E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Τζίμι Κίμελ: «Κόπηκε» συνέντευξή του με υποψήφιο Δημοκρατικών στο Τέξας ‑ Καταγγέλλει πολιτική παρέμβαση

Ο παρουσιαστής κατηγορεί τον πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Επικοινωνιών, Μπρένταν Καρ, για παρέμβαση στο ABC, ενώ ο Λευκός Οίκος διαψεύδει κάθε απειλή.

Τζίμι Κίμελ: «Κόπηκε» συνέντευξή του με υποψήφιο Δημοκρατικών στο Τέξας ‑ Καταγγέλλει πολιτική παρέμβαση
Erin Scott / Wikimedia Commons (Public domain)
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 11/9/2026 | 17:43

Ο Τζίμι Κίμελ ανακοίνωσε ότι η συνέντευξή του με τον υποψήφιο των Δημοκρατικών στο Τέξας, Τζέιμς Ταλαρίκο, δεν θα προβληθεί στην αμερικανική τηλεόραση, καταγγέλλοντας παρέμβαση της FCC στο ABC. Ο Λευκός Οίκος απορρίπτει την καταγγελία.

Ο Τζίμι Κίμελ (Jimmy Kimmel) ανακοίνωσε ότι η συνέντευξή του με τον υποψήφιο των Δημοκρατικών για τη Γερουσία στο Τέξας, Τζέιμς Ταλαρίκο (James Talarico), δεν θα μεταδοθεί από την αμερικανική τηλεόραση, υποστηρίζοντας ότι η εκπομπή του και το δίκτυο ABC δέχονται πίεση από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών (FCC). Ο Κίμελ κατηγόρησε την FCC ότι παρεμβαίνει στις συντακτικές αποφάσεις της εκπομπής και του ABC, ακόμη και σε ζητήματα όπως η επιλογή προσκεκλημένων. Εξαιτίας αυτής της κατάστασης, όπως είπε, η συνέντευξη με τον Ταλαρίκο δεν θα μεταδοθεί τηλεοπτικά την Πέμπτη, αλλά θα αναρτηθεί μόνο στο YouTube, ώστε να μην υπάρξουν επιπτώσεις για τους τοπικούς σταθμούς του ABC στο Τέξας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Λευκός Οίκος απέρριψε την καταγγελία. Εκπρόσωπός του δήλωσε στο BBC ότι ο πρόεδρος της FCC, Μπρένταν Καρ (Brendan Carr), δεν έχει απειλήσει τον Κίμελ για τη συνέντευξη με τον Ταλαρίκο ή με οποιονδήποτε άλλο υποψήφιο.

Γιατί έχει σημασία η αναμέτρηση στο Τέξας

Η υπόθεση έχει ιδιαίτερη πολιτική σημασία, καθώς ο Ταλαρίκο θα αντιμετωπίσει τον Ρεπουμπλικανό Κεν Πάξτον (Ken Paxton), ο οποίος στηρίζεται από τον Ντόναλντ Τραμπ (Donald Trump), στις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αναμέτρηση στο Τέξας θεωρείται κρίσιμη για τις ισορροπίες στη Γερουσία, καθώς το αποτέλεσμά της μπορεί να επηρεάσει τις πιθανότητες των Δημοκρατικών να ανακτήσουν τον έλεγχο του σώματος για τα δύο τελευταία χρόνια της προεδρίας Τραμπ. Ο Κίμελ υπενθύμισε ότι έχει πάρει συνεντεύξεις από πολλούς πολιτικούς υποψηφίους στο παρελθόν, ανάμεσά τους και τον ίδιο τον Τραμπ πριν από την πρώτη εκλογή του στην προεδρία.

Ποια είναι η σύγκρουση του ABC με την FCC

Η καταγγελία του Κίμελ έρχεται έπειτα από μήνες έντασης ανάμεσα στο ABC και την FCC, η οποία εποπτεύει τις άδειες τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών στις ΗΠΑ. Τον Σεπτέμβριο του 2025, το «Jimmy Kimmel Live!» είχε διακοπεί προσωρινά μετά από σχόλια του παρουσιαστή για τη δολοφονία του ακροδεξιού ακτιβιστή Τσάρλι Κερκ (Charlie Kirk). Η απόφαση ελήφθη λίγες ώρες αφότου ο Καρ είχε προειδοποιήσει ότι θα μπορούσε να υπάρξει παρέμβαση εις βάρος του ABC και της μητρικής του εταιρείας, Disney.

Είχε προηγηθεί ακόμη μία δημόσια σύγκρουση τον Απρίλιο, όταν ο Ντόναλντ Τραμπ και η Μελάνια Τραμπ (Melania Trump) είχαν ζητήσει από το ABC να επιπλήξει τον Κίμελ για αστείο που έκανε σε βάρος της πρώτης κυρίας. Λίγο αργότερα, η FCC διέταξε πρόωρη επανεξέταση των τηλεοπτικών αδειών της Disney. Τον περασμένο μήνα, το ABC προσέφυγε δικαστικά κατά της επιτροπής, υποστηρίζοντας ότι υφίσταται άνιση μεταχείριση εξαιτίας του δημοσιογραφικού και πολιτικού περιεχομένου του. Ο ίδιος ο Τραμπ έχει επίσης δηλώσει κατά καιρούς ότι εξετάζει το ενδεχόμενο ανάκλησης αδειών από τηλεοπτικά δίκτυα που, κατά την άποψή του, προβάλλουν συστηματικά επικριτικό περιεχόμενο για την προεδρία του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν είναι η πρώτη φορά που καταγγέλλεται λογοκρισία

Η υπόθεση Ταλαρίκο δεν είναι πάντως η πρώτη που προκαλεί ανάλογες καταγγελίες. Τον Φεβρουάριο, ο παρουσιαστής Στίβεν Κόλμπερτ (Stephen Colbert) κατηγόρησε το CBS ότι δεν ήθελε να μεταδώσει δική του συνέντευξη με τον ίδιο υποψήφιο των Δημοκρατικών, φοβούμενο πιθανή αντίδραση της FCC.

