα του Κόλπου εάν σταθεί εμπόδιο στις αμερικανικές προσπάθειες για συμφωνία με το Ιράν και στην επαναλειτουργία των στρατηγικής σημασίας Στενών του Ορμούζ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η δήλωση έγινε τη Δευτέρα, καθώς οι εντάσεις μεταξύ Ουάσινγκτον και Τεχεράνης παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, με το ζήτημα του ελέγχου των Στενών να βρίσκεται στο επίκεντρο των διπλωματικών εξελίξεων.

Η ερώτηση και η απάντηση Τραμπ

Σύμφωνα με το Fox News, ο ανταποκριτής Τρέι Γινγκστ ρώτησε τον Αμερικανό πρόεδρο για τις παράλληλες συνομιλίες που βρίσκονται σε εξέλιξη μεταξύ Ιράν και Ομάν σχετικά με τον έλεγχο των Στενών του Ορμούζ.

«Ρώτησα τον πρόεδρο για τις παράλληλες συνομιλίες που πραγματοποιούνται μεταξύ Ιράν και Ομάν σχετικά με τον έλεγχο των Στενών του Ορμούζ», ανέφερε ο δημοσιογράφος. Η απάντηση του Τραμπ ήταν κατηγορηματική: «Αν το Ομάν μπει στη μέση, θα το βομβαρδίσουμε μέχρι να γίνει στάχτη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι διαπραγματεύσεις Ιράν-Ομάν

Το Ιράν είχε δηλώσει την περασμένη εβδομάδα ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με το Ομάν σχετικά με τον τρόπο επαναλειτουργίας του Στενού του Ορμούζ, ενός από τα πιο κρίσιμα σημεία διέλευσης πετρελαίου παγκοσμίως.

Το Ομάν έχει διαδραματίσει κατά καιρούς διαμεσολαβητικό ρόλο ανάμεσα στην Τεχεράνη και τη Δύση, γεγονός που καθιστά τη θέση του ιδιαίτερα ευαίσθητη στο τρέχον γεωπολιτικό σκηνικό.

«Δεν βιάζομαι» για το τέλος του πολέμου

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι δεν έχει συγκεκριμένο «χρονοδιάγραμμα» για τον τερματισμό του πολέμου με το Ιράν. «Δεν βιάζομαι», ανέφερε χαρακτηριστικά, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης της κρίσης.

Οι δηλώσεις Τραμπ έρχονται σε μια περίοδο όπου η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις στην περιοχή, με τα Στενά του Ορμούζ να αποτελούν καίριο σημείο για τη διεθνή ενεργειακή αγορά.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΕΚ μπήκε με νίκη στο Champions League: 1‑0 τη ΛΑΣΚ Λίντσερ με γκολάρα του Μαρίν

Χτες

Καλύτερη η Ένωση σε όλη τη διάρκεια του ματς

Καιρός: Πότε θα πέσουν τα πρωτοβρόχια ‑ Ζέστη έως 37 βαθμούς το Σαββατοκύριακο

Χτες

Ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης, εξηγεί πότε το βαρομετρικό χαμηλό προς την Ιταλία θα φέρει πιο φθινοπωρινές συνθήκες στη χώρα.

Μαρίνα Σταυράκη κατά Γιώργου Πατούλη: «Πού να κατέβεις βρε κακομοίρη;»

Χτες

Διαδικτυακό «πόλεμο» κηρύσσει η πρώην κυρία Πατούλη στον άλλοτε σύζυγό της

Χανιά: Tουρίστας ζήτησε αποζημίωση από ξενοδοχείο για τσιμπήματα κουνουπιών

Χτες

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού Κρήτης Κυριάκος Κώτσογλου παρενέβη, και μετά τον έλεγχο ο επισκέπτης δήλωσε πως θα ξανάρθει του χρόνου στο νησί.

Πρώην δήμαρχος που βίασε ανήλικο σε πισίνα εξέτισε μόλις 90 μέρες στη φυλακή

Χτες

Η οικογένεια του θύματος ζήτησε αυστηρότερη ποινή, όμως ο δικαστής απέρριψε το αίτημα

19χρονη έστειλε μητέρα και πατριό 599 ημέρες φυλακή με ψευδή καταγγελία κακοποίησης

Χτες

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ζυρίχης ακύρωσε τις καταδίκες του ζευγαριού, ενώ η νεαρή αντιμετωπίζει πλέον ποινική δίωξη για παρεμπόδιση της δικαιοσύνης.

Ιστορική ρήξη Ισραήλ – Βρετανίας: Το Τελ Αβίβ κλείνει το βρετανικό προξενείο στην Ιερουσαλήμ ως αντίποινα για τα μέτρα του Λονδίνου

Χτες

«Όποιος ενεργεί κατά του Ισραήλ, το Ισραήλ θα ενεργεί εναντίον του», δήλωσε ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ

Εξαφάνιση της Γιου Τινγκ: Νέα στοιχεία στο Αττικό Αλσος

Χτες

Νέα έγγραφα κομμένα όπως το διαβατήριο, βρέθηκαν στο Αττικό Αλσος, τα οποία ενδέχεται να βοηθήσουν τις αρχές στην υπόθεσης της αγνοούμενης Γιου Τινγκ.

Πρόστιμο έως 2.000 ευρώ για όσους παρκάρουν σε αυτές τις θέσεις

Χτες

Ο νέος ΚΟΚ προβλέπει κλιμακούμενες ποινές για την παράνομη κατάληψη θέσεων

Προκλητικός ο Πολωνός τουρίστας που προκάλεσε φωτιά στην Επανομή

Χτες

Σε δίκη οδηγήθηκε σήμερα ένας 40χρονος Πολωνός τουρίστας, ο οποίος προκάλεσε φωτιά στην περιοχή της Επανομής, στα νοτιοανατολικά της Θεσσαλονίκης, καθώς έκανε

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.