E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ανατριχιαστικό: «Ζήτω οι κατακτητές μας!» φώναζαν χρυσαυγίτες τραγουδώντας τον ναζιστικό ύμνο

«Η Γερμανία πάνω από όλα» με φόντο τη σημαία του Γ' Ράιχ

Ανατριχιαστικό: «Ζήτω οι κατακτητές μας!» φώναζαν χρυσαυγίτες τραγουδώντας τον ναζιστικό ύμνο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 22/1/2015 | 12:29

Στιγμιότυπα από  συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής, όπου ξεδιπλώνονται τα «πιστεύω» του σκληρού πυρήνα της ναζιστικής οργάνωσης, δημοσίευσε στη διαδικτυακή της έκδοση η Εφημερίδα των Συντακτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας υπογράφει μάλιστα ο δημοσιογράφος Δημήτρης Ψαρράς, ο οποίος είχε δεχθεί μήνυση από τον Ηλία Κασιδιάρη για παραβίαση προσωπικών δεδομένων και εξύβριση σχετικά με ένα άλλο βίντεο που είχε δημοσιοποιήσει το 2013. Ωστόσο, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας αθώωσε το δημοσιογράφο αφού έκρινε ότι δεν ευσταθούν οι κατηγορίες.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο του ρεπορτάζ του Δ. Ψαρρά για το νέο αποκαλυπτικό βίντεο:

«Φέρνουμε σήμερα στη δημοσιότητα ένα ανατριχιαστικό ντοκουμέντο. Είναι στιγμιότυπα από μια συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής, όπου ξεδιπλώνονται τα «πιστεύω» του σκληρού πυρήνα της ναζιστικής οργάνωσης. Η εκδήλωση-συναυλία ξεκινά με την κραυγή του παρουσιαστή: «Για τους ενάρετους πεσόντες. Για το Αίμα! Για την Αξιοπρέπεια! Για τη Συνοχή και την αιώνια μακροημέρευση της Φυλής μας! Για τη Φυλή!»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην επόμενη σκηνή ακούγεται ο παρουσιαστής να παρουσιάζει τον «Καιάδα» (Γιώργο Γερμενή) και κάποια σύνθεσή του που είναι «αφιερωμένη στους ενάρετους πεσόντες, αυτούς που έχουν δώσει την ψυχή τους για να είναι αυτή η χώρα ανεξάρτητη, λεύτερη, περήφανη και δυνατή».

Για ποια χώρα μιλάμε; Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν καταλαβαίνει κανείς. Πάντως ο παρουσιαστής καλύπτεται από μια σημαία που δεν είναι ελληνική. Για την ακρίβεια, είναι η σημαία της ναζιστικής Βέρμαχτ, του στρατού της γερμανικής κατοχής. Ακολουθεί ο «χορός», μια βίαιη δηλαδή κίνηση μερικών αντρών υπό τους… ήχους του Καιάδα. Μετά το τραγούδι ακολουθούν τα συνθήματα: «Ζήτω η Νίκη» (το χιτλερικό Sieg Heil), «Ζήτω ο Αρχηγός», «Ζήτω η Χρυσή Αυγή». Όλα συνοδεύονται από τον απαραίτητο ναζιστικό χαιρετισμό.

Ο παρουσιαστής ζητάει να ψάλλουν όλοι μαζί τον Εθνικό Ύμνο. Σε όλη τη διάρκεια που ακούγεται ο ελληνικός ύμνος, οι χρυσαυγίτες κρατούν υψωμένα τα χέρια τους. Και το κλου: ένας Γερμανός ή γερμανόφωνος «συναγωνιστής» ψάλλει τον ύμνο της ναζιστικής Γερμανίας, «Deutschland, Deutschland über alles» («Η Γερμανία πάνω από όλα»), με φόντο πάλι την πολεμική σημαία του Τρίτου Ράιχ με τη σβάστικα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με σήμα κατατεθέν τους απαγορευμένους στίχους

Οι στίχοι αυτοί του ύμνου είναι βέβαια απαγορευμένοι στη Γερμανία, αλλά αποτελούν το σήμα κατατεθέν των πιο σκληρών ναζί σ” όλο τον κόσμο. Οι χρυσαυγίτες υψώνουν πάλι το χέρι τους στον ναζιστικό χαιρετισμό και κραυγάζουν ρυθμικά «Sieg Heil», αυτή τη φορά στα γερμανικά, ακολουθώντας το παράγγελμα που τους δίνεται από τον παρουσιαστή-φαλαγγάρχη.

Και έτσι μαθαίνουμε ποιοι είναι οι «ενάρετοι πεσόντες». Οι άντρες του γερμανικού στρατού κατοχής. Πρόκειται για ακραία επίδειξη ταύτισης με τον κατακτητή, για ανοιχτή προδοσία. Και βέβαια τα περί πατρίδας, Ελλάδας κ.λπ. πάνε περίπατο, στάχτη στα μάτια των αφελών που εξακολουθούν να πιστεύουν το παραμύθι του «ελληνολάτρη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα στιγμιότυπα αυτά περιλαμβάνονται στο εξαιρετικό ντοκιμαντέρ της Μάρσιας Τζιβάρα «Burning from Inside», το οποίο πρόκειται να παιχτεί σε λίγες βδομάδες. Το ντοκουμέντο δεν αμφισβητείται. Και διαψεύδει κάθε προσπάθεια της οργάνωσης του Νίκου Μιχαλολιάκου να απαρνηθεί την ταύτισή της με τον ναζισμό στην πιο ωμή εκδοχή του.

