E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

WhatsApp, iMessage, FaceTime και Snapchat απειλούνται με απαγόρευση

Τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας για την τρομοκρατία η αιτία

WhatsApp, iMessage, FaceTime και Snapchat απειλούνται με απαγόρευση
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 14/1/2015 | 00:00

Τα WhatsApp, iMessage, FaceTime και Snapchat έβαλε στο μάτι ο Βρετανός πρωθυπουργός. Όλα αυτές οι εφαρμογές με τα κρυπτογραφημένα μηνύματα δεν επιτρέπουν στις αρχές να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα που ανταλλάσσονται από τους χρήστες. Ο Independent αναφέρει ότι ο David Cameron πρόκειται να μποκάρει το σύνολο αυτών των εφαρμογών, εάν κερδίσει τις επερχόμενες εκλογές. Η είδηση για την ενίσχυση της ασφάλειας της χώρας ανακοινώθηκε από τον Βρετανό πρωθυπουργό μετά τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο 17 ανθρώπων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για τους σκοπούς της έρευνάς τους, με ένταλμα οι υπηρεσίες ασφαλείας μπορούν να έχουν εύκολη πρόσβαση σε τηλεφωνικές κλήσεις. Ωστόσο, τα κείμενα και το περιεχόμενο που ανταλλάσσεται με τη χρήση των προαναφερθέντων εφαρμογών είναι μη προσβάσιμο σε οποιοδήποτε πρόσωπο εκτός από τους αποστολείς και παραλήπτες. Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, οι εφαρμογές αυτές που στέλνουν και λαμβάνουν κρυπτογραφημένα μηνύματα μπορεί να χρησιμοποιηθούν καταχρηστικά από τρομοκράτες και εγκληματίες. Ως εκ τούτου, είπε ότι θα πρέπει να επιτρέπεται στις αρχές ασφαλείας να έχουν πρόσβαση στο περιεχόμενό τους για να αποτρέψουν τρομοκρατικές επιθέσεις.

Αν ο Cameron επανεκλεγεί ως πρωθυπουργός και πάλι τον Μάιο, είναι πιθανό να επιβάλει ένα νόμο για την απαγόρευση των WhatsApp, iMessage, FaceTime, Snapchat και άλλων εφαρμογών κρυπτογραφημένων μηνυμάτων, εφόσον δεν επιτραπεί στις αρχές να έχουν πρόσβαση στο περιεχόμενο των ανταλλασσόμενων μηνυμάτων. Η ArtsTechnica αναφέρει ότι αρκετοί ύποπτοι για τρομοκρατία στην Ισπανία συνελήφθησαν καθώς βρέθηκαν να χρησιμοποιούν e-mail με μέτρα ασφαλείας υψηλού επιπέδου, όπως και διακομιστές ειδικού τύπου, που παρέχουν αυξημένη προστασία στα δεδομένα.

Η κρυπτογράφηση έχει γίνει ένα καuτό θέμα συζήτησης, με πολλές κορυφαίες εταιρείες, όπως η Microsoft, η Apple, η Google και η Yahoo να συμπορεύονται μαζί για να οχυρώσουν τη ψηφιακή προστασία της ιδιωτικής ζωής του χρήστη. Το WhatsApp ενισχύθηκε μάλιστα και προσφέρει κρυπτογράφηση end-to-end από τα τέλη του περασμένου έτους.

Παρά την όποια απαγόρευση ή περιορισμό τους, δεδομένου ότι αυτές οι εφαρμογές είναι πάρα πολύ δημοφιλείς, θεωρείται βέβαιο πως οι χρήστες θα βρουν σύντομα εναλλακτικές μεθόδους.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Απλήρωτοι έμειναν εποχικοί εργαζόμενοι στις γιορτές – Τι καταγγέλλει η ΠΟΕΕΤ

Χτες

«Φιάσκο» με τις προπληρωμένες κάρτες: Χιλιάδες εποχικοί χωρίς δώρα και επίδομα ανεργίας

Αδιανόητο: Κατέγραφαν την πυρκαγιά στο μπαρ του Κραν Μοντανά αντί να τρέξουν να σωθούν

Χτες

Η πυρκαγιά είχε τραγικό απολογισμό: τουλάχιστον 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ 119 τραυματίστηκαν

Με ανοιχτά μπλόκα, η ΕΛ.ΑΣ καλεί τους εκδρομείς να αποφύγουν τη μαζική επιστροφή

Χτες

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για τους εκδρομείς της Πρωτοχρονιάς, με φόντο τα αγροτικά μπλόκα

Μπήκαν σε ξένο μαντρί και έσφαξαν 40 αρνιά – Τρεις συλλήψεις

Χτες

Τους 3 Κρητικούς φέρεται να υπέδειξε o 38χρονος ιδιοκτήτης των ζώων εξαιτίας προγενέστερων απειλών

Οι χειμερινές εκπτώσεις πλησιάζουν – Πόσο θα διαρκέσουν

Χτες

Ενημερωθείτε αναλυτικά για τα κριτήρια που πρέπει να έχετε

Αγρότες: Στα Μάλγαρα την Κυριακή οι κρίσιμες αποφάσεις για τα μπλόκα

Χτες

Αντίστροφη μέτρηση για την πανελλαδική σύσκεψη - Ποιοι δεν θα δώσουν το παρών

Πατέρας έδωσε κοκαΐνη στον 14χρονο γιο του στα Γιάννενα και συνελήφθη

Χτες

Για την ίδια υπόθεση κατηγορείται και ένας ακόμη άνδρας, ο οποίος βρισκόταν μαζί με τον πατέρα και τον ανήλικο

Διεγράφησαν από τα πανεπιστήμια 308.605 μη ενεργοί φοιτητές με την είσοδο της νέας χρονιάς

Χτες

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση εκκαθάρισης των φοιτητικών καταλόγων

15χρονη Ελληνίδα αγνοείται μετά την τραγωδία στο κλαμπ στο Κραν Μοντανά

Χτες

Οι συγγενείς της ζητούν από όποιον γνωρίζει κάτι σχετικό με την τύχη της να επικοινωνήσει άμεσα με τις αρχές

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 5
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.