E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Τέλος οι εξετάσεις ΑΣΕΠ για τους εκπαιδευτικούς

Σύντομα πολυνομοσχέδιο για τα κριτήρια μόνιμων προσλήψεων

Τέλος οι εξετάσεις ΑΣΕΠ για τους εκπαιδευτικούς
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τέλος οι εξετάσεις ΑΣΕΠ για τους εκπαιδευτικούς διαμηνύει το υπουργείο Παιδείας, το οποίο θα παρουσιάσει σε πολυνομοσχέδιο εντός των επόμενων εβδομάδων τα κριτήρια βάσει των οποίων θα γίνουν οι μόνιμες προσλήψεις. «Θεωρούμε αδιανόητο οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι έχουν ήδη πτυχίο, να καλούνται να δώσουν εξετάσεις από την αρχή», εξηγεί το σκεπτικό της ηγεσίας ο αναπληρωτής υπουργός, κ. Τάσος Κουράκης. «Αντ' αυτού, θα υπάρχει ένα σύνολο προϋποθέσεων που θα ορίζουν τη μοριοδότηση των εκπαιδευτικών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου, το ΑΣΕΠ, παρά την κατάργηση των εξετάσεων, θα έχει ρόλο στη διαδικασία των μόνιμων προσλήψεων, η οποία πολύ πιθανόν να γίνεται υπό την αιγίδα του Συμβουλίου. Σε πρώτο στάδιο, όπως επιβεβαίωσε ο κ. Κουράκης και κατά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της ΟΛΜΕ, θα απορροφηθούν άμεσα οι επιτυχόντες του τελευταίου διαγωνισμού, ο οποίος έγινε το 2008. Πρόκειται για 500 περίπου άτομα, στα οποία θα δοθεί προτεραιότητα, ενώ στη συνέχεια θα αναγνωριστεί η προϋπηρεσία των αναπληρωτών των τριών τελευταίων χρόνων.

Τα κριτήρια που θα τεθούν στο πολυνομοσχέδιο, το οποίο θα κατατεθεί πιθανότατα μέσα στον Απρίλη, θα αφορούν προϋπηρεσία, προσόντα και κοινωνικά κριτήρια. Πιο συγκεκριμένα, με βάση τις μέχρι τώρα πληροφορίες, θα περιλαμβάνονται:

  • Προϋπηρεσία
  • Επιτυχία σε διαγωνισμό ΑΣΕΠ
  • Πτυχία-μεταπτυχιακά
  • Γλώσσες
  • Ειδικεύσεις (παιδαγωγική επάρκεια)
  • Οικογενειακή κατάσταση.

Τα παραπάνω θα τεθούν σε δημόσια διαβούλευση, ώστε να συζητηθούν οι λεπτομέρειες και τυχόν προσθήκες. Το υπουργείο ικανοποιεί το αίτημα των αναπληρωτών, ενώ αντίθετα βάζει στον πάγο τα μισθολογικά αιτήματα των εκπαιδευτικών της μέσης εκπαίδευσης. Καμία μισθολογική αύξηση δεν αναμένεται, με τους καθηγητές να επισημαίνουν ότι έχουν απώλειες που φτάνουν ακόμα και το 45% των μισθών τους, ενώ το αίτημά τους για μείωση ωραρίου δεν έγινε δεκτό, λόγω των κενών που υπάρχουν στα σχολεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αβεβαιότητα υπάρχει και σχετικά με το τι θα γίνει με τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς του χρόνου, καθώς το υπουργείο δεν είναι έτοιμο να απαντήσει ακόμα σε πόσες μόνιμες προσλήψεις θα μπορέσει να προχωρήσει. Πάντως, η ηγεσία, όσο κι αν ήθελε να το αποφύγει, ειδικά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, όπου υπάρχει και το μεγαλύτερο πρόβλημα με τα κενά, θα καταφύγει σε προσλήψεις δασκάλων μέσω ΕΣΠΑ.

Ερωτηματικά από την πλευρά κάποιων εκπροσώπων της ΟΛΜΕ υπάρχουν και για το ζήτημα της αξιολόγησης. Το υπουργείο έκανε λόγο για πάγωμα της αξιολόγησης, αλλά θα γίνει... αποτίμηση του εκπαιδευτικού έργου, ένας ορισμός για τον οποίο ζητούν περισσότερες λεπτομέρειες οι εκπαιδευτικοί. Κάποιοι, μάλιστα, σχολίασαν ότι πρόκειται για απλή αλλαγή του ονόματος, τακτική που φαίνεται να ακολουθείται σύσσωμα από την κυβέρνηση.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ισημερινός: Νεαρό μοντέλο δολοφονήθηκε μέρα μεσημέρι σε εστιατόριο ‑ Σοκαριστικό βίντεο

Πριν 9 ώρες

Μερικούς μήνες νωρίτερα το όνομα της 23χρονης είχε συνδεθεί με διαβόητο εγκληματία που σκοτώθηκε στη φυλακή

Το πανεπιστήμιο Κολούμπια προειδοποιεί τους φιλοπαλαιστίνιους φοιτητές: «Διαλυθείτε οικειοθελώς…»

Χτες

Απέτυχαν οι διαπραγματεύσεις, δεν κάνουν πίσω οι φοιτητές-διαδηλωτές

Νορβηγία: Θαλάσσιος ίππος πέθανε από γρίπη των πτηνών

Χτες

Ήταν το πρώτο κρούσμα σε αυτά τα θηλαστικά

Καιρός αύριο: Θυελλώδεις άνεμοι και τοπικές βροχές

Χτες

Συννεφιασμένος θα είναι ο καιρός αύριο Μεγάλη Τρίτη 30 Απριλίου στις περισσότερες περιοχές της χώρας

Δίκη Μάτι: Ελεύθεροι χωρίς καταβολή ούτε ενός ευρώ οι καταδικασθέντες

Χτες

Ελεύθεροι χωρίς να καταβάλουν ούτε ένα ευρώ βρίσκονται οι έξι καταδικασμένοι για την εθνική τραγωδία στο Μάτι με τους 104 vεκρούς

Απίστευτη καταγγελία μητέρας για δασκάλες νηπιαγωγείου ‑ Εκφόβισαν και κούρεψαν τον 5χρονο γιο της

Χτες

Σε μία σοβαρή καταγγελία προχώρησε η μητέρα ενός 5χρονου παιδιού για τις δασκάλες του νηπιαγωγείου που φοιτά ο γιος 5χρονος γιος της

Εργατική Πρωτομαγιά: Τραβούν «χειρόφρενο» τα μέσα μεταφοράς ‑ Χωρίς πλοία η χώρα

Χτες

Οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς ανακοίνωσαν τη συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργiα της Μεγάλης Τετάρτης 1η Μαΐου που εξήγγειλαν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

Γιάννης Καλλιάνος: 145 αγγειοχειρούργοι ζητούν την παρέμβαση του πρωθυπουργού

Χτες

Με μία σκληρή επιστολή όλες οι επιστημονικές εταιρείες και ενώσεις Αγγειοχειρουργικής στην Ελλάδα καταδικάζουν τη στάση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Καλλιάνου

par: 6
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.