ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Το αδιανόητο βίντεο από το Yorkshire Wildlife Park που κάνει τον γύρο του διαδικτύου και η αγωνιώδης προσπάθεια των φρουρών να σώσουν τον επισκέπτη που πήδηξε στον περιφραγμένο χώρο.

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας άνδρας στο Yorkshire Wildlife Park της Βρετανίας, όταν εισέβαλε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες στον χώρο όπου φιλοξενούνται οι τίγρεις. Η άγρια επίθεση καταγράφηκε από επισκέπτες, αποτυπώνοντας τις τελευταίες σοκαριστικές στιγμές του θύματος.
Νεκρός είναι ο άνδρας που δέχθηκε άγρια επίθεση από τίγρη στο Yorkshire Wildlife Park κοντά στο Ντόνκαστερ της Αγγλίας. Όπως καταγράφηκε σε βίντεο που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο επισκέπτης, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, μπήκε στον περιφραγμένο χώρο του αιλουροειδούς σε κατάσταση έντονης αναστάτωσης. Γονάτισε στο έδαφος με τα χέρια ανοιχτά, μέχρι που η τίγρη τον πλησίασε από πίσω και του επιτέθηκε, δαγκώνοντάς τον στην πλάτη.
Στις ανατριχιαστικές εικόνες, το ζώο φαίνεται να τον ρίχνει στο έδαφος και να στέκεται από πάνω του. Σε εκείνο το σημείο, ο άνδρας σηκώνει το δάχτυλο του προς το μέρος της και ακούγεται να της φωνάζει επανειλημμένα «Σταμάτα!».
Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, η τίγρη έχει ακινητοποιήσει πλήρως στο έδαφος τον εισβολέα, ο οποίος πλέον κραυγάζει από τον πόνο, με τους υπόλοιπους επισκέπτες του πάρκου να παρακολουθούν παγωμένοι τη σκηνή.
Στο σημείο σήμανε άμεσα συναγερμός, με τους υπεύθυνους του πάρκου να ζητούν από το κοινό να εγκαταλείψει τις εγκαταστάσεις. Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, δύο ασθενοφόρα και ένα ελικόπτερο αεροδιακομιδής έσπευσαν άμεσα στον ζωολογικό κήπο.
Το προσωπικό του πάρκου φέρεται να έκανε χρήση ειδικών φυσιγγίων αερίου για να τρομάξει το ζώο και να προσεγγίσει τον τραυματία. Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν ότι άκουσαν έως και πέντε πυροβολισμούς κατά τη διάρκεια της διάσωσης, με την αστυνομία ωστόσο να διευκρινίζει αργότερα πως η τίγρη δεν θανατώθηκε και παρέμεινε στον περιφραγμένο της χώρο.
Ο Ντόμινικ Φορντ (Dominic Ford), επισκέπτης που βρισκόταν στο πάρκο με την τετράχρονη ανιψιά του, ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι διατήρησαν απόλυτη ψυχραιμία παρά τη σοβαρότητα της κατάστασης, καθοδηγώντας τον κόσμο προς τις εξόδους ασφαλείας ώστε να μην προκληθεί πανικός.
Μια άλλη επισκέπτρια, η Τία Χάνσον (Tia Hanson), δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα The Star ότι οι φρουροί απέκλεισαν αμέσως τον διάδρομο. «Ο κόσμος έλεγε ότι κάποιος πήδηξε ή έπεσε μέσα στο κλουβί. Όταν φεύγαμε, είχαν τοποθετήσει παντού μαύρους μουσαμάδες γύρω από τον χώρο για να μην μπορούμε να δούμε τίποτα», περιέγραψε η ίδια.
Το πάρκο φιλοξενεί δύο τίγρεις Αμούρ, ένα από τα μεγαλύτερα και σπανιότερα υποείδη στον κόσμο. Πρόκειται για τη θηλυκή Τσούνα (Tschuna), βάρους 108 κιλών, και τον αρσενικό Αλτάι (Altai). Μέχρι στιγμής, οι Αρχές δεν έχουν ανακοινώσει επίσημα ποιο από τα δύο ζώα προκάλεσε τα θανάσιμα τραύματα.
Η Υπηρεσία Ασθενοφόρων του Γιορκσάιρ και η τοπική αστυνομία επιβεβαίωσαν ότι οι διαδικασίες αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών λειτούργησαν άμεσα, όμως τα τραύματα του άνδρα ήταν τόσο εκτεταμένα που τελικά κατέληξε. Το πάρκο παραμένει κλειστό, ενώ διεξάγεται πλήρης έρευνα για το πώς ο άνδρας βρέθηκε μέσα στο κλουβί.
Celebrity news, gossip και τα παρασκήνια της showbiz. Επώνυμοι, σχέσεις και τα hot ονόματα της ελληνικής και διεθνούς ψυχαγωγίας, στο e-radio.gr.
Ομορφιά, style, σχέσεις και celebs: ό,τι ξεχώρισε σήμερα το Pink.
ΣΧΕΣΕΙΣ
ΥΓΕΙΑ
CELEBS
CELEBS
ΠΡΟΣΩΠΑ
CELEBS
CELEBS
CELEBS