ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Η Ρώμη σκέφτεται να αξιοποιήσει τα επιπλέον έσοδα από ΦΠΑ για να μειώσει αργότερα τους φόρους σε βενζίνη και ντίζελ, χωρίς επιβάρυνση του προϋπολογισμού.

Η ιταλική κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι σχεδιάζει «κυλιόμενους φόρους» στα καύσιμα για να συγκρατήσει τις τιμές. Έχουν εξασφαλιστεί περίπου 160 εκατ. ευρώ, ενώ εξετάζεται αν θα διατεθούν τώρα ή αργότερα.
Η πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι (Giorgia Meloni), ανακοίνωσε ότι η κυβέρνησή της σκοπεύει να αντιμετωπίσει την αύξηση των τιμών στα καύσιμα μέσω των λεγόμενων «κυλιόμενων φόρων». Για τον σκοπό αυτό έχουν εξασφαλιστεί περίπου 160 εκατομμύρια ευρώ.
«Μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, εξασφαλίσαμε περίπου 160 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία μπορούν να διατεθούν με τον συγκεκριμένο σκοπό. Προσπαθούμε να καταλάβουμε αν είναι πιο αποτελεσματικό να ξοδευτούν αυτή τη στιγμή, που ισχύουν κάποια μέτρα συγκράτησης ή να τα βάλουμε στην άκρη για όταν τα μέτρα αυτά μπορεί να πάψουν να ισχύουν», δήλωσε η Ιταλίδα πρωθυπουργός από το Σπλιτ της Κροατίας.
Σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ, αν η κυβέρνηση αποφασίσει να ακολουθήσει την οδό των «κυλιόμενων φόρων», θα χρησιμοποιήσει τις επιπλέον φορολογικές εισπράξεις του ΦΠΑ που προέκυψαν τους τελευταίους μήνες από την αύξηση της τιμής των καυσίμων. Με αυτά τα έσοδα θα μπορέσει να μειώσει στο μέλλον τους φόρους στη βενζίνη και το πετρέλαιο κίνησης, χωρίς να επιβαρυνθεί ο προϋπολογισμός του δημοσίου.
Στην Ιταλία, μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες υιοθέτησαν πρόσφατα τη λύση του «πλαφόν» στην τιμή της βενζίνης και του πετρελαίου κίνησης. Τις τελευταίες ημέρες, όμως, καταγράφηκαν δυσκολίες στον περιορισμό της τιμής του ντίζελ, καθώς οι σχετικοί φόροι αυξήθηκαν ξανά μετά τη λήξη της προσωρινής μείωσης που είχε εγκρίνει η κυβέρνηση της Ρώμης.
Όλες οι ειδήσεις της ημέρας από Ελλάδα και κόσμο. Πολιτική, κοινωνία, οικονομία και επικαιρότητα 24/7, με έγκυρη ενημέρωση από το e-radio.gr.
Τα θέματα που ξεχώρισε σήμερα η ομάδα του E-Daily.
ΣΧΕΣΕΙΣ
STORIES
ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ
ΠΡΟΣΩΠΑ
ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
STORIES