ADVERTISEMENT

Κακοκαιρία στη Ρόδο: Πλημμύρισαν σπίτια και παρασύρθηκαν αυτοκίνητα στον Αρχάγγελο – 112 για τις μετακινήσεις

Ανθρωποι ανέβηκαν στις ταράτσες για να σωθούν από τα νερά - Δείτε βίντεο από τις ισχυρές καταιγίδες και τις εκτεταμένες βροχές

Newsroom
2' χρόνος ανάγνωσης
Κακοκαιρία στη Ρόδο: Πλημμύρισαν σπίτια και παρασύρθηκαν αυτοκίνητα στον Αρχάγγελο – 112 για τις μετακινήσεις
ADVERTISEMENT

Δύσκολες ώρες περνούν σήμερα (02.11.2026) οι κάτοικοι της Ρόδου λόγω της κακοκαιρίας που έπληξε το νησί με ισχυρές βροχές οι οποίες προκάλεσαν εκτεταμένες πλημμύρες. Πλάνα που ήρθαν στη δημοσιότητα δείχνουν τους δρόμους να έχουν μετατραπεί σε ποτάμια ενώ δεκάδες αυτοκίνητα να έχουν παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά. Η Πολιτική Προστασία με μήνυμα του 112 ζητά περιορισμό των μετακινήσεων ενώ τα σχολεία σε Αρχάγγελο και Αφάντου θα παραμείνουν κλειστά.

Θέλετε να βλέπετε πιο συχνά το E-Radio στα αποτελέσματα της Google;
Προσθέστε το E-Radio στις πηγές σας στη Google

Το μήνυμα του 112 στάλθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας, ζητώντας από τους κατοίκους τον περιορισμό των μετακινήσεων τους, σε ολόκληρη τη Ρόδο. Τα σημαντικότερα προβλήματα εντοπίστηκαν στον Αρχάγγελο, όπου οι κάτοικοι αναγκάστηκαν να ανέβουν στις ταράτσες για να σωθούν από τις πλημμύρες.

ADVERTISEMENT

«Προειδοποίηση για ισχυρές βροχοπτώσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ρόδου. Περιορίστε τις μετακινήσεις σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρεται συγκεκριμένα στο μήνυμα.

Οι εικόνες που μας έρχονται από τη Ρόδο προκαλούν τρόμο. Δρόμοι στον Αρχάγγελο έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, ενώ έχουν πλημμυρίσει σπίτια και επιχειρήσεις.

ADVERTISEMENT

Δεκάδες τα αυτοκίνητα που παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά.

ADVERTISEMENT

Ταυτόχρονα οι ιρλανδικές διαβάσεις στη διαδρομή από το Ασκληπειό προς το Θάρρι φούσκωσαν.

ADVERTISEMENT

Κλειστά σχολεία σε Αρχάγγελο και Αφάντου

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία στις Δημοτικές Ενότητες Αρχαγγέλου και Αφάντου της Ρόδου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθήκων όπως ανακοίνωσε ο δήμος.

Η απόφαση για την αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων στις δύο Δημοτικές Ενότητες ελήφθη για προληπτικούς λόγους, με στόχο την προστασία μαθητών και εκπαιδευτικών και την αποφυγή κινδύνων κατά τις μετακινήσεις τους.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Ρόδου επισημαίνεται ότι προτεραιότητα αποτελεί η ασφάλεια της σχολικής κοινότητας, καθώς οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες ενδέχεται να δημιουργήσουν προβλήματα στην πρόσβαση προς και από τις σχολικές μονάδες.

Το μέτρο αφορά αποκλειστικά τα σχολεία των Δημοτικών Ενοτήτων Αρχαγγέλου και Αφάντου και ισχύει για σήμερα, Δευτέρα 2 Νοεμβρίου.

[ΠΗΓΗ]
Θέλετε να βλέπετε πιο συχνά το E-Radio στα αποτελέσματα της Google;
Προσθέστε το E-Radio στις πηγές σας στη Google
ADVERTISEMENT
READ NEXT

Όλες οι ειδήσεις της ημέρας από Ελλάδα και κόσμο. Πολιτική, κοινωνία, οικονομία και επικαιρότητα 24/7, με έγκυρη ενημέρωση από το e-radio.gr.

Τα θέματα που ξεχώρισε σήμερα η ομάδα του E-Daily.

×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Γυναίκες χωρίς φίλτρο