E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Εμπλοκή με Αβραμόπουλο: Πρόταση‑βόμβα Καμμένου

Κοινοβουλευτική Ομάδα ΣΥΡΙΖΑ την Τρίτη

Εμπλοκή με Αβραμόπουλο: Πρόταση‑βόμβα Καμμένου
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 16/2/2015 | 00:00

Ανατράπηκε ο αρχικός σχεδιασμός του μεγάρου Μαξίμου και ο Πρωθυπουργός δεν θα κάνει τελικά διάγγελμα, προφανώς λόγω εμπλοκής και αντιδράσεων στο όνομα του Δημήτρη Αβραμόπουλου. Η ανακοίνωση του υποψηφίου της κυβέρνησης θα γίνει την Τρίτη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και η πρώτη ψηφοφορία θα διεξαχθεί την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ετσι ακυρώθηκε το διάγγελμα και ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης δήλωσε ότι η απόφαση του Πρωθυπουργού - λόγω της κρισιμότητας του Eurogroup της Δευτέρας - είναι να ανακοινώσει την πρότασή του την Τρίτη στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Η πρώτη ψηφοφορία θα γίνει την Τετάρτη. Ο κ. Σακελλαρίδης υποστήριξε πως δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα και καμία ανατροπή και πως οι συζητήσεις που έγιναν την Κυριακή στο Μαξίμου, αφορούσαν αυριανή κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup. 

Ωστόσο, στο μέγαρο Μαξίμου είχε κληθεί από νωρίς η κάμερα της ΝΕΡΙΤ για να καταγράψει το πρωθυπουργικό διάγγελμα, ενώ η κρατική τηλεόραση ξεκίνησε το δελτίο της λέγοντας πως από στιγμή σε στιγμή ο κ. Τσίπρας στο διάγγελμά του θα ανακοινώσει το πρόσωπο που θα προτείνει για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόταση-βόμβα Καμμένου για Ντόρα

Το απόγευμα της Κυριακής, ο Πρωθυπουργός, συναντήθηκε με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ και υπουργό Αμυνας Πάνο Καμμένο με τον οποίο συγκυβερνά. Σύμφωνα με πληροφορίες του efimerida.gr ο υπουργός Αμυνας έκανε πρόταση-βόμβα για γυναίκα υποψήφιο στον Πρωθυπουργό. Ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα να προτείνει την Ντόρα Μπακογιάννη.

«Το κρατώ και αυτό» απάντησε ο Πρωθυπουργός αναφερόμενος και σε άλλες εισηγήσεις που έχει δεχθεί τις προηγούμενες ημέρες, όπως του Προκόπη Παυλόπουλου, του Μανόλη Δρεττάκη και της Ιωάννας Καρυστιάνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βέτο Λαφαζάνη: Δεν στηρίζω δεξιό υποψήφιο

Αμέσως μετά μπήκε από την πλαϊνή πόρτα στο μέγαρο Μαξίμου εσπευσμένα ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Πάνος Λαφαζάνης και λίγο αργότερα ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας, όπως και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Νίκος Φίλης καθώς και ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Νάσος Αθανασίου.

Ο Πρωθυπουργός επιχείρησε να πείσει τον κ. Λαφαζάνη που (όπως και όλη η Αριστερή Πλατφόρμα και άλλες πλευρές στο ΣΥΡΙΖΑ) έχει ισχυρές ενστάσεις για την υποψηφιότητα του Δημήτρη Αβραμόπουλου, αντιπροτείνοντας (μέσω της Αριστερής Πλατφόρμας) πρόσωπα από τον χώρο της Κεντροαριστεράς, όπως τον Μανόλη Δρεττάκη και την συγγραφέα Ιωάννα Καρυστιάνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ερμηνεία της συνάντησης Τσίπρα-Λαφαζάνη-Βίτσα, είναι ότι επρόκειτο για πολιτικό και ψυχολογικό «μασάζ» ώστε να μην δημιουργήσει δημόσιες προστριβές με αφορμή την ανακοίνωση του ονόματος του Δημήτρη Αβραμόπουλου. Ωστόσο, δεν κατέληξε σε αποτέλεσμα. Λίγο πριν τις 20:30 τελείωσε η διάρκειας 1,5 ώρας συνάντηση Τσίπρα-Λαφαζάνη ο οποίος συνομιλώντας με δημοσιογράφους απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας: «Δεν έχει τελειώσει τίποτα δεν το βλέπω να το ανακοινώνει σήμερα. Ρωτήστε το Μαξίμου» είπε ανατρέποντας και πάλι το σκηνικό.

Το θέμα του προέδρου κυριάρχησε και στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδρίασε το μεσημέρι της Κυριακής χωρίς την παρουσία Τσίπρα, στο οποίο ετέθησαν προβληματισμοί από μέλη του οργάνου. Η απάντηση που πήραν από τον υπουργό Επικρατείας Νίκος Παππά ήταν ότι «αυτά θα τα πούμε την Τρίτη».

Καμμένος: Θα τα πει όλα ο Τσίπρας

Οταν βγήκε από την συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα, ο Πάνος Καμμένος κράτησε κλειστά τα χαρτιά του. Στις ερωτήσεις δημοσιογράφων αν θα έχουμε πρόεδρο, απάντησε: «Θα τα πεί όλα ο Πρωθυπουργός». Οταν ρωτήθηκε αν θα έχει ανατροπή η υπόθεση του Προέδρου της Δημοκρατίας απάντησε «δεν νομίζω» και πρόσθεσε: «Ολα θα πάνε καλά, θα τα πει όλα ο Πρωθυπουργός».

