E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Λάρισα: Μουμιοποιημένη σορός 60χρονης βρέθηκε σε υπόγειο, ήταν νεκρή για τουλάχιστον έναν χρόνο

Η γυναίκα εντοπίστηκε τυχαία μετά την πώληση του διαμερίσματος – Ο θάνατός της αποδίδεται σε παθολογικά αίτια, αναμένεται η επίσημη ταυτοποίηση μέσω DNA

Λάρισα: Μουμιοποιημένη σορός 60χρονης βρέθηκε σε υπόγειο, ήταν νεκρή για τουλάχιστον έναν χρόνο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 26/8/2026 | 10:10

Στο νεκροτομείο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας παραμένει εδώ και μία εβδομάδα η σορός μιας 60χρονης γυναίκας, η οποία εντοπίστηκε σε κατάσταση μουμιοποίησης μέσα σε υπόγειο διαμέρισμα στη συνοικία του Αγίου Κωνσταντίνου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθερία», η υπόθεση αποκαλύφθηκε εντελώς τυχαία, μετά την αγοραπωλησία του διαμερίσματος, που βρίσκεται επί της οδού 28ης Οκτωβρίου. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η γυναίκα είχε πεθάνει τουλάχιστον έναν χρόνο πριν από τον εντοπισμό της, χωρίς όλο αυτό το διάστημα να έχει αναζητηθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η 60χρονη βρέθηκε νεκρή στο δάπεδο του διαμερίσματος, ενώ δίπλα της υπήρχε μία τσάντα, μέσα στην οποία οι αστυνομικοί εντόπισαν, μεταξύ άλλων, αστυνομική ταυτότητα. Με βάση τα στοιχεία της ξεκίνησε από το Αστυνομικό Τμήμα Λάρισας η αναζήτηση πιθανών συγγενών της.

Παράλληλα, ελήφθη γενετικό υλικό και δείγματα εστάλησαν στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να γίνει η επίσημη ταυτοποίηση της σορού. Τα αποτελέσματα αναμένονται μέσα στις επόμενες ημέρες και μέχρι τότε η σορός θα παραμείνει στο νεκροτομείο.

Από τη Θεσσαλονίκη και με προηγούμενη διαμονή στο εξωτερικό

Σύμφωνα με την ταυτότητα που βρέθηκε στο διαμέρισμα, πρόκειται για γυναίκα ηλικίας 60 ετών, η οποία φέρεται να καταγόταν από τη Θεσσαλονίκη. Στη Λάρισα είχε εγκατασταθεί αφού προηγουμένως είχε ζήσει σε χώρα της Ευρώπης, ωστόσο οι πληροφορίες σχετικά με τη ζωή της και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζούσε το τελευταίο διάστημα παραμένουν συγκεχυμένες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ιατροδικαστική εξέταση αποδίδει, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, τον θάνατό της σε παθολογικά αίτια. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει, ωστόσο, η κατάσταση στην οποία βρέθηκε η σορός. Αντί να έχει υποστεί τη συνήθη διαδικασία αποσύνθεσης, είχε μουμιοποιηθεί, γεγονός που, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, καταγράφεται για πρώτη φορά στα τοπικά ιατροδικαστικά χρονικά.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη φαίνεται πως εξηγεί και γιατί ο θάνατος της γυναίκας δεν έγινε αντιληπτός νωρίτερα, καθώς δεν υπήρξε η έντονη δυσοσμία που συνήθως συνοδεύει τη διαδικασία αποσύνθεσης.

Η αγοραπωλησία που οδήγησε στην αποκάλυψη

Η σορός εντοπίστηκε το πρωί της 19ης Αυγούστου, όταν αστυνομικοί του ΑΤ Λάρισας κλήθηκαν να ανοίξουν το κλειστό υπόγειο μετά την πώλησή του. Ο προηγούμενος ιδιοκτήτης ζούσε σε άλλη πόλη και θεωρούσε ότι το ακίνητο ήταν πλέον άδειο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατά πληροφορίες, λόγω καθυστερήσεων στην καταβολή ενοικίων, ο τότε ιδιοκτήτης είχε επικοινωνήσει κάποια στιγμή με την 60χρονη και της είχε ζητήσει να εγκαταλείψει το διαμέρισμα. Έτσι, είχε δημιουργηθεί η εντύπωση ότι η γυναίκα είχε πράγματι αποχωρήσει και ότι το ακίνητο μπορούσε να πωληθεί.

Η είσοδος των αστυνομικών στο υπόγειο αποκάλυψε τελικά ένα ανθρώπινο δράμα που παρέμενε κρυμμένο για μήνες: η 60χρονη είχε πεθάνει μόνη της και η ιδιαίτερη διατήρηση της σορού της είχε ως αποτέλεσμα να μη γίνει αντιληπτός ο θάνατός της.

