E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Βίντεο από την τελευταία πτήση των Κυπριακών Αερογραμμών

Το βράδυ της Παρασκευής, από Αθήνα προς Λάρνακα

Βίντεο από την τελευταία πτήση των Κυπριακών Αερογραμμών
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 11/1/2015 | 00:00

Τα φτερά των Κυπριακών Αερογραμμών πέταξαν για τελευταία φορά το βράδυ της Παρασκευής από την Αθήνα προς το αεροδρόμιο της Λάρνακας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κυβερνήτης του αεροσκάφους ήταν ο Χαράλαμπος Παναγιώτου και συγκυβερνήτης ο Θεόδωρος Χατζαντωνάς.

Βαθιά συγκινημένοι και οι δύο, όπως και το υπόλοιπο πλήρωμα και οι επιβάτες, δήλωσαν υπερήφανοι που εργάστηκαν στην εταιρεία με το έμβλημα της Κυπριακής Δημοκρατίας επάνω. Δύσκολη στιγμή για εκείνους όμως ήταν όταν ανακοίνωσαν στους επιβάτες της πτήσης ότι η εταιρεία κλείνει. Οι τελευταίοι «χειροκρότησαν, έκλαψαν, συγκινήθηκαν».

Ο κυβερνήτης μάλιστα τόνισε: «Πάω σπίτι μου απόψε με ήσυχη τη συνείδησή μου και ήρεμος ότι παίρναμε και φέρναμε τον κόσμο τα τελευταία 67 χρόνια ασφαλή. Αυτή ήταν η δουλειά μας, είμαστε επαγγελματίες. Εύχομαι να υπάρξει μια πιο ομαλή κατάσταση, αλλά από τη δική μας πλευρά κάναμε το καθήκον μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ανέφερε, επίσης, ότι «κανένας από την κυβέρνηση επίσημα ή την εταιρεία, δηλαδή τις Κυπριακές Αερογραμμές, δεν επικοινώνησε» για να τους ανακοινώσει την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το κλείσιμο της εταιρείας. Όλα τα μάθαμε από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, είπε και σημείωσε: «Έπρεπε να είχαμε ενημερωθεί για το κλείσιμο της εταιρείας επίσημα, από κάποιους ιθύνοντες, κάτι που δεν έγινε. Ωστόσο, και επίσημα να το πληροφορούμασταν, η αντίδραση θα ήταν η ίδια, δηλαδή πάλι θα κάναμε τη δουλειά, όμως όπως έπρεπε, έστω και αν ήταν η τελευταία πτήση, έστω και αν ήταν η τελευταία ώρα», ανέφερε.

Ο συγκυβερνήτης του αεροσκάφους, Θεόδωρος Χατζαντωνάς, δήλωσε ότι «με βαριά την καρδία κάναμε την τελευταία πτήση των Κυπριακών Αερογραμμών, παρκάραμε 67 χρόνια ιστορίας, δυστυχώς οι Κυπριακές Αερογραμμές κλείνουν τα φτερά τους μαζί μας σήμερα. Εύχομαι να ξαναδούμε το αγρινό, τις Κυπριακές Αερογραμμές να ξαναπετούν έστω και σε άλλη εταιρεία», είπε.

Εξήγησε ακόμα ότι «υπήρχε η υπόνοια για κλείσιμο της εταιρείας προτού φύγουμε από τη Λάρνακα, το πληροφορηθήκαμε όταν φτάσαμε στην Αθήνα, ότι δηλαδή η απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ήταν αρνητική και ότι έπρεπε να κλείσει η εταιρεία». «Το πλήρωμα», συνέχισε ο κ. Παναγιώτου, «επαγγελματίες όπως ήταν, συνέχισαν να κρατούν τον επαγγελματισμό τους ψηλά, τα επίπεδα ασφάλειας ψηλά μέχρι και την τελευταία στιγμή, που αγγίξαμε το έδαφος στη Λάρνακα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το βίντεο που ακολουθεί είναι ενός επιβάτη από την τελευταία πτήση των Κυπριακών Αερογραμμών.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ηράκλειο: Βρετανίδα τα έτσουξε στο αεροπλάνο και προκάλεσε αναγκαστική προσγείωση

Σήμερα

Μια γυναίκα σε έξαλλη κατάσταση, χτύπησε αεροσυνοδό, άρχισε να βρίζει όλο τον κόσμο και τελικά συνελήφθη στο «Νίκος Καζαντζάκης»

Πετρέλαιο θέρμανσης: Πότε ξεκινά η διάθεσή του ‑ Πού θα φτάσει η τιμή

Σήμερα

Κατά την τελευταία διετία, η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης είναι χαμηλότερη σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.

Συναγερμός για τις πτήσεις drones στη Γερμανία: «Αμεση κατάρριψη» ζητά ο Βαυαρός πρωθυπουργός

Σήμερα

Ο Βαυαρός Πρωθυπουργός ζήτησε την κατάρριψη των drones και την κυριαρχία στον εναέριο χώρο.

Ο Κώστας Μπάρκας κατήγγειλε τη Ραλλία Χρηστίδου για απειλή ξυλοδαρμού

Σήμερα

Έντονο επεισόδιο σημειώθηκε στη Βουλή ανάμεσα στη Ραλλία Χρηστίδου και τον Κώστα Μπάρκα

Ήταν η καλύτερή μου φίλη: Σπαράζει η μητέρα της 17χρονης Ελληνίδας που δολοφονήθηκε στο Νιού Τζέρσεϊ

Σήμερα

«Ξυπνάω κάθε πρωί και εύχομαι να είναι ένας εφιάλτης» δήλωσε μετά την κηδεία της κόρης της

Πάνος Ρούτσι: “Έχει χάσει 10 κιλά, αυξημένος κίνδυνος για σοβαρές επιπλοκές“ λένε οι γιατροί

Σήμερα

Ανακοίνωση για την κατάσταση της υγείας του Πάνου Ρούτσι εξέδωσε η ιατρική ομάδα που τον παρακολουθεί

Οι ερευνητές είναι πιο κοντά από ποτέ στην επίλυση του μυστηρίου της Αμέλια Έρχαρτ

Σήμερα

Αεροφωτογραφίες μπορεί να αποτελέσουν το «κλειδί»

Αρνήθηκε την εισαγωγή στο Νοσοκομείο Νίκαιας ο Πάνος Ρούτσι: 19η μέρα σε απεργία πείνας

Σήμερα

Εξακολουθεί να πίνει μόνο νερό, χαμομήλι και ηλεκτρολύτες

Πάρος: Νεκρός 40χρονος Αφγανός με τραύματα από μαχαίρι

Σήμερα

Τον άτυχο άνδρα βρήκε ο εργοδότης του, ο οποίος ειδοποίησε άμεσα τις Αρχές

Times of Israel: Θετική η Χαμάς στο σχέδιο του Τραμπ για τη Γάζα ‑ Θα ζητήσει αλλαγές

Σήμερα

Αρθρο του BBC αναφέρει ότι ο ηγέτης της Χαμάς στη Γάζα αντιτίθεται στο σχέδιο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.