E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Αυτά είναι τα δύο πρώτα χαράτσια του ΣΥΡΙΖΑ

Φορομπηχτική πολιτική, απαντά η κυβέρνηση

Αυτά είναι τα δύο πρώτα χαράτσια του ΣΥΡΙΖΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 19/1/2015 | 00:00

Με δύο χαράτσια έχει πρόθεση ο ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξει το ασφαλιστικό σύστημα. Το πρώτο αφορά την επιβολή εισφοράς σε όλες τις τραπεζικές συναλλαγές, ενώ το δεύτερο είναι ειδικός φόρος στα τυχερά παιχνίδια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η σχετική αναφορά υπάρχει στα προγραμματικά κείμενα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τα οποία έχουν αναρτηθεί για διαβούλευση στην ιστοσελίδα syriza.gr και τη σχετική αποκάλυψη έκανε η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».

Το πρώτο χαράτσι για τη στήριξη του ασφαλιστικού είναι η επιβολή εισφοράς σε όλες τις τραπεζικές συναλλαγές των ιδιωτών, του δημοσίου, των συνεταιρισμών. Στο κείμενο, μάλιστα, για την κοινωνική ασφάλιση δεν διευκρινίζεται, ούτε και προτείνεται το ύψος αυτής της εισφοράς. Πρακτικά, με το μέτρο αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιβάλλει χαράτσι σε κάθε είδους συναλλαγή της καθημερινότητας των πολιτών: καταθέσεις, αναλήψεις, συναλλαγές με πιστωτικές κάρτες, μισθοδοσία, εμβάσματα, πληρωμές δανείων, είσπραξη επιδοτήσεων κτλ.

Το δεύτερο μέτρο αφορά την επιβολή ειδικού φόρου υπέρ του ασφαλιστικού αποθεματικού στα τυχερά παιχνίδια (ΠΡΟΠΟ, ΛΟΤΤΟ, λαχεία, καζίνο κ.ά.) «στη λογική μετακίνησης από το εισόδημα στις δαπάνες», όπως αναφέρεται στο κείμενο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εφημερίδα απευθύνθηκε για διευκρινίσεις στον Αλέξη Μητρόπουλο, τον Δημήτρη Στρατούλη και τον Σάββα Ρομπόλη, με μόνο τον τρίτο να απαντά ότι το χαράτσι στις συναλλαγές με τις τράπεζες προβλέπεται στο κείμενο, αλλά ακόμα δεν έχει αποφασιστεί αν θα είναι ποσοστιαία (π.χ. 0,1% ή 0,2% ή 0,5%) ή θα είναι κάποιο πάγιο ποσό.

Σταμάτης: Φορομπηχτική πολιτική

Ως «απίστευτης σύλληψης φορομπηχτική πολιτική» χαρακτήρισε αυτήν την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Σταμάτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Μετά την πρόθεση φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας των πολιτών που ξεπερνά τις 200.000 ευρώ, αυτή είναι η νέα απειλή σε βάρος των πολιτών», ανέφερε σε δήλωσή του.

Ολόκληρη η δήλωση Σταμάτη

«Σε σημερινή κυριακάτικη εφημερίδα δημοσιεύεται, χωρίς να διαψευστεί, πως ο ΣΥΡΙΖΑ προτίθεται να επιβάλλει έναν κεφαλικό φόρο σε κάθε συναλλαγή που θα κάνουν οι πολίτες με τις τράπεζες, για την ενίσχυση του ασφαλιστικού συστήματος. Δηλαδή, στις αναλήψεις και στις καταθέσεις χρημάτων, ακόμη και στις καταθέσεις μισθοδοσίας και συντάξεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επίσης, θα επιβάλει έναν ακόμα «ειδικό φόρο» στις δαπάνες συμμετοχής των πολιτών σε τυχερά παιχνίδια. Πρόκειται για μια απίστευτης σύλληψης πρόταση φορομπηχτικής πολιτικής, που αφορά άμεσα τον κάθε πολίτη. Από τον μισθωτό και τον συνταξιούχο, μέχρι και όποιον αγοράζει λαχείο!

Μετά την πρόθεση φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας των πολιτών που ξεπερνά τις 200.000 ευρώ, αυτή είναι η νέα απειλή σε βάρος των πολιτών».

