Στη φυλακή η «Λίτσα» του Βλαστού
Η γυναίκα που ξεσκέπασε τη μαφία του Κορυδαλλού

Δημοσίευση 13/2/2015 | 00:00
Στη φυλακή οδηγήθηκε μετά την απολογία της, που έγινε με απόλυτη μυστικότητα, η εξαδέλφη του Παναγιώτη Βλαστού, Λίτσα.
Η γυναίκα που ξεσκέπασε τη δράση της οργάνωσης που λειτουργούσε μέσα από τις φυλακές, με αρχηγούς τον Βλαστό, τον Σκαφτούρο και τον Στεφανάκο, απολογήθηκε στους ειδικούς ανακριτές και μάλιστα εκτός δικαστηρίων.
Εάν και ήταν ο άνθρωπος που μίλησε και για τη δική της συμμετοχή στην οργάνωση, κρίθηκε προφυλακιστέα, όχι για το αδίκημα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, αλλά για εκρήξεις, κατοχή εκρηκτικών και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Λίτσα επανέλαβε όσα είχε πει στις 7 καταθέσεις της στην Ασφάλεια για τον δικό της ρόλο, αλλά και για τον ρόλο του εξαδέλφου της, Παναγιώτη Βλαστού, επιμένοντας ότι δεν υπεξαίρεσε χρήματα από τον εξάδελφό της. Μάλιστα, ομολόγησε μία ακόμη τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού, σε μαγαζί επιχειρηματία.
Τις επόμενες ημέρες, το κατώφλι των ανακριτών Κατσιβέλη και Φούκα θα περάσει και ο Παναγιώτης Βλαστός, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται και η κατάθεση του Γιάννη Σμπώκου, ο οποίος είχε μιλήσει για τις απειλές που είχε δεχθεί από τον Γ. Σκαφτούρο ώστε να του δώσει χρήματα, αλλά και για τις εκρήξεις σε σπίτια συγγενών του.