E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Το ρατσιστικό γράμμα σε ελληνικό εστιατόριο και η υγιής αντίδραση των Γερμανών

Μεγάλο κύμα υποστήριξης στην ελληνική οικογένεια

Το ρατσιστικό γράμμα σε ελληνικό εστιατόριο και η υγιής αντίδραση των Γερμανών
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 6/3/2015 | 00:00

Ρατσιστική επίθεση σε ελληνικό εστιατόριο μέσω ανώνυμης γερμανικής επιστολής. «Η νέα ελληνική κυβέρνηση είναι ξεδιάντροπη. Γυρίστε πίσω στη Βρομοελλάδα σας», έγραφε, μεταξύ άλλων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για περισσότερα από 31 χρόνια η οικογένεια Ντόρας λειτουργεί το ελληνικό παραδοσιακό εστιατόριο «Πλάτων» στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Όλα αυτά μέχρι την Τετάρτη, όπου μία εκτυπωμένη από υπολογιστή επιστολή ήρθε να αναστατώσει την καθημερινότητά τους.

Η μη χειρόγραφη επιστολή ήταν ανώνυμη, γεμάτη προσβολές και αναφερόταν στην κρίση χρέους της Ελλάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μεταξύ άλλων, η ανώνυμη επιστολή, ανέφερε:

«Η νέα ελληνική κυβέρνηση είναι παράτολμη, ξεδιάντροπη και εμφανίζεται σαν μία ορδή από άξεστους, χωρίς τρόπους ζητιάνους. Γυρίστε πίσω στη διεφθαρμένη, βρομερά φαύλη και παντελώς άχρηστη Βρομοελλάδα σας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το να ξαπλώνεις στον ήλιο είναι βέβαια πολύ πιο άνετο, ειδικά όταν άλλοι φροντίζουν γι' αυτό. Όσο αυτή η κυβέρνηση δυσφημεί και προσβάλλει ιδιαίτερα τους εργατικούς και οικονόμους Ευρωπαίους και Γερμανούς, δεν θα αγοράζουμε ελληνικά προϊόντα, ούτε θα πατήσουμε ξανά πόδι στο μαγαζί σας».

Το μπαράζ προσβολών καταλήγει: «Ελλάδα, ΟΧΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!», φράση που προφανώς παραπέμπει σε παλιότερο πρωτοσέλιδο της «Bild», που βάλλονταν κατά της χώρας μας.

Η αντίδραση της ελληνικής οικογένειας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Χριστίνα Μαρία Ντόρα συγκάλεσε το οικογενειακό συμβούλιο και η οικογένεια αποφάσισε να δημοσιεύσει το ανώνυμο γράμμα στο FB, μαζί με ένα σχόλιο, στο οποίο ανέφεραν ότι διατηρούν το εστιατόριο εδώ και 31 χρόνια, δημιουργούν δουλειές και αισθάνονται δεμένοι με τη Γερμανία.

Έγραφαν επίσης, ότι πληρώνουν φόρους, όπως κάθε Γερμανός, και κατέληγαν: «Δυστυχώς, ένας δειλός αμόρφωτος συμπολίτης μας σκέφτηκε ότι έπρεπε να μας στείλει αυτό το γράμμα. Ευχαρίστως δεχόμαστε να μην υπολογίζουμε σε τέτοιους επισκέπτες στο οικογενειακό μας εστιατόριο.

Είναι απλώς κρίμα, μετά από 31 χρόνια να αισθανόμαστε μη καλοδεχούμενοι. Θα χαιρόμασταν εάν οι φίλοι των Ελλήνων δεν υποστήριζαν αυτή την ασεβή συμπεριφορά και εάν ενώναμε όλοι τις φωνές μας ενάντια στην παρακίνηση μίσους κατά των Ελλήνων».

Η ανταπόκριση ήταν σχεδόν άμεση. Μέσα σε λίγες ώρες περισσότεροι πάνω 19.000 χρήστες έκαναν like στην απάντηση, παραθέτοντας 6.000 θετικά σχόλια, ενώ το ίδιο έκαναν εκτός από το «Spiegel» και άλλα γερμανικά έντυπα, όπως η εφημερίδα «Rheinische Post» και το περιοδικό «Stern».

Η ιδιοκτήτρια του εστιατορίου δεν περίμενε αυτό το κύμα υποστήριξης, ωστόσο πιστεύει πως και ο αποστολέας του γράμματος δεν εκπροσωπεί μεμονωμένη άποψη.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, «η άποψη της ανώνυμης επιστολής μάλλον δεν εκφράζει μόνο τον γράφοντα», κι αυτός προκαλείται από το κυνήγι μαγισσών που έχουν εξαπολύσει γερμανικά ταμπλόιντ κατά της Ελλάδας, εναντίον των οποίων μάλιστα έχει δημιουργηθείειδικό προφίλ διαμαρτυρίας στο Facebook.

