E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Πρώην στέλεχος της Frontex προειδοποιεί: «Εμφύλιος πόλεμος θα ξεσπάσει στις μεγαλουπόλεις της Γερμανίας»

Ανησυχητικές προειδοποιήσεις για το μέλλον της Ευρώπης εκπέμπει ο αναλυτής ασφαλείας και πρώην στέλεχος της Frontex, Γιαν Σόλγουιν, τονίζοντας ότι από το 2015 έως σήμερα ουσιαστικά τίποτα δεν έχει αλλάξει στη μεταναστευτική πολιτική της Ένωσης

Πρώην στέλεχος της Frontex προειδοποιεί: «Εμφύλιος πόλεμος θα ξεσπάσει στις μεγαλουπόλεις της Γερμανίας»
Markus Spiske / Pexels
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 19/8/2026 | 19:37

Ανησυχητικές προειδοποιήσεις για το μέλλον της Ευρώπης εκφράζει ο πρώην στέλεχος της Frontex και αναλυτής ασφαλείας Γιαν Σόλγουιν, ο οποίος υποστηρίζει πως από το 2015 μέχρι σήμερα δεν έχει σημειωθεί καμία ουσιαστική αλλαγή στην ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική.

«Αν η κατάσταση συνεχιστεί ως έχει, τότε θα φτάσουμε σε εμφύλιο πόλεμο στις μεγαλουπόλεις της Γερμανίας», προειδοποιεί ο ίδιος, στέλνοντας μήνυμα κινδύνου για όσα μπορεί να επιφέρει η σημερινή κατάσταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με δεκαπενταετή εμπειρία στη φύλαξη συνόρων και σε επιχειρησιακές αποστολές της Frontex, ο Γιαν Σόλγουιν εκτιμά ότι η γηραιά Ήπειρος βρίσκεται αντιμέτωπη με τον κίνδυνο διάλυσης εξαιτίας των ανεξέλεγκτων μεταναστευτικών ροών.

Κριτική στα εξωτερικά σύνορα και το νέο σύστημα ασύλου

Αναφερόμενος στα πρόσφατα περιστατικά στη Θέουτα, όπου χιλιάδες μετανάστες επιχείρησαν μαζική διέλευση των συνόρων, ο Σόλγουιν επισημαίνει πως τα γεγονότα αυτά αποδεικνύουν την αδυναμία φύλαξης. Κατά την εκτίμησή του, τα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης παραμένουν ουσιαστικά ανοιχτά, «σαν αχυρώνες».

Παράλληλα, ασκεί έντονη κριτική στο νέο Κοινό Ευρωπαϊκό Σύστημα Ασύλου (GEAS), το οποίο περιγράφει ως ένα απλό «καπνογόνο» που δεν οδήγησε σε καμία πραγματική βελτίωση του προβλήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έκκληση για αυστηρούς ελέγχους

Ο Σόλγουιν, ο οποίος πλέον ζει στο Ισραήλ και ετοιμάζεται να εκδώσει νέο βιβλίο με τίτλο «Η Ευρώπη διαλύεται στα σύνορά της», ζητά την άμεση εφαρμογή αυστηρών ελέγχων στα σύνορα.

Όπως τονίζει, η λήψη δραστικών μέτρων είναι η μόνη λύση, καθώς διαφορετικά η ασφάλεια και η κοινωνική συνοχή στις ευρωπαϊκές χώρες θα δεχθούν ακόμη μεγαλύτερο πλήγμα.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καραλής: Κατέκτησε το πρώτο του διαμάντι στο Diamond League μετά την απουσία του Ντουπλάντις

Χτες

Ο Αρμάντ Ντουπλάντις (Armand Duplantis) αποσύρθηκε λόγω τραυματισμού στις Βρυξέλλες, ανοίγοντας τον δρόμο για τον Έλληνα πρωταθλητή.

Diamond League: Ο Τεντόγλου δεύτερος με 8.40μ. στον τελικό των Βρυξελλών

Χτες

Ο Ολυμπιονίκης του μήκους έκλεισε τη φετινή σεζόν του Diamond League στη δεύτερη θέση, πίσω από τον Γκέιλ.

Μαραθώνας: «Δεν είχα δουλειά, ήθελα τα λεφτά» ‑ Τι λέει η κόρη που έθαψε τη μητέρα της για τη σύνταξη

Χτες

Ο γιος της υποστηρίζει ότι του είχε πει πως η ηλικιωμένη είχε τακτοποιηθεί σε γηροκομείο, ενώ οι γείτονες περιγράφουν «περίεργη» συμπεριφορά.

Σύγκρουση τρένου στην Πολωνία: Εμβόλισε εγκλωβισμένο φορτηγό σε διάβαση ‑ Στο νοσοκομείο ο μηχανοδηγός

Χτες

Ο οδηγός του βαρέος οχήματος πανικοβλήθηκε και έκανε όπισθεν αντί να σπάσει τις μπάρες, με αποτέλεσμα τη σφοδρή πρόσκρουση που κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας.

Ελλάδα, Γερμανία και ακόμη τρεις χώρες συμφώνησαν για κέντρα επιστροφής μεταναστών εκτός ΕΕ

Χτες

Η Ουγκάντα και η Ρουάντα εξετάζονται ως πιθανοί προορισμοί για τα κέντρα επιστροφής που σχεδιάζουν η Ελλάδα και ακόμη τέσσερις χώρες της ΕΕ

Ρομπότ βγαίνει εκτός ελέγχου και επιτίθεται με κινήσεις καράτε σε άνδρα: «Μας είχαν προειδοποιήσει»

Χτες

Μετά από ένα σπρώξιμο, η μηχανή παίρνει θέση μάχης και αρχίζει να κλωτσά και να χτυπά τον πελάτη

ΑΤ Μάνδρας: Εισέβαλε με μαχαίρι, χτύπησε αστυνομικό και δέχτηκε πυρά στην κοιλιά

Χτες

Ο δράστης, που φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατάσταση στο Θριάσιο νοσοκομείο μετά την αιματηρή συμπλοκή.

Ιός Δυτικού Νείλου: Στο επίκεντρο η Αττική ‑ Μετά την εμφάνιση κρουσμάτων οι ψεκασμοί δεν έχουν αποτέλεσμα, λέει ο ΙΣΑ

Χτες

Ποια τα μέτρα ατομικής προστασίας που συνιστά ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών

Πότε φεύγει η ζέστη ‑ Πού αναμένονται βροχές και πότε πέφτει ο υδράργυρος

Χτες

Η λεπτομερής πρόγνωση από τον Θοδωρή Κολυδά

Το Ελ Νίνιο‑«Γκοτζίλα» χτυπά τη Γη: Η Βρετανία ζητά από τους πολίτες να αποθηκεύσουν τρόφιμα και νερό

Χτες

Ανησυχία για το πιο ισχυρό φαινόμενο της τελευταίας χιλιετίας

Υπόθεση 90χρονης στον Μαραθώνα ‑ Ραγδαίες οι νέες εξελίξεις ‑ Συνέλαβαν κόρη και εγγονό

Χτες

Νέα δεδομένα στην υπόθεση της ηλικιωμένης στον Μαραθώνα, της οποίας η σορός βρέθηκε τελικά τυλιγμένη σε νάιλον στο υπόγειο της οικίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.