E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Αντρας 109 ετών πλέκει πουλοβεράκια για πιγκουίνους

Η ιστορία πίσω από τα όμορφα πλεκτά

Αντρας 109 ετών πλέκει πουλοβεράκια για πιγκουίνους
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 23/2/2015 | 00:00

Και όμως, αυτοί οι πιγκουίνοι φορούν μικρά, πολύχρωμα πουλόβερ, που μοιάζουν πολύ πιο ωραία από αυτά που οι συγγενείς μας μας χαρίζουν σε γιορτές και γενέθλια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το καλύτερο όμως σε όλη την ιστορία είναι ότι ο γηραιότερος άντρας της Αυστραλίας, ηλικίας 109 ετών, έπλεξε με τα ίδια του τα χέρια, τα πουλοβεράκια των πιγκουίνων, οι οποίοι –και επίσημα πλέον– ονομάζονται Μικροί Πιγκουίνοι.

Ο Alfred ή αλλιώς Alfie, όπως τον φωνάζουν χαϊδευτικά, όντας παλιός γνώστης της τέχνης του πλεξίματος, κάποιες νοσοκόμες τον πλησίασαν και του ζήτησαν να πλέξει μπλουζάκια για τα μικρά και χαριτωμένα πτηνά.

Αυτή η... ενδυματολογική αποστολή για τους πιγκουίνους δημιουργήθηκε από το ίδρυμα Phillip Island's Penguin Foundation, ώστε τα μπλουζάκια να προστατέψουν τα φτερά τους σε περίπτωση που πέσουν σε πετρελαιοκηλίδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με το εν λόγω ίδρυμα, οι Μικροί Πιγκουίνοι ζουν μονάχα στη νότια Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία και αυτά τα φανταχτερά μπλουζάκια μάς κάνουν να μην μπορούμε να τους αντισταθούμε.

Όπως είπε ο Alfie, δύο κοπέλες τον πλησίασαν και του είπαν ότι πιστεύουν στις ικανότητές του, καθώς εκείνος πλέκει για περίπου 80 χρόνια και, όπως ήταν φυσικό, δεν μπορούσε να αρνηθεί την πρότασή τους.

Και μπορεί οι κοπέλες που δούλευαν γι' αυτόν να τον αποκαλούν κορόιδο, όμως αυτός δεν μπόρεσε να πει όχι. Επιπλέον, συνεχίζει να πλέκει διάφορα πράγματα και για τους ανθρώπους. Οι Μικροί Πιγκουίνοι πλέον είναι γεμάτοι από πουλοβεράκια, σύμφωνα με το ίδρυμα και αν παρ'όλα αυτά θέλουμε να συμβάλουμε κι εμείς, χαρίζοντας τις ικανότητες μας για να δημιουργήσουμε πράγματα που θα βοηθήσουν τους άλλους, μπορούμε να γίνουμε μέλη σε καμπάνιες είτε για τους αστέγους ή σε καταφύγια ζώων.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καλλιάνος: Πιθανός νέος καύσωνας από την Κυριακή

Σήμερα

Τα προγνωστικά στοιχεία που παρουσίασε ο μετεωρολόγος

44.164 διαδραστικοί πίνακες, ΑΙ και ρομποτική στα σχολεία από τον Σεπτέμβριο

Σήμερα

Η υπουργός Παιδείας ενημέρωσε το Υπουργικό Συμβούλιο για τον σχεδιασμό της νέας σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς, από τους διορισμούς εκπαιδευτικών έως τα νέα ΚΕΔΑΣΥ.

Στο δικαστήριο το ζευγάρι που αρραβωνιάστηκε στη κορυφή του Empire State Building

Σήμερα

Αντιμέτωποι με κατηγορίες όπως έκθεση άλλων ατόμων σε κίνδυνο, διάρρηξη και πρόκληση ζημιών, οι δύο τους υπερασπίστηκαν τη δράση τους συνδέοντάς την με την «τέχνη»

Πύλος: Νέα στοιχεία στο θρίλερ με τον αγνοούμενο Ισπανό επιχειρηματία – Κηλίδες αίματος στο ιστιοφόρο

Σήμερα

Κηλίδες αίματος στο ιστιοφόρο, τρεις ημέρες χωρίς επικοινωνία και η μαρτυρία του καπετάνιου που διέσωσε τη σύζυγό του

Αναγκαστική προσγείωση ελικοπτέρου στον Χάρακα Αττικής λόγω μηχανικής βλάβης

Σήμερα

Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 18:40 το απόγευμα της Δευτέρας, με το ελικόπτερο να έχει προορισμό το Σούνιο.

Καλλίπολη: Αγριο ζώο επιτέθηκε σε τουρίστες ‑ Τραυματίες μητέρα και 12χρονη κόρη

Σήμερα

Ένας 47χρονος που έσπευσε να βοηθήσει δέχθηκε κι εκείνος επίθεση στην περιοχή Punta Pizzo, ενώ οι Αρχές της Απουλίας εξετάζουν αν πρόκειται για λύκο ή λυκόσκυλο.

Έκοψαν κλήση 700 ευρώ σε μεθυσμένο αναβάτη στην Ανδρο

Σήμερα

Τι ισχυρίζονται ο αναβάτης και ο δικηγόρος του

Μυστήριο στη Νέα Υόρκη: Οι άνθρωποι που βγαίνουν από τους υπονόμους στο Μανχάταν επέστρεψαν – Τι ερευνούν οι Αρχές

Σήμερα

Η NYPD ερευνά νέο περιστατικό κοντά στο Madison Square Garden και εξετάζει αν συνδέεται με προηγούμενες υποθέσεις

Οι ωκεανοί έσπασαν νέο ρεκόρ θερμοκρασίας – Τι σημαίνει για καταιγίδες, θάλασσες και κλίμα

Σήμερα

Οι ωκεανοί του πλανήτη κατέγραψαν το Σάββατο την υψηλότερη μέση θερμοκρασία επιφάνειας που έχει μετρηθεί ποτέ, φτάνοντας τους 21,1 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με νέα στοιχεία της ευρωπαϊκής υπηρεσίας Copernicus

Καύσωνας: Η ελληνική πόλη που «έβρασε» στους 41,8°C

Σήμερα

Ο υδράργυρος ξεπέρασε τους 41 βαθμούς με τον καύσωνα να κορυφώνεται - Πού σημειώθηκαν οι υψηλότερες θερμοκρασίες

Ποιος είναι ο Ισπανός επιχειρηματίας που αγνοείται στο Ιόνιο

Σήμερα

Οι έρευνες συνεχίζονται εντατικά για τον εντοπισμό του 66χρονου Ισπανού επιχειρηματία, που αγνοείται από την περασμένη Τρίτη

Κορυδαλλός: Αγριος ξυλοδαρμός σταθμάρχη στο Μετρό Αθήνας

Σήμερα

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, η αρχή του επεισοδίου έγινε όταν επιβάτιδα ανέφερε στον σταθμάρχη ότι δέχθηκε σeξουαλική παρενόχληση από άνδρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.