E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Γιατί ο Βαρουφάκης γράφει το Γιάνης με ένα «ν»

Το αισθητικό πρόβλημα και η κόντρα με τη δασκάλα στο Δημοτικό

Γιατί ο Βαρουφάκης γράφει το Γιάνης με ένα «ν»
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 29/1/2015 | 00:00

Ο Γιάννης Βαρουφάκης είναι, μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα, το πρόσωπο των ημερών, καθώς αυτός είναι ο νέος τσάρος της οικονομίας και όλοι περιμένουν να ακούσουν τις προτάσεις του για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αίσθηση, πάντως, προκαλεί το γεγονός ότι ο ίδιος γράφει το όνομά του με ένα «ν» αντί για δύο και δεν είναι λίγοι εκείνοι που απορούν γιατί το κάνει αυτό.

Την απάντηση, πάντως, την έχει δώσει ο ίδιος σε παλαιότερες δηλώσεις του, τονίζοντας ότι είχε αισθητικό πρόβλημα και προσθέτοντας ότι αντιμετώπισε προβλήματα με τη δασκάλα του στο σχολείο για την επιλογή του αυτή.

«Είχα αισθητικό πρόβλημα με τα δύο "ν", δεν μ' άρεσαν από το Δημοτικό», έλεγε ο Γιάννης Βαρουφάκης και εξηγούσε: «Και κάποια στιγμή το έγραψα, το δοκίμασα να το γράψω με ένα "ν" και είχα μια δασκάλα, Δ' Δημοτικού, η οποία μου το έσβησε και μου έβγαλε δύο μονάδες – που τότε το να αφαιρέσεις δύο μονάδες στο Δημοτικό ήταν τεράστιο. Το 10 το έκανε 8. Το 8 τότε σήμαινε ότι είσαι στούρνος! Και θυμώνω και αρχίζω και το γράφω συνεχώς με ένα "ν". Και κάποια στιγμή, όταν ήμουν 13, σε ένα βιβλιοπωλείο έπεσα πάνω σε ένα βιβλίο του Γιάνη Κορδάτου, ο οποίος το γράφει με ένα "ν", και λέω "να το". Τελείωσε, αυτό ήταν. Εξιλέωσις».

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στάθης Μαντζώρος: Δύσκολες ώρες για τον ηθοποιό 10 μήνες μετά το εγκεφαλικό που υπέστη

Σήμερα

Ο αγαπημένος «καφετζής» του τηλεοπτικού κοινού στη σειρά «Σασμός» νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό

Πέθανε ο ηθοποιός Τάσος Ράμσης

Σήμερα

Η είδηση έγινε γνωστή από τον Σπύρο Μπιμπίλα

Mε τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Σήμερα

Με ψύχρα και βροχές η Ανάσταση

Πέδρο Σάντσεθ: Η Ευρώπη να «κάνει μεγάλα όνειρα» και να αναλάβει ρόλο ως ηθικός ηγέτης

Σήμερα

Οι δηλώσεις έγιναν στο πλαίσιο συζήτησης για το μέλλον της Ευρώπης

Ιρανικές πηγές: «Το πρόσωπο του Μοτζταμπά Χαμενεΐ έχει παραμορφωθεί, υπέστη σοβαρά τραύματα στα πόδια»

Σήμερα

Ο 56χρονος αναρρώνει και παραμένει σε πνευματική διαύγεια, ανέφεραν στο Reuters άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στον στενό του κύκλο

Έγινε η πρώτη Ανάσταση στην Κέρκυρα: Το εντυπωσιακό έθιμο του τεχνητού σεισμού

Σήμερα

Αναπαριστούν με αυτόν τον τρόπο τον σεισμό που κατά τις Γραφές ακολούθησε την Πρώτη Ανάσταση

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 4
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.