E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Τσίπρας από Βρυξέλλες: Δεν έχουμε ακόμη πετύχει συμφωνία

Χέρι-χέρι ο Τσίπρας με τον Γιούνκερ ξεκίνησαν την κρίσιμη συνάντηση στις Βρυξέλλες

Τσίπρας από Βρυξέλλες: Δεν έχουμε ακόμη πετύχει συμφωνία
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 4/2/2015 | 11:44

Είμαι εξαιρετικά αισιόδοξος, ότι βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο, στη σωστή κατεύθυνση για βιώσιμη λύση, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προσπαθούμε να κάνουμε το βέλτιστο δυνατό να βρεθεί μια κοινή συμφωνία, μια συμβιβαστική λύση για το κοινό μας μέλλον. Σεβόμαστε την εντολή του ελληνικού λαού και τους κανόνες της ΕΕ, θέλουμε να διορθώσουμε αυτό το πλαίσιο και όχι να το διαλύσουμε, είπε.

Ο πρωθυπουργός είπε πως η ιστορία της ΕΕ είναι μια ιστορία διαφωνιών αλλά στο τέλος συμβιβασμών και κοινών θέσεων. Είμαστε έτοιμοι να συναποφασίσουμε. Εχουμε τους δικούς στόχους και αυτός δεν είναι άλλος από το σεβασμό της κυριαρχίας του ελληνικού λαού. Πιστεύουμε ότι σ' αυτό το πλαίσιο θα μπορούσαμε να βρούμε λύση».

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας είναι καλοδεχούμενος στο Ευρωκοινοβούλιο, δήλωσε από την πλευρά του ο Μάρτιν Σουλτς. Και συνέχισε: «Πολύ καλό σημάδι ότι ο κ. Τσίπρας μάχεται για την ευρωπαϊκή συνεργασία - Είμαι εξαιρετικά αισιόδοξος μετά τη σημερινή μας συνάντηση - Πρέπει να βρούμε τρόπο συμβιβασμού - Θα ήθελα 100% η ελληνική κυβέρνηση να μπορεί να επαφίεται στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και στους ευρωπαϊκούς θεσμούς -Είστε καλοδεχούμενος στους ευρωπαϊκούς θεσμούς».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι έγινε στη συνάντηση με Γιούνκερ

Σχεδόν μιάμιση ώρα διήρκεσε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στις Βρυξέλλες.

Μετά τη συνάντηση των δύο ανδρών, δεν έγιναν δηλώσεις, ενώ ακολούθως ο Αλέξης Τσίπρας συνανντήθηκε με τον πρόεδρο της ΕΕ, Ντόναλντ Τουσκ. Αυτήν την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η συνάντησή του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς. Αμέσως μετά θα αναχωρήσει για το Παρίσι, όπου θα συναντήσει τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αίσθηση προκάλεσαν οι φωτογραφίες που έβγαλαν πριν μπουν στην αίθουσα του ραντεβού, καθώς οι δύο άντρες ήταν διαχυτικοί και μάλιστα πιάστηκαν χεράκι-χεράκι για να προχωρήσουν.

Οι σημερινές διαπραγματεύσεις, σχολιάζει το Ρόιτερς, ενδέχεται πάντως να είναι λιγότερο αρμονικές από την διασκεδαστική εικόνα της άφιξης. Ο συντηρητικός πρόεδρος της Κομισιόν είχε προειδοποιήσει τους Έλληνες ψηφοφόρους κατά της επιλογής του αριστερού Τσίπρα και του σχεδίου του για έξοδο από το πρόγραμμα διάσωσης της ΕΕ, το οποίο επέφερε τη λιτότητα.

Σύμφωνα με το Ρόιτερς, ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας επιμένει στο αίτημά του για αλλαγή της τακτικής των Βρυξελλών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο 40χρονος Τσίπρας, περιγράφει το Ρόιτερς, με το ανοιχτό πουκάμισό του χωρίς γραβάτα να τον κάνει να ξεχωρίζει από τους περισσότερους άλλους ηγέτες που επισκέπτονται τις Βρυξέλλες, δεν έκανε κάποια δήλωση την ώρα που αντάλλασσε χειραψία με τον Γιουνκέρ και τον ασπαζόταν.

Ο κατά μία 20ετία μεγαλύτερός του πολιτικός του Λουξεμβούργου πήρε στη συνέχεια από το χέρι τον Έλληνα πρωθυπουργό και χαμογελώντας ως απάντηση στα γέλια των δημοσιογράφων, τον οδήγησε προς τον χώρο συνάντησής τους.