Το CBS είχε απορρίψει ότι απαγόρευσε τη μετάδοση και υποστήριξε ότι είχε δώσει μόνο νομικές οδηγίες σχετικά με την προβολή της συνέντευξης. Με πληροφορίες από BBC.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τζίμι Κίμελ: «Κόπηκε» συνέντευξή του με υποψήφιο Δημοκρατικών στο Τέξας ‑ Καταγγέλλει πολιτική παρέμβαση

Κόσμος Σήμερα

Ο παρουσιαστής κατηγορεί τον πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Επικοινωνιών, Μπρένταν Καρ, για παρέμβαση στο ABC, ενώ ο Λευκός Οίκος διαψεύδει κάθε απειλή.

Γιώργος Μαζωνάκης: «Έφτασε στο νοσοκομείο νεκρός, ήταν σε ασυστολία», λέει ο διοικητής του «Ελπίς»

Κόσμος Σήμερα

Παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον επαναφέρουν, δεν κατέστη δυνατόν, αφού ο τραγουδιστής ήταν ήδη νεκρός

Πατέρας Γιώργου Μαζωνάκη: «Πρέπει να μπουν φυλακή οι γιατροί και να μην ξαναβγούν ποτέ»

Κόσμος Σήμερα

«Το παιδί μου εμένα ποιος θα μου το φέρει πίσω», λέει με λυγμούς ο πατέρας του αξέχαστου τραγουδιστή

Ελληνική Αιματολογική Εταιρεία: «Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στις εναλλακτικές θεραπείες»

Κόσμος Σήμερα

Η επιστημονική ένωση εξηγεί τη διαφορά ανάμεσα σε στελεχιαία κύτταρα και πλασμαφαίρεση και ζητά αυστηρότερο έλεγχο από τον ΕΟΦ.

Θάνατος Μαζωνάκη: Προθεσμία για τη Δευτέρα πήραν οι γιατροί μετά τη δίωξη για κακούργημα

Κόσμος Σήμερα

Την ίδια ώρα η οικογένεια του τραγουδιστή θα ζητήσει την αναβάθμιση της κατηγορίας

Αλβαρες: «Απορρίπτω κατηγορηματικά κάθε σύνδεση με την υπόθεση απαγωγής»

Κόσμος Σήμερα

Ο αρχηγός του Μεξικού, που συνδέθηκε και με μεταγραφή στον Ολυμπιακό, απειλεί με νομικά μέτρα όσους διαδίδουν τις καταγγελίες.

Γιώργος Μαζωνάκης: Για θανατηφόρα έκθεση κατά συναυτουργία κατηγορούνται οι δύο γιατροί – Τα στοιχεία που τους «έκαψαν»

Κόσμος Σήμερα

Οι δύο γιατροί της ιδιωτικής κλινικής όπου βρέθηκε ο Γιώργος Μαζωνάκης διώκονται κακουργηματικά για έκθεση που προκάλεσε τον θάνατό του.

Anthropic: Μπλόκαρε χάκερ που επιχείρησαν να φτιάξουν βιολογικά όπλα με τεχνητή νοημοσύνη

Κόσμος Σήμερα

Η εταιρεία αποκάλυψε ότι κρατικά υποστηριζόμενες ομάδες από Ρωσία και Κίνα, αλλά και εγκληματικές οργανώσεις, επιχείρησαν να εκμεταλλευτούν το μοντέλο Claude.

Νέα τηλεφωνική απάτη με δήθεν αστυνομικούς ‑ Πώς προσπαθούν να αποσπάσουν προσωπικά στοιχεία

Κόσμος Σήμερα

Οι δράστες παρουσιάζονται ως στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και ισχυρίζονται ότι τα θύματα έπεσαν σε διαδικτυακή απάτη, ζητώντας τραπεζικά δεδομένα.

Θεσσαλονίκη: Βίντεο ντοκουμέντο με το λεωφορείο που έπεσε στη στάση – Η τραυματισμένη γυναίκα και οι πρώτες στιγμές πανικού

Κόσμος Σήμερα

Σύμφωνα με μαρτυρίες πρόκειται για έναν δρόμο στον οποίο έχουν γίνει πολλά ατυχήματα

Ο Ηλίας Κασιδιάρης αποφυλακίζεται στις 15 Σεπτεμβρίου και δίνει συνέντευξη Τύπου

Κόσμος Σήμερα

Ο Ηλίας Κασιδιάρης είχε καταδικαστεί ως δεξί χέρι του Νίκου Μιχαλολιάκου, ενώ παράλληλα ήταν και βουλευτής της Χρυσής Αυγής, η οποία είχε χαρακτηριστεί από τα δικαστήρια ως εγκληματική οργάνωση

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.