E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ο δολοφόνος της Αμφίπολης ‑ Αγριο θάνατο βρήκαν οι νεκροί του τάφου

Συναρπαστικό ταξίδι στο παρελθόν

Ο δολοφόνος της Αμφίπολης ‑ Αγριο θάνατο βρήκαν οι νεκροί του τάφου
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από δολοφονικά τραύματα και μαχαιρώματα σκοτώθηκαν οι νεκροί της Αμφίπολης που αποκαλύφθηκαν χθες από το υπουργείο Πολιτισμού. Οι σκελετοί της Αμφίπολης έχουν σκοτεινό παρελθόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τη δική της θέση για τους πέντε ενοίκους του τάφου στην Αμφίπολη ανέλυσε η αρχαιολόγος Dorothy King, κάνοντας λόγο για δολοφονικά τραύματα και μαχαιρώματα.

Σε κείμενο στο μπλογκ της ανέλυσε τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το ελληνικό υπουργείο και απέκλεισε το ενδεχόμενο να είναι θαμμένη στον τάφο η μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, Ολυμπιάδα.

«Η γυναίκα στον κιβωτιόσχημο τάφο, στον οποίο φαίνεται ότι έχουν ταφεί κι άλλοι, ήταν πάνω από 60 ετών. Η Ολυμπιάδα γεννήθηκε το 370 π.Χ. και πέθανε το 316 π.Χ. Δεν βγαίνουν τα μαθηματικά», έγραψε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Dorothy King εκτιμά ακόμη ότι «οι δύο άνδρες είναι στα τέλη των 30 ή στις αρχές των 40 ετών τους και ο νεότερος από τους δύο φέρει σημάδια χτυπημάτων, πιθανότατα δολοφονικών τραυμάτων από μαχαίρωμα. Ο μεγαλύτερος και ψηλότερος έχει ένα παλιό κάταγμα στον καρπό, που είχε επουλωθεί. Το ενδιαφέρον είναι ότι και οι δύο είχαν εκφυλιστική οστεοαρθρίτιδα και σπονδυλίτιδα σε διαφορετικά σημεία των σκελετών τους. Αυτό δείχνει ότι μπορεί να έχουν συγγενικούς δεσμούς, καθώς τα προβλήματα αυτά είναι γενετικά».

Η αρχαιολόγος αναφέρει ότι ο Ηφαιστίωνας δεν μπορεί να είναι ένας από τους δύο άντρες, καθώς πέθανε σε ηλικία 32 ετών, αλλά δεν μαχαιρώθηκε. Υπογραμμίζει δε, ότι μεταξύ των νεκρών ενδέχεται να είναι ο Φίλιππος Γ' ο Αριδαίος, ο οποίος δολοφονήθηκε και η ηλικία που πέθανε ταιριάζει με αυτήν του ενός από τους νεκρούς άνδρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ξέρουμε ότι πέθανε το 317 π.Χ., αλλά αργότερα θάφτηκε μαζί με τη σύζυγό του, Ευρυδίκη Β' Ανταία, και τη μητέρα της, Κυνάνη. Αλλά η Κυνάνη πέθανε το 323 π.Χ. και είναι πάρα πολύ νέα για να είναι η γυναίκα στον κιβωτιόσχημο τάφο», προσθέτει. «Ο λόγος που καταλήγω στον Φίλιππο Γ' και την Ευρυδίκη είναι γιατί η Αμφίπολη είναι ο τόπος όπου κρατήθηκαν όμηροι και πιθανότητα σκοτώθηκαν».

