E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Αυτή είναι η καλύτερη πόλη για να ζεις

Η πρωτιά στη Βιέννη, για πέμπτη φορά τα τελευταία χρόνια

Αυτή είναι η καλύτερη πόλη για να ζεις
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 6/3/2015 | 00:00

Πόλη με την υψηλότερη ποιότητα ζωής σε παγκόσμια κλίμακα για το 2015 αναδείχθηκε εκ νέου η Βιέννη, για πέμπτη φορά τα τελευταία χρόνια, κατακτώντας και πάλι την πρώτη θέση στον κατάλογο των 230 μητροπόλεων του κόσμου, που αξιολογεί σε μεγάλη της έρευνα σε ετήσια βάση η γνωστή διεθνής εταιρεία συμβούλων επιχειρήσεων Mercer.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεύτερη στην κατάταξη, μετά τη Βιέννη, έρχεται η Ζυρίχη, ακολουθούμενη από το Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας, το Μόναχο της Γερμανίας και το Βανκούβερ του Καναδά, που είναι η πόλη με την καλύτερη ποιότητα ζωής στη Βόρεια Αμερική, ενώ τελευταία στον κατάλογο των αξιολογούμενων πόλεων του κόσμου κατατάχθηκε η Βαγδάτη.

Ως βάση αξιολόγησης της ποιότητας ζωής των πόλεων από τους συνεργάτες της Mercer χρησιμοποιούνται συνολικά 39 διαφορετικά κριτήρια, που αφορούν, μεταξύ άλλων, πολιτικές, κοινωνικές, οικονομικές και οικολογικές πτυχές. Σε αυτά προστίθεται μια σειρά άλλων παραγόντων, όπως η προσωπική ασφάλεια, η υγεία, οι δυνατότητες για μόρφωση, τα συγκοινωνιακά μέσα καθώς και οι παροχές δημόσιων υπηρεσιών.

Σε δηλώσεις του το μεσημέρι για τη νέα διάκριση της αυστριακής πρωτεύουσας, ο δήμαρχος και τοπικός κυβερνήτης του ομόσπονδου κρατιδίου της Βιέννης, Michael Häupl, τόνισε πως η επιλογή της Βιέννης για επανειλημμένη φορά σε πόλη με την υψηλότερη ποιότητα ζωής σε παγκόσμια κλίμακα αποδεικνύει αφενός ότι αναγνωρίζονται διεθνώς τα υψηλά κοινωνικά πρότυπα, οι καλές υποδομές και οι πολιτιστικές της προσφορές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αφετέρου, όπως επισήμανε ο Häupl, αποτελεί προπάντων μια εντολή προς τους ιθύνοντές της να συνεχίσουν και στο μέλλον αυτόν τον επιτυχημένο βιεννέζικο δρόμο, για μια δυναμική, κοινωνικά δίκαιη και αντάξια να ζει κανείς σε αυτή μητρόπολη.

Την τελευταία δεκαετία η Βιέννη έχει ανακηρυχθεί έξι φορές «πρωτεύουσα των συνεδρίων», καθώς είχε βρεθεί στην κορυφή του καταλόγου της διεθνούς στατιστικής κατάταξης, φιλοξενώντας κάθε χρόνο πάνω από 150 διεθνή συνέδρια και διασκέψεις.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Ο Γουίτκοφ χρειάζεται ψυχίατρο» ‑ Αντιδρούν οι Ευρωπαίοι με το σχέδιο για την Ουκρανία

Σήμερα

Το αμερικανικό 28-σημείο σχέδιο περιλαμβάνει χρήση των παγωμένων ρωσικών assets με κέρδος 50% για τις ΗΠΑ

Πέθανε η θρυλική Ιταλίδα τραγουδίστρια Ορνέλα Βανόνι

Σήμερα

Από τις γνωστότερες προσωπικότητες της ιταλικής μουσικής, ήταν επίσης ηθοποιός και τηλεοπτική παρουσιάστρια

Σε επαγρύπνηση τα συστήματα υγείας για την πρόωρη άνοδο της γρίπης

Σήμερα

Νέο στέλεχος Κ και η σημασία του εμβολιασμού

Στέφανος Τσιτσιπάς: Φέρεται να πλήρωσε το πρόστιμο και να παρέδωσε το δίπλωμα αυτοκινήτου

Χτες

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν ενημέρωσε ποτέ τις αρχές για το ποιος οδηγούσε το βράδυ της Τετάρτης στην Αττική Οδό

«Ανεβαίνει» κι άλλο το σουβλάκι: Φτάνει και ξεπερνάει τα 5 ευρώ το τυλιχτό

Χτες

Το σουβλάκι το 2015 κόστιζε, μόλις, 2 ευρώ και 20 λεπτά

Θεσσαλονίκη: Στην Ιταλία μεταφέρεται σήμερα το ζευγάρι που δηλητηριάστηκε από μανιτάρια

Χτες

Το ζευγάρι νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ με οξεία ηπατική ανεπάρκεια έπειτα από κατανάλωση μανιταριών

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 6
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.