Εξαφάνιση επιχειρηματία στο Ιόνιο: Η κατάθεση της συζύγου δεν πείθει ‑ Το τρίημερο «κενό»
Νέα ερωτήματα γεννώνται γύρω από την εξαφάνιση του 66χρονου Ισπανού επιχειρηματία, που αγνοείται από το υποτιθέμενο ατύχημα στο Ιόνιο πέλαγος.

Δημοσίευση 25/8/2026 | 08:25
Νέα ερωτηματικά ανακύπτουν γύρω από την εξαφάνιση του 66χρονου Ισπανού επιχειρηματία, τα ίχνη του οποίου έχουν χαθεί εδώ και έξι ημέρες, έπειτα από την πτώση του στη θάλασσα στο Ιόνιο πέλαγος, κοντά στην Πύλο, από ιστιοπλοϊκό σκάφος.
Ο 66χρονος ταξίδευε μαζί με τη σύζυγό του με ιστιοπλοϊκό από τη Σικελία προς την Πύλο, όταν, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, φέρεται να γλίστρησε και να έπεσε στη θάλασσα.
Η προσοχή των ερευνών στρέφεται πλέον στη σύζυγό του 66χρονου, η οποία φέρεται να ήταν το τελευταίο πρόσωπο που τον είδε εν ζωή. Η γυναίκα παρέμεινε για περίπου τρεις ημέρες μόνη της στο ακυβέρνητο σκάφος, προτού ειδοποιήσει τις Αρχές, σύμφωνα με το ΣΚΑΙ.
Δεν πείθει το «κενό» των τριών ημερών
Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο γιος της, η γυναίκα «πάγωσε» από το σοκ μετά την πτώση του συζύγου και καθώς δεν μπορούσε να βρει σήμα, δεν κατάφερε να ζητήσει βοήθεια νωρίτερα.
Ωστόσο, παραμένουν κρίσιμα ερωτήματα σχετικά με τις ενέργειές της κατά τα πρώτα 24ωρα μετά την εξαφάνιση.
Τα ερωτήματα γύρω από τις πρώτες ώρες
Ένα από τα βασικά ερωτήματα δεν είναι μόνο γιατί δεν επικοινώνησε άμεσα με τις Αρχές, αλλά και γιατί δεν χρησιμοποίησε το VHF του σκάφους, δεδομένου ότι, σύμφωνα με τις πληροφορίες, διέθετε δίπλωμα χειρισμού ιστιοφόρου και προφανώς γνώριζε τη λειτουργία του.
Παράλληλα, εξετάζεται τι ακριβώς συνέβη κατά τα πρώτα κρίσιμα 24ωρα, αλλά και πώς κατέστη δυνατό να βρεθεί εν τέλει σήμα και να ειδοποιήσει δικό της πρόσωπο τρεις ημέρες αργότερα.
Το σωσίβιο και ο μοχλός διακοπής πορείας
Ερωτήματα προκαλεί και το γεγονός ότι, δεδομένου πως σε ένα σκάφος τέτοιου τύπου προφανώς υπήρχαν σωσίβια, δεν ρίχτηκε ένα στον 66χρονο αμέσως μετά την πτώση του στη θάλασσα.
Παράλληλα, εξετάζεται εάν θα μπορούσε να είχε χρησιμοποιηθεί ο μοχλός που φαίνεται πως υπάρχει στο σκάφος και επιτρέπει τη μείωση ή ακόμη και τη διακοπή της πορείας του, ώστε να καταστεί δυνατή η προσέγγιση του 66χρονου.
Στο σκάφος υπήρχε επίσης βοηθητική λέμβος, η οποία θα μπορούσε ενδεχομένως να χρησιμοποιηθεί για την προσέγγισή του, εφόσον πρώτα διακοπτόταν η πορεία του ιστιοφόρου.
Η υπόθεση έχει πλέον πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης, ενώ αναμένονται απαντήσεις από την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη.