«Με τα δεδομένα που έχω, ταιριάζει ο τάφος να κατασκευάστηκε την περίοδο του Μεγάλου Αλεξάνδρου ή αμέσως μετά, αλλά ο αποτεφρωμένος πρέπει να τοποθετήθηκε εκεί αργότερα. Ο Κάσσανδρος τους έθαψε με τιμές, αφού τους δολοφόνησε και παντρεύτηκε την ετεροθαλή αδερφή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, Θεσαλονίκη, για να παγιώσει το αίτημά του για τον θρόνο. Οπότε, ναι, η δολοφονία και μετά η τιμητική ταφή είναι παράξενη, αλλά έτσι ήταν η πολιτική εκείνων των ημερών», αναφέρει η King.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και καταλήγει: «Αν και δεν μπορώ να βρω κάποια πηγή που να αναφέρει ότι η Ανταία είχε ένα μωρό, το νεογέννητο θα μπορούσε να έχει δολοφονηθεί από το χέρι του Κάσσανδρου και να ήταν αυτό που τον οδήγησε να τους σκοτώσει όλους, ως πρώτο στάδιο του σχεδίου του για να καταλάβει τον θρόνο, εξολοθρεύοντας τους εχθρούς του».

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ποιος πλήρωσε σχεδόν 5 εκατ. δολάρια για τη φανέλα του Πελέ από το Μουντιάλ 1958;

Πριν 8 ώρες

Η ιστορική φανέλα του Βραζιλιάνου θρύλου από τον τελικό του 1958 πουλήθηκε σε δημοπρασία του Sotheby`s έναντι 4,9 εκατομμυρίων δολαρίων, καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση στη λίστα με τις ακριβότερες ποδοσφαιρικές φανέλες όλων των εποχών.

Το σπάνιο φαινόμενο στη θάλασσα που μπερδεύει όποιον το δει

Πριν 8 ώρες

Η εντυπωσιακή Fata Morgana κάνει καράβια να μοιάζουν σαν να πετούν πάνω από τη θάλασσα και εξηγεί γιατί πολλοί πίστεψαν σε UFO και πλοία-φαντάσματα

Το πιο αρχαίο ερωτικό γκράφιτι στον κόσμο βρέθηκε σε ελληνικό νησί

Πριν 8 ώρες

Αποκαλύψεις για την ερωτική ζωή των αρχαίων Ελλήνων μέσα από πέτρινες επιγραφές 2.500 χρόνων

Μπορούν να φυτρώσουν ρεβίθια στη Σελήνη; Το εντυπωσιακό πείραμα που πέτυχε

Πριν 8 ώρες

Το πείραμα αυτό αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον τώρα που οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να επιστρέψουν στη Σελήνη

Gentle Parenting: Τι είναι, και γιατί πλέον διχάζει τους νέους γονείς

ΡΕΠΟΡΤΑΖ Πριν 8 ώρες

Μια γονεϊκή φιλοσοφία που θέλει συζήτηση

Όταν 20 άνθρωποι συνεργάστηκαν για 96 λεπτά και έσωσαν μια ζωή

Χτες

Η ανθρώπινη αλυσίδα ενάντια στον χρόνο

Το έγκλημα που πάγωσε μια ολόκληρη χώρα και έμεινε άλυτο για 30 χρόνια, πριν γίνει ταινία

Χτες

Τι δεν ήξερες για τις δολοφονίες που πάγωσαν τη Νότια Κορέα

Έπινε κάθε μέρα καφέ από την ίδια κούπα για 20 χρόνια, το τέλος είναι ανατριχιαστικό

Χτες

Το αντικείμενο που είχε πάντα μαζί του αποδείχθηκε μοιραίο

Ποιο πολιτικό μήνυμα έστειλαν οι παίκτες της Αργεντινής μετά την πρόκριση στον τελικό και τι ρισκάρουν τώρα

Προχτές

Μετά τη νίκη επί της Αγγλίας με 2-1 στον ημιτελικό, οι Αργεντινοί ποδοσφαιριστές ύψωσαν πανό για τα Νησιά Μαλβίνες και η FIFA αναμένεται να ξεκινήσει πειθαρχική διαδικασία.

Η ξεχασμένη Ελληνίδα που κατέκτησε πρώτη το Χόλιγουντ – Υπέγραψε με τη Universal όταν κανείς δεν πίστευε ότι θα τα καταφέρει

Προχτές

Πριν από τη Μελίνα, την Παξινού και την Τζένι Καρέζη, μια νεαρή γυναίκα ελληνικής καταγωγής κατάφερε να γράψει ιστορία στο Χόλιγουντ, υπογράφοντας αποκλειστικό συμβόλαιο με τη Universal Pictures.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 13
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.