Μετά και από αυτήν την αποκάλυψη, δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για κανέναν. Όσοι επιλέξουν αυτό το πολιτικό μόρφωμα στις εκλογές της Κυριακής, γνωρίζουν πλέον ότι ψηφίζουν εκείνους που λατρεύουν τους Γερμανούς κατακτητές και δίνουν όρκο τιμής σε ένα ξένο κράτος, το γερμανικό Τρίτο Ράιχ».

 

Πηγή: efsyn.gr

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Με εκρηκτικά και drones σχεδίαζαν να δολοφονήσουν Τραμπ και Βανς στον Λευκό Οίκο: Συνωμοσία 8 ατόμων εξάρθρωσε το FBI

Σήμερα

Το τρομοκρατικό σχέδιο θα υλοποιούνταν στην εκδήλωση UFC στην αυλή του Λευκού Οίκου τον περασμένο μήνα - Στόχοι ήταν, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, και οι Νετανιάχου, Μασκ - Από 19 ως 32 ετών οι οκτώ συνεργοί που έχουν συλληφθεί

Συνελήφθη 21χρονη για εμπρησμό από πρόθεση στον Μαραθώνα

Σήμερα

Η νεαρή φέρεται να προκάλεσε την πυρκαγιά με τη χρήση γυμνής φλόγας, δημιουργώντας τέσσερις διαφορετικές εστίες σε ξηρά χόρτα και θαμνώδη βλάστηση

Χάος στην Ινδία από τα εξαγριωμένα πλήθη που διαδηλώνουν μετά το βιασμό και τη δολοφονία 11χρονου κοριτσιού

Σήμερα

Τέσσερις άνδρες που καταδικάστηκαν για τη δολοφονία απαγχονίστηκαν.

Παίκτρια του ΠΑΟΚ η 15χρονη που σκοτώθηκε σε τροχαίο στη Θεσσαλονίκη, η μηχανή που επέβαινε με τον πατέρα της συγκρούστηκε με απορριμματοφόρο

Σήμερα

Ο ΠΑΟΚ αποχαιρέτησε την ανήλικη και μεταξύ άλλων έκανε γνωστό πως ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη της Αννας-Μαρίας ακυρώνεται ο αυριανός φιλικός αγώνας της ομάδας στη Βουλγαρία

Ξεσπά η υπάλληλος της Marfin που βγήκε στο μπαλκόνι να σωθεί: Μακάρι να είναι οι πραγματικοί δράστες

Σήμερα

«Για τους τρεις ανθρώπους που δεν μπορέσαμε να κάνουμε τίποτα για να τους σώσουμε»

Δείτε βίντεο: Έπεσαν βράχοι στην παραλία Μύρτος της Κεφαλονιάς

Σήμερα

Στο σημείο υπάρχει ειδικό σήμα επικινδυνότητας

Ζωολογικός κήπος κλείδωσε λιοντάρια και αρκούδες στα κλουβιά τους για να μην δραπετεύσουν στις πλημμύρες που σάρωσαν την Κίνα

Σήμερα

Τρία λιοντάρια πνίγηκαν ενώ περισσότερα από 100 ζώα αγνοούνται -  Η οργάνωση προστασίας των δικαιωμάτων των ζώων χαρακτήρισε «εξωφρενική» την πράξη

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: 15χρονη έχασε τη ζωή της σε σύγκρουση μοτοσικλέτας με απορριμματοφόρο

Σήμερα

Ο πατέρας της ανήλικης ήταν ο οδηγός της μοτοσικλέτας που ενεπλάκη στο μοιραίο τροχαίο

Marfin: Το ανώνυμο email που άνοιξε ξανά τον φάκελο της υπόθεσης

Σήμερα

Η αντιπαραβολή των στοιχείων έδειξε κοινά χαρακτηριστικά των υπόπτων με τους δράστες της εμπρηστικής επίθεσης

Νέες ταυτότητες: Τι θα συμβεί αν δεν έχετε εκδώσει μέχρι τις 3 Αυγούστου

Σήμερα

Λήγει η προθεσμία που θα επιτρέπονται οι παλιές ταυτότητες στα ταξίδια

Αργος: Στον ανακριτή οι δύο αστυνομικοί που πυροβόλησαν στο κεφάλι τον 20χρονο

Σήμερα

Οι αστυνομικοί ισχυρίζονται ότι πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό και ο τραυματισμός προήλθε από εξοστρακισμό, ενώ εκκρεμεί η βαλλιστική εξέταση για επιβεβαίωση.

Μυστήριο γύρω από τον θάνατο Βραζιλιάνας influencer στο Ντουμπάι – Έπεσε από τον 27ο όροφο

Σήμερα

Είχε χτίσει μεγάλο κοινό στο διαδίκτυο χάρη στο ταξιδιωτικό περιεχόμενο και τον πολυτελή τρόπο ζωής που παρουσίαζε στις αναρτήσεις της

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 15
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.