 

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νεκρός από ουκρανικό drone στο Ντονέτσκ ο «Τρομερός» στρατηγός του Πούτιν – Είχε παρασημοφορηθεί για τη δράση στην Ουκρανία

Σήμερα

Ο Αντον Γκρούνις ήταν διοικητής της 4ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας και προβεβλημένο πρόσωπο της ρωσικής πολεμικής μηχανής - Είχε συμμετάσχει στους πολέμους της Τσετσενίας, της Γεωργίας, στις επιχειρήσεις στην Κριμαία και στον εν εξελίξει πόλεμο της Ουκρανίας

Ιταλία: Καταργούνται τα τέλη κυκλοφορίας για 14,5 εκατ. οχήματα από το 2027

Σήμερα

Η απαλλαγή θα ισχύει για ένα όχημα ανά πολίτη, ισχύος έως 80 kW, με κόστος 2,29 δισ. ευρώ για τα δημόσια έσοδα.

Έχω συνεργαστεί με την Γάκα, θέλω να συμβάλλω με την μαρτυρία μου, λέει ο υπνοθεραπευτής που έλαβε τη φωτογραφία του Μαζωνάκη

Σήμερα

Ο Νάσος Κομιανός δηλώνει «υπνοθεραπευτής, αναδρομέας θεραπευτής» και αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες για τη φωτογραφία με τον τραγουδιστή που του έστειλε η κατηγορούμενη γιατρός

«Ανεξαρτησία από το Ηνωμένο Βασίλειο» κηρύσσει ένα χωριό 350 κατοίκων λόγω των σχεδίων για δημιουργία καταυλισμού

Σήμερα

Το Πίντινγκτον του Οξφορντσάιρ αντέδρασε με συμβολικό δημοψήφισμα στα σχέδια για μετατροπή πρώην στρατιωτικής εγκατάστασης σε κέντρο φιλοξενίας αιτούντων άσυλο – Μαθήματα αυτοάμυνας, κάμερες ασφαλείας και επιστολή ακόμη και στον Τραμπ

Τέξας: Αυτοκίνητο διέλυσε περίφραξη και έπεσε σε πισίνα δίπλα σε 3 μικρά παιδιά

Σήμερα

Ο οδηγός έχασε τον έλεγχο λόγω υπερβολικής ταχύτητας, ενώ τα παιδιά, ηλικίας 2 και 5 ετών, γλίτωσαν χωρίς τραυματισμούς.

Politico: Η Τουρκία ο «σκουπιδότοπος» της Ευρώπης

Σήμερα

Έκθεση της Κομισιόν που έφερε στο φως το Politico αποκαλύπτει ότι το μεγαλύτερο μέρος των ευρωπαϊκών απορριμμάτων καταλήγει σε χωματερές, ωστόσο οι εξαγωγές δεν θα σταματήσουν.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν καλεί τον Καναδά να γίνει το πρώτο συνδεδεμένο μέλος της ΕΕ

Σήμερα

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν κάλεσε τον Μαρκ Κάρνεϊ από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο στις 16 Σεπτεμβρίου 2026 να ανοίξουν τον δρόμο για μια πρωτόγνωρη εταιρική σχέση

Πότε επιστρέφει ο Κωνσταντέλιας στην αγωνιστική δράση

Σήμερα

Ο Λαρς Ρίκεν αποκάλυψε ότι η Μπορούσια αντιμετωπίζει τον Έλληνα μεσοεπιθετικό ως «την επόμενη μεταγραφή» για τη σεζόν 2026-27.

Ποιος Δήμος στην Αττική δίνει επίδομα 3.000 ευρώ για νεογέννητα ‑ Οι προϋποθέσεις

Σήμερα

Ένα ολοκληρωμένο σχέδιο με γενναία οικονομική ενίσχυση, απαλλαγή τελών και δωρεάν προγράμματα ανακοίνωσε η Δημοτική Αρχή για την υποστήριξη των νέων οικογενειών.

Θάνατος Μαζωνάκη: Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για ευθύνες του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών

Σήμερα

Ο εισαγγελέας Αριστείδης Κορρέας ζητά να εξεταστεί αν ο ΙΣΑ είχε ελέγξει το ιατρείο της Καρνεάδου πριν τον θάνατο του τραγουδιστή.

Νέα Σμύρνη: Γυναίκα κάλεσε το «100» επειδή ο σύζυγός της προσπαθούσε να μπει βίαια στο σπίτι – Tον βρήκαν κρυμμένο με γεμάτο περίστροφο

Σήμερα

Η 35χρονη σύζυγός του κάλεσε το «100» καταγγέλλοντας απόπειρα βίαιης εισόδου στην πολυκατοικία τους.

Θάνατος Γιώργου Μαζωνάκη: Προσφυγή των δύο γιατρών κατά της προσωρινής τους κράτησης

Σήμερα

Ο δικηγόρος τους, Νικόλας Αγαπηνός, κάνει λόγο για αναιτιολόγητη αναβάθμιση της κατηγορίας και βάναυση κακοποίηση των δικονομικών τους δικαιωμάτων

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 15
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.