E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Πώς κατάφερε ο Ξηρός να γίνει άφαντος πέρυσι

Το σχέδιο διαφυγής και ο ρόλος του ανιψιού του

Πώς κατάφερε ο Ξηρός να γίνει άφαντος πέρυσι
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 10/1/2015 | 11:09

Ο Χριστόδουλος Ξηρός είναι μεν πλέον στα χέρια των αρχών και έχει μεταφερθεί στις φυλακές Δομοκού, αλλά έχει ακόμη ενδιαφέρον ο τρόπος με τον οποίο κατάφερε να γίνει άφαντος πέρυσι, όταν δεν επέστρεψε ποτέ, μετά από άδεια που είχε πάρει από τις φυλακές Κορυδαλλού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κεντρικό ρόλο στην εξαφάνιση του μέλους της 17Ν από το σπίτι του, στη Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής, έπαιξε άθελά του ο 36χρονος ανιψιός του Ξηρού, σύμφωνα με στοιχεία από τη δικογραφία που δημοσιεύει η «Καθημερινή».

Σύμφωνα με αυτά, ο 36χρονος μετέφερε τον Ξηρό στην Αθήνα στις 5 Ιανουαρίου 2014. Στους αστυνομικούς που τον ανέκριναν είπε πως ο Χριστόδουλος Ξηρός τον χαστούκισε όταν αρχικά αρνήθηκε να τον μεταφέρει στην Αθήνα. Ακόμα, κατέθεσε ότι για να τον πείσει ο Ξηρός, του είπε ότι ήθελε να πάει στην πρωτεύουσα για να αρραβωνιαστεί.

Μάλιστα, προκειμένου να μην κινήσει τις υποψίες των συγγενών του, ο Ξηρός τον προέτρεψε να πει στους γονείς του ότι πήγαινε σε μπάτσελορ πάρτι στη Λάρισα, ώστε να δικαιολογήσει την απουσία του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η συνεννόηση των δύο ανδρών έγινε σε οικογενειακό τραπέζι την παραμονή της μεγάλης φυγής. «Ο Χριστόδουλος ζήτησε από τον ανιψιό του να εξέλθουν της οικίας για να συζητήσουν. Εκεί του είπε να τον περιμένει την επόμενη ημέρα και ώρα 12 στην καφετέρια «Τοίχο Τοίχο» στην περιοχή Κάστρα Θεσσαλονίκης, για να τον μεταφέρει με το αυτοκίνητό του στην Αθήνα. Ο ανιψιός του αρχικά αρνήθηκε, λέγοντάς του ότι φοβάται, ο Χριστόδουλος όμως τον χαστούκισε και επέμεινε πως θα γίνει ό,τι του είπε», αναφέρεται στη δικογραφία, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Ταξιδεύοντας, ο Ξηρός συμβούλεψε τον ανιψιό του να κινείται στη μεσαία λωρίδα κυκλοφορίας, με ταχύτητα 90-100 χλμ/ώρα, προκειμένου να μην κινήσουν υποψίες, ενώ από τα Τέμπη μέχρι το Βελεστίνο ακολούθησαν την παλαιά εθνική οδό, για να αποφύγουν κάποιο μπλόκο της αστυνομίας.

«Εγώ δεν γνώριζα τον δρόμο και σταμάτησα να ρωτήσω έναν πεζό κοντά στο αστυνομικό τμήμα. Ο Χριστόδουλος νευρίασε, μου έριξε μια σφαλιάρα και μου είπε "καλά, είσαι μ...;". Έκανα αναστροφή, αλλά μπερδεύτηκα πάλι και σταμάτησα μπροστά στο αστυνομικό τμήμα, όπου στεκόταν ένας αστυνομικός. Ο Χριστόδουλος έσκυψε το κεφάλι και μου είπε: "Φύγε γρήγορα, μ..."», κατέθεσε ο 36χρονος.

Έφτασαν στην Αθήνα στις 9 το βράδυ της 5ης Ιανουαρίου 2014. Ο Ξηρός του ζήτησε να κατευθυνθεί αρχικά προς την Πατησίων και στη συνέχεια στην Αγ. Λαύρας, όπου αποβιβάστηκε. «Περίμενε εδώ να ντυθώ και έρχομαι», φέρεται να του είπε. «¶νοιξε την πόρτα και έφυγε με γρήγορο βάδισμα προς ένα στενό στα δεξιά μας». Όταν ο ανιψιός επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη, συνάντησε τυχαία σε μπαρ τον αδελφό του Χριστόδουλου, Βασίλη. «Του είπα ότι εγώ πήγα τον Χριστόδουλο στην Αθήνα. Εκείνος χαμογέλασε και είπε με απορία "εσένα βρήκε;"».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βίντεο μυστήριο από άρμα με την αμερικανική και τη ρωσική σημαία

Σήμερα

Ο Αντρέι Γερμάκ, επικεφαλής του γραφείου του προέδρου της Ουκρανίας, αναδημοσίευσε το βίντεο στο Telegram

Χαλάνδρι: Βγήκε να ταΐσει τις γάτες και της έστησε καρτέρι θανάτου – Γιατί τη σκότωσε ο 28χρονος

Σήμερα

O 28χρονος σκότωσε με μαχαίρι 47χρονη στο Χαλάνδρι γιατί «με εξέθεσε στους φίλους μου», όπως ομολόγησε

Συναγερμός στο Μανχάταν: Αποκλεισμένη η Times Square λόγω ύποπτου δέματος

Σήμερα

Στο κλείσιμο τμήματος της πλατείας Times Square στο κεντρικό Μανχάταν προχώρησε η αστυνομία της Νέας Υόρκης, στο πλαίσιο έρευνας σχετικά με ένα ύποπτο πακέτο που εντοπίστηκε

Πιστόλι, σπαθί «κατάνα» και ξιφίδια βρέθηκαν στο σπίτι 25χρονης που συνελήφθη στον Ασπρόπυργο

Σήμερα

Η νεαρή κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων

Χάος σε παραλία της Γρανάδας: Θυελλώδεις άνεμοι σάρωσαν λουόμενους

Σήμερα

Ενώ η Ισπανία βρίσκεται αντιμέτωπη με φωτιές – Δείτε βίντεο

Ανατροπή στη δoλoφovία στο Χαλάνδρι: Τι ερευνά τώρα η ΕΛ.ΑΣ.

Σήμερα

Δράστης και θύμα δεν ήταν σύντροφοι, αλλά είχαν γνωριστεί τον Ιανουάριο στο συσσίτιο της εκκλησίας

Τροχαίο στην Ξάνθη: Φορτηγό συγκρούστηκε με δύο ΙΧ – Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες

Σήμερα

Τροχαίο δυστύχημα έξω από την Ξάνθη στην Εγνατία Οδό - Φορτηγό συγκρούστηκε με δύο ΙΧ - Ξέσπασε φωτιά

Αγρια δολοφονία 47χρονης στο Χαλάνδρι ‑ Την σκότωσε στην είσοδο πολυκατοικίας

Σήμερα

Η αστυνομία έχει ήδη συλλάβει τον 28χρονο δράστη

Προσοχή: Ο ΕΟΦ ανακαλεί 2 συμπληρώματα διατροφής

Σήμερα

Περιέχουν μη εγκεκριμένα συστατικά ή έχουν υποστεί επεξεργασία με ακτινοβολία

Προσωπικός αριθμός: Λήγει η προθεσμία για την έκδοση του από τους πολίτες

Σήμερα

Τι θα συμβεί σε όσους δεν έχουν επιλέξει από 5 Σεπτεμβρίου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.