E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ryanair: Αεροσκάφος προσγειώθηκε στο Μάντσεστερ με μόλις 1% καυσίμων μετά από «Mayday»

Η πτήση από την Πίζα προς το Πρέστγουικ πέρασε από τρεις αποτυχημένες προσπάθειες προσγείωσης λόγω της καταιγίδας Amy, πριν καταλήξει στο Μάντσεστερ.

Ryanair: Αεροσκάφος προσγειώθηκε στο Μάντσεστερ με μόλις 1% καυσίμων μετά από «Mayday»
Michael Oldfield / Wikimedia Commons (CC BY-SA 4.0)
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 25/9/2026 | 16:41

Αεροσκάφος της Ryanair με 171 επιβάτες προσγειώθηκε στο Μάντσεστερ έχοντας μόλις 363 κιλά καυσίμων, το 1% της χωρητικότητας, μετά από τρεις αποτυχημένες προσπάθειες προσγείωσης λόγω κακοκαιρίας.

Ένα αεροσκάφος Boeing 737 της Ryanair, που εκτελούσε πτήση με 171 επιβάτες και έξι μέλη πληρώματος, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ με μόλις 363 κιλά καυσίμων, περίπου το 1% της συνολικής χωρητικότητας, σύμφωνα με έκθεση του Τμήματος Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων (AAIB). Το περιστατικό σημειώθηκε στις 3 Οκτωβρίου 2025, όταν η πτήση από την Πίζα της Ιταλίας προς το Πρέστγουικ, κοντά στη Γλασκώβη, αναγκάστηκε να αλλάξει πορεία λόγω της καταιγίδας «Amy».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πλήρωμα εγκατέλειψε δύο προσπάθειες προσγείωσης στο Πρέστγουικ μετά από προειδοποιήσεις ανεμοδιασπάσεως και ζήτησε αρχικά να εκτραπεί προς το Μάντσεστερ. Το αίτημα, όμως, απορρίφθηκε και το αεροσκάφος κατευθύνθηκε προς το Εδιμβούργο.

Γιατί απορρίφθηκε αρχικά η εκτροπή προς το Μάντσεστερ;

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η αρχική απόρριψη του αιτήματος εκτροπής φαίνεται να οφείλεται σε διακοπή της εσωτερικής επικοινωνίας στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ. Το ίδιο το αεροδρόμιο δήλωσε ότι η πολιτική του ήταν να δέχεται αιτήματα εκτροπής, εφόσον υπήρχε η δυνατότητα υποδοχής του αεροσκάφους.

Κατά την προσέγγιση στο Εδιμβούργο σημειώθηκε τρίτο περιστατικό ανεμοδιασπάσεως, αναγκάζοντας τους πιλότους να κηρύξουν κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω καυσίμων, πριν τελικά αλλάξουν πορεία εκ νέου προς το Μάντσεστερ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πώς εξελίχθηκε το σήμα «Mayday» λόγω καυσίμων;

Το πλήρωμα εξέπεμψε σήμα έκτακτης ανάγκης («Mayday») λόγω καυσίμων, καθώς η κατάσταση γινόταν όλο και πιο επείγουσα. Σύμφωνα με την έκθεση της AAIB: «Είναι απίθανο να υπήρχαν επαρκή καύσιμα για μια ακόμη προσπάθεια προσγείωσης».

Το αεροσκάφος προσγειώθηκε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ στις 19:13 GMT, με 363 κιλά (800 λίβρες) καυσίμου να απομένουν — πολύ κάτω από το τελικό απόθεμα ασφαλείας των 1.100 κιλών (2.425 λίβρες) που προβλέπεται για κάθε πτήση.

Τι απαντά το αεροδρόμιο του Μάντσεστερ;

Μετά το περιστατικό, το αεροδρόμιο του Μάντσεστερ δήλωσε ότι επανεξέτασε τις περιστάσεις και ενίσχυσε τις διαδικασίες του για τη διαχείριση αιτημάτων εκτροπής, ώστε να αποφευχθούν παρόμοιες καθυστερήσεις στο μέλλον.

