E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Τελεσίγραφο σοκ από το Βερολίνο: Η κυβέρνηση Τσίπρα να μαζέψει τις υποσχέσεις της

Δεν φοβόμαστε Grexit

Τελεσίγραφο σοκ από το Βερολίνο: Η κυβέρνηση Τσίπρα να μαζέψει τις υποσχέσεις της
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 5/2/2015 | 00:00

Σκληραίνει τη στάση της η Ευρώπη απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση, καθώς, το βράδυ της Τετάρτης, Βερολίνο, αλλά και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έστειλαν τελεσίγραφα με... αποδέκτες τον Αλέξη Τσίπρα και τον Γιάνη Βαρουφάκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λίγες ώρες πριν από τη συνάντηση του Ελληνα υπουργού Οικονομικών με τον Γερμανό ομόλογό του το Βερολίνο στέλνει αυστηρή προειδοποίηση στην κυβέρνηση τόσο μέσω επίσημων δηλώσεων της Ανγκελας Μέρκελ και του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε όσο και μέσω αξιωματούχων της κυβέρνησης.

Ο χρόνος τελείωσε – Το Βερολίνο δεν φοβάται ένα Grexit 

Αξιωματούχος της κυβέρνησης, μιλώντας στο Mega, ανέφερε ότι δεν πρόκειται η Ελλάδα να λάβει βοήθεια εάν δεν τηρηθούν οι δεσμεύσεις της χώρας και δεν υπάρξει πρόγραμμα. Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι τα περιθώρια είναι ασφυκτικά και ο χρόνος τελείωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η χρηματοδότηση της χώρας γίνεται ιδιαίτερα προβληματική, υπάρχουν ισχυρά πολιτικά και νομικά κωλύματα για να αλλάξει το πρόγραμμα της Ελλάδας, ενώ, στο γερμανικό Κοινοβούλιο υπάρχουν ισχυρές αντιστάσεις» σημείωσε ο αξιωματούχος και πρόσθεσε «Οι Γερμανοί βουλευτές έχουν άγριες διαθέσεις για την Ελλάδα και δεν θα κάνουν πίσω, ακόμη κι αν ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έδινε το πράσινο φως για αλλαγές».

Επιπλέον, ο αξιωματούχος ανέφερε ότι το Βερολίνο δεν φοβάται πλέον ένα Grexit σημειώνοντας ότι χωρίς χρηματοδότηση το μέλλον είναι σκοτεινό.

«Ενα νέο πρόγραμμα θα συνδέεται με επιτήρηση. Η γερμανική πλευρά δεν συζητά κούρεμα» τόνισε χαρακτηριστικά ο αξιωματούχος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι νέες διαρροές από τη γερμανική κυβέρνηση έρχονται ως απάντηση προς την ελληνική κυβέρνηση η οποία, με αφορμή το έγγραφο-φωτιά που αποκάλυψε το Reuters, είπε «όχι» στις προτάσεις της Γερμανίας.

Χτύπημα και από Σουλτς: Απειλεί με χρεοκοπία 

Μέσα σε αυτό το κλίμα ο Μάρτιν Σουλτς, έστειλε νέα προειδοποίηση απειλώντας με χρεοκοπία τη χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Handelsblatt, η οποία θα δημοσιευθεί την Πέμπτη, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προειδοποίησε ότι: «Αν η Ελλάδα αλλάξει μονομερώς τις συμφωνίες, τότε η άλλη πλευρά δεν θα είναι πλέον δεσμευμένη να τις τηρήσει». 

Σε τέτοια περίπτωση, συνέχισε ο κ. Σουλτς, η Ελλάδα θα σταματήσει να λαμβάνει χρήματα και το κράτος δεν θα έχει τη δυνατότητα να αυτοχρηματοδοτηθεί.

Μέρκελ: Οι περισσότερες χώρες στην Ευρωζώνη είναι μαζί μας

Νωρίτερα το μεσημέρι η Ανγκελα Μέρκελ αφού δήλωσε ότι ανυπομονεί να συναντήσει τον Αλέξη Τσίπρα ξεκαθάρισε πως δεν βλέπει διαφορά στις απόψεις της χώρας της με αυτές των υπολοίπων της Ευρωζώνης στέλοντας το δικό της μήνυμα.