Τι θα κάνουν τα άλλα κόμματα

Στην πρώτη ψηφοφορία απαιτούνται 180 ψήφοι ενώ στην δεύτερη, που ακολουθεί 5 ημέρες μετά, απαιτείται η απόλυτη πλειοψηφία, ήτοι 151 ψήφοι. Αν είναι τελικώς υποψήφιος ο Δημήτρης Αβραμόπουλος πάντως, αναμένεται να εκλεγεί από την πρώτη ψηφοφορία, καθώς ο Αντώνης Σαμαράς έχει διαμηνύσει ότι θα υπερψηφίσει την υποψηφιότητά του. Ετσι, με την στήριξη ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και ΝΔ θα συγκεντρώσει τουλάχιστον 238 ψήφους. Το ΠΑΣΟΚ έχει διαμηνύσει ότι δεν θα στηρίξει υποψηφιότητα Αβραμόπουλου - αν και όλα είναι ανοικτά προς ώρας - ενώ ερωτηματικό τι θα πράξει το Ποτάμι, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του οποίου συνέρχεται στις 11 το πρωί της Δευτέρας.

Την Τρίτη στις 4 το απόγευμα θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, υπό την προεδρία του προέδρου του κόμματος, Πάνου Καμμένου. Αντικείμενο της συνεδρίασης θα είναι οι εξελίξεις γύρω από τη διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους εταίρους και από το πρόσωπο του υποψηφίου για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τέμπη: Επανεκκίνηση της δίκης μετά από διακοπή ενός μήνα – Ποιοι θα μπουν στην αίθουσα

Πριν 9 ώρες

Συνεχίζεται η πολύκροτη διαδικασία με ενστάσεις κατηγορουμένων μετά τις εργασίες διαρρύθμισης

Σοκ στην Ιόνια Οδό: Θανατηφόρο τροχαίο με νταλίκα – Ένας νεκρός και μία τραυματίας

Πριν 9 ώρες

Η σύγκρουση ήταν ιδιαίτερα σφοδρή, με το ΙΧ να μετατρέπεται σε άμορφη μάζα σιδερικών

Ποια είναι η μικρή Ήρα που έκλεψε την παράσταση στην παρουσίαση του νέου κόμματος Τσίπρα

Πριν 9 ώρες

Η 10χρονη παρέδωσε την ιδρυτική διακήρυξη της «ΕΛ.Α.Σ.»

«Απόβαση» εφορίας σε τουριστικές περιοχές με AI, tablet και drones ‑ «Θερινό σαφάρι» 50.000 ελέγχων

Πριν 9 ώρες

Στο «ραντάρ» εμπορικά καταστήματα, εστίαση, γραφεία ενοικίασης οχημάτων, παρκινγκ και τουριστικά καταλύματα.

Οι μωβ μέδουσες επέστρεψαν στις ελληνικές παραλίες: Πού εμφανίστηκαν και τι λένε οι επιστήμονες

Πριν 9 ώρες

Με πλωτά φράγματα απαντούν οι αρχές στο φαινόμενο που αναμένεται και φέτος εκτεταμένο

Στον «αέρα» η εκεχειρία: Γιατί οι ΗΠΑ εξαπέλυσαν νέες επιθέσεις στο Ιράν και πώς αντιδρά η Τεχεράνη

Πριν 9 ώρες

Πριν από τις αμερικανικές επιθέσεις σε στόχους στο νότιο Ιράν, η Τεχεράνη δήλωσε ότι μια συμφωνία με την Ουάσινγκτον δεν ήταν στον ορίζοντα

Βρήκαν τρεις όλμους στο διαμέρισμα που αγόρασαν στην Αγία Παρασκευή

Χτες

Χρειάστηκε η επέμβαση του Στρατού προκειμένου να απομακρυνθούν με ασφάλεια οι όλμοι από το διαμέρισμα στην Αγία Παρασκευή

Εμφανίστηκε άνδρας που υποστηρίζει ότι είναι ο Μπεν Νίνταμ – Το συγκινητικό βίντεο με AI που δείχνει πώς θα ήταν σήμερα

Χτες

Η οικογένεια του Μπεν Νίνταμ δημοσίευσε βίντεο με τεχνητή νοημοσύνη που δείχνει πώς θα μπορούσε να είναι σήμερα, 35 χρόνια μετά την εξαφάνισή του στην Κω

Δικογραφία από την Αστυνομία για το επεισόδιο μεταξύ Μαρινάκη και Δημητριάδη

Χτες

Η δικογραφία αφορά στα, αυτεπαγγέλτως, διωκόμενα αδικήματα που τελέστηκαν παραβιάζοντας την αθλητική νομοθεσία

Κόκκινος συναγερμός και παγκόσμιος τρόμος: Η Ρωσική Βουλή απειλεί να ισοπεδώσει το Κίεβο με όπλα μαζικής καταστροφής

Χτες

Ο Πρόεδρος της Δούμας προειδοποιεί με ακραία στρατιωτικά αντίποινα σε περίπτωση που δεχθούν επίθεση άμαχοι πολίτες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 18
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.