Η Ryanair δεν παρέθεσε επιπλέον στοιχεία στην έκθεση, η οποία επικεντρώνεται στη συνδυαστική επίδραση των αντίξοων καιρικών συνθηκών της καταιγίδας «Amy» και της καθυστέρησης στην έγκριση της εκτροπής.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πλάκα: «Υπήρχε οσμή αερίου αμέσως μετά την έκρηξη στην περιοχή» είπε αντιδήμαρχος

Σήμερα

Ο Παναγιώτης-Πάρης Χαρλαύτης, αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Δήμου Αθηναίων, επικαλέστηκε μαρτυρίες από αξιωματικούς της δημοτικής αστυνομίας

Μάντσεστερ Σίτι: Ένοχη και στις 115 κατηγορίες παράβασης κανονισμών της Premier League

Σήμερα

Οι ποινές παραμένουν άγνωστες, όμως θεωρείται δεδομένη η προσφυγή της αγγλικής ομάδας κατά της απόφασης.

Ερντογάν: «Διπλωματία, όχι σύγκρουση» με την Ελλάδα ‑ Ισχυρή η Τουρκία στο ΝΑΤΟ

Σήμερα

Οι δηλώσεις του Τούρκου προέδρου έρχονται λίγο μετά την ομιλία Μητσοτάκη στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ για «ήρεμα νερά» στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Ryanair: Αεροσκάφος προσγειώθηκε στο Μάντσεστερ με μόλις 1% καυσίμων μετά από «Mayday»

Σήμερα

Η πτήση από την Πίζα προς το Πρέστγουικ πέρασε από τρεις αποτυχημένες προσπάθειες προσγείωσης λόγω της καταιγίδας Amy, πριν καταλήξει στο Μάντσεστερ.

Η ExxonMobil επιβεβαιώνει ότι η γεώτρηση στο μπλοκ 2 του Ιονίου ξεκινά αρχές του 2027

Σήμερα

Στη γεώτρηση συμμετέχουν η Energean και η HELLENiQ Energy

Φινλανδία και Σουηδία σήκωσαν μαχητικά για να αναχαιτίσουν ρωσικά αεροσκάφη που εντοπίστηκαν πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα

Σήμερα

«Η Βαλτική Θάλασσα δεν ήταν ποτέ τόσο ευάλωτη όσο είναι τώρα, δεν ήταν ποτέ και περισσότερο προστατευμένη από ό,τι είναι τώρα», τόνισε ο Σουηδός πρωθυπουργός

Σούλης Μαρκόπουλος: Ενός λεπτού σιγή σε όλους τους αγώνες μπάσκετ για το θάνατό του

Σήμερα

Θα τιμηθεί η μνήμη του Έλληνα τεχνικού σε όλα τα εθνικά πρωταθλήματα της χώρας

Επεισόδιο σε σχολείο της Πάτρας: 16χρονος μαθητής διακομίστηκε στο νοσοκομείο μετά από καβγά

Σήμερα

Ο έφηβος τραυματίστηκε όταν έσπασε τζάμι με το χέρι του μετά από διαπληκτισμό με συμμαθητή του στο προαύλιο, και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Βίντεο ‑ ντοκουμέντο από την έκρηξη στην Πλάκα: Οι πελάτες τρέχουν έντρομοι

Σήμερα

Η Enaon EDA διερευνά πιθανή διαρροή φυσικού αερίου ως αιτία, ενώ η Πυροσβεστική συνεχίζει τις έρευνες για αγνοούμενους στους ορόφους του κτιρίου στη Λυσικράτους.

Ρόδος: 28χρονος πήρε 15.000 ευρώ με απάτη από 44χρονη και την εκβίασε με γυμνές φωτογραφίες

Σήμερα

Η καταγγελία της 44χρονης Πολωνής αφορά ποσά που της αποσπάστηκαν το 2023 και το 2024 με ψευδείς δικαιολογίες, ενώ την υπόθεση ερευνά η Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων.

Τρίκαλα: Εργαζόμενος γρονθοκόπησε τον εργοδότη του μετά την απόλυση

Σήμερα

Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης κατέθεσε μήνυση, ενώ αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Τρικάλων οδήγησαν τον δράστη στις αρχές.

Χανιά: Αποζημίωση στον ηλικιωμένο που πήγε φυλακή για βιασμό 19χρονου και δικαιώθηκε

Σήμερα

Καθοριστικό ρόλο στην υπόθεση φέρεται να είχε η νέα ιατροδικαστική εξέταση

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.