Η υπόθεση αναδεικνύει παράλληλα την κοινωνική διάσταση της μοναχικής διαβίωσης στα αστικά κέντρα. Στη Λάρισα έχουν καταγραφεί μέσα στη χρονιά ακόμη δύο περιστατικά ανθρώπων που εντοπίστηκαν νεκροί στα σπίτια τους: δύο αδελφές που πέθαναν από παθολογικά αίτια στο διαμέρισμά τους, καθώς και μία μητέρα με την κόρη της που επίσης βρέθηκαν νεκρές στην κατοικία τους.

[ΠΗΓΗ]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καβγάδισε και σκότωσε τον ξάδελφό του για τον πιο περίεργο λόγο!

Ελλάδα Σήμερα

Οι δύο άνδρες είχαν βρεθεί για να μαγειρέψουν και να φάνε μαζί, όμως η διαφωνία για την καυτερότητα του πράσινου τσίλι κατέληξε σε καβγά και πυροβολισμούς

Φαντάζεστε να σας προσλάβουν να φυλάτε ουίσκι αξίας 100.000 δολαρίων... και το ίδιο σας το DNA να σας προδίδει; Κι όμως, συνέβη!

Ελλάδα Σήμερα

Η σπάνια συλλογή Old Farm Pure Rye είχε μείνει κρυμμένη για δεκαετίες κάτω από μια σκάλα σε ιστορική έπαυλη του Πίτσμπουργκ, πριν εξαφανιστεί μυστηριωδώς.

Νέες ταυτότητες: Υπάρχει «πρόστιμο» αν δεν τις έχετε βγάλει ‑ Η νέα απάτη που κυκλοφορεί

Ελλάδα Σήμερα

Πολλά παραπλανητικά μηνύματα έχουν προκαλέσει ανησυχία στους πολίτες

Σοκ: Γυναίκα επέστρεψε σπίτι μετά από μια εβδομάδα και βρήκε 381 νυχτερίδες να την περιμένουν

Ελλάδα Σήμερα

Για μία εβδομάδα απουσίαζε η ιδιοκτήτρια, όσο μια ολόκληρη αποικία νυχτερίδων εισέβαλε από τα ανοιχτά παράθυρα – Εθελοντές ανέλαβαν τη διάσωση και την απομάκρυνσή τους

Ντοκουμέντο σε βίντεο: Σφοδρό επεισόδιο ξύλου εντός λεωφορείου στο Παγκράτι

Ελλάδα Σήμερα

Σε λεωφορείο γεμάτο κόσμο, δύο νεαροί δεν δίστασαν να τα βρουν στα χέρια

Κυψέλη: Με στιλέτο δολοφονήθηκε το βρέφος ‑ Αιμορραγία η αιτία θανάτου

Ελλάδα Σήμερα

Ο ιατροδικαστής καταρρίπτει όσα υποστηρίζουν η 38χρονη και ο 43χρονος

Νεπάλ: Κραυγή μέσα από τη λάσπη 10 ημέρες μετά τον όλεθρο – Έσωσαν γυναίκα που όλοι θεωρούσαν νεκρή

Ελλάδα Σήμερα

Η 64άχρονη Τσαντίκα Σρέστα είχε εγκλωβιστεί σε σπίτι που είχε σχεδόν θαφτεί από τη λάσπη – Οι διασώστες άκουσαν τις φωνές της και κατάφεραν να την απεγκλωβίσουν

Αναζωπύρωση της πυρκαγιάς στην Κόνιτσα – Μήνυμα του «112» για ετοιμότητα

Ελλάδα Σήμερα

Πλήρης κινητοποίηση της Πυροσβεστικής με 150 άνδρες και 12 εναέρια μέσα σε δυσπρόσιτο σημείο

Συντάξεις: Ποιοι δικαιούνται τα 400 ευρώ που εξήγγειλε ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

Ελλάδα Σήμερα

Το επίδομα θα δίνεται πλέον, πέρα από τους συνταξιούχους, και σε άτομα με αναπηρία καθώς και σε ανασφάλιστους υπερήλικες

Ένα παιδί 5 ετών, ένα βρέφος κι ένα προσκλητήριο βάπτισης που δε θα φτάσει ποτέ στους καλεσμένους ‑ Η τραγωδία πίσω από τους δύο πιλότους του Phantom

Ελλάδα Σήμερα

Δύο πιλότοι που πάλεψαν στο πιλοτήριο ως το τελευταίο κλάσμα του δευτερολέπτου για να απομακρύνουν το αεροσκάφος από τον κόσμο, αφήνοντας πίσω δύο παιδιά ορφανά και δύο τόπους της Ελλάδας βυθισμένους στο πένθος

Σοκ με Ελ Κααμπί στον Ολυμπιακό: Τραυματίστηκε σοβαρά κόντρα στον Βόλο, σφάδαζε από τον πόνο, δείτε βίντεο

Ελλάδα Χτες

Ο Ελ Κααμπί ανατράπηκε εντός περιοχής από τον Σιαμπάνη, με τον Μαροκινό να σφαδάζει από τον πόνο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.