Σόιμπλε: Μια κυβέρνηση άλλαξε όχι όλη η Ευρωζώνη

Σε αντίστοιχο μήκος κύματος και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ο οποίος έστειλε τη δική του προειδοποίηση σημειώνοντας ότι η Ελλάδα έχει ακόμη πάρα πολλά να κάνει προσθέτοντας ότι δεν άλλαξε όλη η Ευρωζώνη, απλά μια κυβέρνηση χώρας-μέλους.

Βαρύ κλίμα στο Βερολίνο για τον Βαρουφάκη

Πλέον, ο υπουργός Οικονομικών, θα βρεθεί στο Βερολίνο για να συναντήσει τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, με το κλίμα να είναι εξαιρετικά βαρύ.

Ο κ. Σόιμπλε αναμένεται να αναλύσει στον κ. Βαρουφάκη τις απόψεις της Γερμανίας, τηρώντας σκληρή στάση και μη υποχωρώντας ούτε «εκατοστό» από τις απαιτήσεις της.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Κτηνοτρόφος στον Τύρναβο δήλωσε 4.000 πρόβατα και είχε 1.500

Σήμερα

Κτηνοτρόφος από τον Τύρναβο είχε δηλώσει περίπου 4.000 ζώα, με τον έλεγχο να καταγράφει μόλις 1.500

Λαμία: Δύο προσαγωγές για εμπρησμό – Τους είδαν να αδειάζουν μπιτόνι με πετρέλαιο σε χωράφι

Σήμερα

Προσήχθησαν δύο νεαροί στη Λαμία, ως ύποπτοι για απόπειρα εμπρησμού

Σοβαρό τροχαίο στη Χαλκιδική – Τραυματίας υπέστη ακρωτηριασμό

Σήμερα

Από τη σφοδρότητα της σύγκρουσης, ο τραυματίας υπέστη πλήρη ακρωτηριασμό κάτω άκρου

Βόλος: Ανήλικος οδηγός παρέσυρε 8χρονο και τον εγκατέλειψε

Σήμερα

Πεζός ήταν ο οκτάχρονος ήταν χτυπήθηκε, ενώ αυτή τη στιγμή συνεχίζει να νοσηλεύεται

Τραγωδία στους Παξούς: Δίωξη στους γονείς και τον παππού του 4χρονου κοριτσιού

Σήμερα

Ανείπωτη τραγωδία με τον θάνατο της 4χρονης, που πνίγηκε σε πισίνα

Το τελευταίο αντίο στον Απόστολο Βεσυρόπουλο ‑ Τυλιγμένο με την ελληνική σημαία το φέρετρό του

Σήμερα

Πλήθος κόσμου δίνει το «παρών» στην κηδεία του Απόστολου Βεσυρόπουλου

Διπλωματικό επεισόδιο Γαλλίας ‑ Ιταλίας μετά την ατάκα Σαλβίνι «να πάει ο Μακρόν με κράνος και τουφέκι στην Ουκρανία»

Σήμερα

Η Γαλλία κάλεσε την πρέσβη της Ιταλίας στο Παρίσι για να διαμαρτυρηθεί για τις «απαράδεκτες δηλώσεις» του αντιπροέδρου της κυβέρνησης - Ο Σαλβίνι είχε ήδη χαρακτηρίσει «παλαβό» τον Γάλλο πρόεδρο

Δημογραφικό: Μειωθήκαμε κατά 500.000 άτομα, καταρρέουν οι γεννήσεις ‑ Πότε ξεκίνησε η μείωση του πληθυσμού στην Ελλάδα

Σήμερα

Η Ελλάδα καταγράφει από τους χαμηλότερους δείκτες γονιμότητας στην ΕΕ

Θρίλερ στην Εύβοια: Γυναίκα βρέθηκε νεκρή σε πάρκινγκ στα Νέα Στύρα

Σήμερα

Η σορός της γυναίκας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Καρύστου

«Παραδώσου, μην ντροπιάζεις τα παιδιά σου» καλεί τον συζυγοκτόνο στον Βόλο ο θείος του από την Αλβανία

Σήμερα

«Αν είχε ή όχι προβλήματα ψυχικής υγείας, δεν το γνωρίζουμε, είχε φάκελο και λάμβανε επίδομα αναπηρίας στην Αλβανία» είπε ο θείος του δράστη, μιλώντας στην αλβανική τηλεόραση

Θεσσαλονίκη: Εφιάλτης για 26χρονη στα χέρια του 44χρονου θείου της

Σήμερα

Πρόσβαλε τη γενετήσια αξιοπρέπειά της, την έπιασε από το λαιμό και τη γρονθοκόπησε στο πρόσωπο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 20
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.