«Αυτές οι κατηγορίες είναι απογοητευτικές. Οι Έλληνες υποφέρουν. Πού είναι η ανθρωπιά μας;», λέει στο «Spiegel» η Ελληνίδα επιχειρηματίας και αναρωτιέται τι άλλο θα ακολουθήσει.

Για το γεγονός ότι ο ανώνυμος συγγραφέας είναι Γερμανός, η Δώρα προφανώς δεν έχει καμία αμφιβολία. «Το γράμμα εξάλλου είχε και γραμματόσημο των 62 λεπτών», αναφέρει χαρακτηριστικά στο «Spiegel».

Η άμεση αντίδραση της πράσινης Ska Keller

Η Γερμανίδα ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομάδας των Πρασίνων Ska Keller, η οποία είχε πρόσφατα συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου, καταδίκασε το δυσάρεστο γεγονός με θύματα Έλληνες επιχειρηματίες και απέδωσε την αιτία για ανάλογα ρατσιστικά φαινόμενα στον εμπρηστικό λόγο γερμανικών ταμπλόιντ.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γιατί τα παιδιά στη Γάζα δεν μπορούν πλέον να πετάξουν χαρταετό ‑ Τι συμβολίζουν

Σήμερα

Πώς μια αγαπημένη παιδική συνήθεια στη Γάζα μετατράπηκε σε σύμβολο στρατιωτικής έντασης. Λίγα λόγια για τους χαρταετούς.

Καύσωνας: Η ελληνική πόλη που «έβρασε» στους 41,8°C

Σήμερα

Ο υδράργυρος ξεπέρασε τους 41 βαθμούς με τον καύσωνα να κορυφώνεται - Πού σημειώθηκαν οι υψηλότερες θερμοκρασίες

Ποιος είναι ο Ισπανός επιχειρηματίας που αγνοείται στο Ιόνιο

Σήμερα

Οι έρευνες συνεχίζονται εντατικά για τον εντοπισμό του 66χρονου Ισπανού επιχειρηματία, που αγνοείται από την περασμένη Τρίτη

Απίστευτο στην Κρήτη: Ο αέρας «σήκωσε» 38χρονη με kite surf και την πέταξε σε ταράτσα!

Σήμερα

Στην Αμμουδάρα Λασιθίου σημειώθηκε σοβαρό ατύχημα, καθώς 38χρονη Γαλλίδα που έκανε Kite Surf παρασύρθηκε από δυνατή ριπή ανέμου

Ιωάννα Αντζουλή Γιαννοπούλου: Έφυγε αιφνιδίως από τη ζωή η «ελληνική φωνή» της Νέας Υόρκης

Σήμερα

Η Ιωάννα Αντζουλή Γιαννοπούλου, μια εμβληματική προσωπικότητα της ελληνικής ομογένειας στη Νέα Υόρκη, απεβίωσε αιφνιδίως στα 71 της χρόνια, ημέρα των γενεθλίων της

«Τα στοιχεία δείχνουν προπαρασκευή» – Αποκαλύψεις για τη γυναικοκτονία στη Νέα Σμύρνη

Σήμερα

«Οι αστυνομικοί λαμβάνουν καταθέσεις από συγγενείς, φίλους και ανθρώπους του στενού περιβάλλοντος του θύματος και του δράστη»

Νέα Υόρκη: Επέστρεψαν οι άνθρωποι – «τυφλοπόντικες» που μπανοβγαίνουν στους υπονόμους, νέα βίντεο

Σήμερα

Μπαινοβγαίνουν στα φρεάτια αλλά μυστήριο παραμένει το γιατί

Ελλείψεις φαρμάκων στην Ευρώπη: Συναγερμός για πάνω από 200 σκευάσματα

Σήμερα

Αντιβιοτικά, αντικαρκινικά και άλλα βασικά φάρμακα θέτουν σε δοκιμασία την αντοχή των συστημάτων υγείας στην Ευρώπη.

Η Τροχαία ετοιμάζει αιφνιδιαστικά αλκοτέστ το μεσημέρι στην Αττική, μετά από ανησυχητικά ευρήματα με οδηγούς!

Σήμερα

Οι πρώτες δειγματοληπτικές μετρήσεις έφεραν στο φως οδηγούς με αλκοόλ ακόμη και το μεσημέρι. Ετοιμάζονται αιφνιδιαστικοί έλεγχοι σε νευραλγικά σημεία της Αττικής – αποκαλύπτουμε το σχέδιο της Τροχαίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 21
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.