ΣΥΡΙΖΑ: Ψάχνεις με το κιάλι την αλήθεια

Αντιδρώντας στο δημοσίευμα και στις δηλώσεις του κ. Σταμάτη, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: «Ψάχνεις με το κιάλι για να βρεις μια αλήθεια στα όσα καθημερινά ισχυρίζεται η ΝΔ για τον ΣΥΡΙΖΑ».

«Μιλούν για ασφαλιστικά ταμεία εκείνοι που τα κατέστρεψαν μέσω του PSI και πετσόκοψαν τις συντάξεις. Μιλούν για τις καταθέσεις των πολιτών εκείνοι που τις καταλήστεψαν μέσα από φοροεπιδρομές, κατασχέσεις και μειώσεις σε μισθούς. Για χαράτσια εκείνοι που τα επέβαλαν ως «προσωρινά», για να γίνουν μόνιμα. Μιλούν για τα τυχερά παιχνίδια εκείνοι που ξεπούλησαν τον ΟΠΑΠ σε φίλους τους επιχειρηματίες», σημειώνει ακόμη η ανακοίνωση, ενώ επισημαίνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται τις καταθέσεις, την επαναφορά του δώρου Χριστουγέννων για τις χαμηλές συντάξεις, καθώς και την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας υπέρ των ασφαλιστικών ταμείων».

«Εμάς το πρόγραμμά μας είναι γνωστό, δεν κρυβόμαστε, δεν λέμε άλλα στο λαό και άλλα στα e-mails», καταλήγει η ανακοίνωση.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βίντεο μυστήριο από άρμα με την αμερικανική και τη ρωσική σημαία

Χτες

Ο Αντρέι Γερμάκ, επικεφαλής του γραφείου του προέδρου της Ουκρανίας, αναδημοσίευσε το βίντεο στο Telegram

Χαλάνδρι: Βγήκε να ταΐσει τις γάτες και της έστησε καρτέρι θανάτου – Γιατί τη σκότωσε ο 28χρονος

Χτες

O 28χρονος σκότωσε με μαχαίρι 47χρονη στο Χαλάνδρι γιατί «με εξέθεσε στους φίλους μου», όπως ομολόγησε

Συναγερμός στο Μανχάταν: Αποκλεισμένη η Times Square λόγω ύποπτου δέματος

Χτες

Στο κλείσιμο τμήματος της πλατείας Times Square στο κεντρικό Μανχάταν προχώρησε η αστυνομία της Νέας Υόρκης, στο πλαίσιο έρευνας σχετικά με ένα ύποπτο πακέτο που εντοπίστηκε

Πιστόλι, σπαθί «κατάνα» και ξιφίδια βρέθηκαν στο σπίτι 25χρονης που συνελήφθη στον Ασπρόπυργο

Χτες

Η νεαρή κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων

Χάος σε παραλία της Γρανάδας: Θυελλώδεις άνεμοι σάρωσαν λουόμενους

Χτες

Ενώ η Ισπανία βρίσκεται αντιμέτωπη με φωτιές – Δείτε βίντεο

Ανατροπή στη δoλoφovία στο Χαλάνδρι: Τι ερευνά τώρα η ΕΛ.ΑΣ.

Χτες

Δράστης και θύμα δεν ήταν σύντροφοι, αλλά είχαν γνωριστεί τον Ιανουάριο στο συσσίτιο της εκκλησίας

Τροχαίο στην Ξάνθη: Φορτηγό συγκρούστηκε με δύο ΙΧ – Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες

Χτες

Τροχαίο δυστύχημα έξω από την Ξάνθη στην Εγνατία Οδό - Φορτηγό συγκρούστηκε με δύο ΙΧ - Ξέσπασε φωτιά

Αγρια δολοφονία 47χρονης στο Χαλάνδρι ‑ Την σκότωσε στην είσοδο πολυκατοικίας

Χτες

Η αστυνομία έχει ήδη συλλάβει τον 28χρονο δράστη

Προσοχή: Ο ΕΟΦ ανακαλεί 2 συμπληρώματα διατροφής

Χτες

Περιέχουν μη εγκεκριμένα συστατικά ή έχουν υποστεί επεξεργασία με ακτινοβολία

Προσωπικός αριθμός: Λήγει η προθεσμία για την έκδοση του από τους πολίτες

Χτες

Τι θα συμβεί σε όσους δεν έχουν επιλέξει από 5 Σεπτεμβρίου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 17
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.