E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Στα Γιάννενα και στη σχολή του ψάχνει τον Βαγγέλη η Αστυνομία

Σημαντικά νέα στοιχεία έχει στα χέρια της η ΕΛ.ΑΣ. για τα όσα πέρασε ο νεαρός

Στα Γιάννενα και στη σχολή του ψάχνει τον Βαγγέλη η Αστυνομία
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 6/3/2015 | 10:00

«Ο Βαγγέλης Γιακουμάκης δεν έφυγε ποτέ από τα Ιωάννινα, ίσως ποτέ και από τις εγκαταστάσεις της σχολής», αποκαλύπτουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., που χειρίζονται την υπόθεση εξαφάνισης του νεαρού φοιτητή. Συμπληρώνουν πως οι καταθέσεις για τα καψόνια στα οποία τον υπέβαλλαν και τους τραμπουκισμούς έχουν γίνει περισσότερες όσο περνάει ο καιρός, αναδεικνύοντας σημαντικά στοιχεία για τους πρωταγωνιστές βίαιων συμπεριφορών εναντίον του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κινητοποίηση είναι πρωτοφανής και εστιάζει πλέον στον νομό και στο εσωτερικό της σχολής, όπου από αύριο μεταβαίνει κλιμάκιο ερευνητών από την Αθήνα, με επικεφαλής τον ντετέκτιβ κ. Γιώργο Τσούκαλη. Για το Σαββατοκύριακο είχε προγραμματιστεί συλλογική δράση εθελοντών για τον εντοπισμό του Βαγγέλη. Συγκινητικό είναι ότι δήλωσαν συμμετοχή τουλάχιστον 250 άτομα για να χτενίσουν την πόλη. Χθες το απόγευμα, ωστόσο, η δράση αναβλήθηκε προς το παρόν, διότι, σύμφωνα με τον κ. Τσούκαλη, «βρισκόμαστε στο κρισιμότερο σημείο της έρευνας και υπάρχει πλήρης κινητοποίηση των αστυνομικών αρχών, αφετέρου βρίσκεται σε εξέλιξη ένορκη διοικητική εξέταση για την υπόθεση».

Σήμερα ολοκληρώνεται η Ε.Δ.Ε. του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στη Γαλακτοκομική Σχολή για την εξακρίβωση τυχόν ευθυνών για φαινόμενα εκφοβισμού ή και βασανιστηρίων. Τα αρμόδια στελέχη του υπουργείου έχουν πάρει τουλάχιστον 25 καταθέσεις και, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν συλλέξει καθοριστικά στοιχεία για την εξέλιξη των ερευνών. Το ίδιο σημαντική θεωρείται η κατάθεση πρωτοετή φοιτητή στην Ασφάλεια Ιωαννίνων, ο οποίος γνώριζε καλά τον Βαγγέλη και τις πιέσεις που δεχόταν. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο συγκεκριμένος νεαρός δεν είχε μιλήσει στις αρχές και αποφάσισε να το κάνει πριν από λίγο καιρό, φωτίζοντας ακόμα περισσότερο το γιατί ο φοιτητής μπορεί να θέλησε να φύγει από τη σχολή. Αυτό που προκάλεσε χθες τη δυσαρέσκεια της τοπικής κοινωνίας είναι η αποστράτευση στις κρίσεις της ΕΛ.ΑΣ. του μέχρι πρότινος Αστυνομικού Διευθυντή Ιωαννίνων, Ανδρέα Παπιγκιώτη, ο οποίος είχε αναλάβει την έρευνα για τον αγνοούμενο φοιτητή. Πληροφορίες από τον περιβάλλον του κάνουν λόγο για απόφαση με βάση κομματικά κριτήρια, που δεν θα έπρεπε να παίζουν ρόλο στις κρίσεις.

Την ίδια ώρα, σκιές προκαλεί η επιστολή της δημοσιογράφου Έλενας Ακρίτα, στην οποία αφήνονται υπόνοιες για εμπλοκή Κρητικού πολιτικού στην υπόθεση, ο οποίος φέρεται να παρείχε κάλυψη σε φοιτητές από την Κρήτη που μπορεί να βασάνισαν τον Βαγγέλη Γιακουμάκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο πρώην βουλευτής Χανίων, κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης, απάντησε: «Με τον διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής μίλησα το 2013, για μία τελείως διαφορετική υπόθεση που αφορούσε παιδί από τα Χανιά που αντιμετώπιζε πρόβλημα. Το παιδί αυτό δεν έχει καμία σχέση με τον Βαγγέλη Γιακουμάκη. Η κ. Ακρίτα για λόγους δημοσιότητας ή δεν ξέρω για ποιον άλλο λόγο, προσπαθεί να ρίξει λάσπη. Και μάλιστα κρύβεται, καθώς έχω προσπαθήσει να μιλήσω μαζί της και εκείνη το αποφεύγει. Από εδώ και πέρα, όποιος εμπλέκει το όνομά μου θα πρέπει να ξέρει ότι θα προσφεύγω εναντίον του δικαστικά».

Ο κ. Μαρκογιαννάκης έστειλε αναφορά-αίτηση στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων και επιστολή προς τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννη Πανούση, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν είναι εκείνος ο «πρωτοκλασάτος Κρητικός πολιτικός που εμπλέκεται στην υπόθεση».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Έτσι δραπέτευσε ο Αλβανός ναρκέμπορας από τις φυλακές Κορυδαλλού

Πριν 7 ώρες

Το βίντεο ντοκουμέντο – Όλα έγιναν μπροστά στα μάτια των σωφρονιστικών υπαλλήλων

Φρίκη στην Ιταλία: Έκαψαν ζωντανούς μετανάστες από Αφγανιστάν και Πακιστάν μέσα σε βαν γιατί δεν πλήρωσαν κόμιστρο, σκληρό βίντεο

Χτες

Εικόνες που προκαλούν σομ από τη βάρβαρη δολοφονία, που φέρεται να οφείλεται στην άρνηση των τεσσάρων θυμάτων να δώσουν χρήματα για τη μεταφορά τους με το βαν

Βίντεο ‑ ντοκουμέντο από την απόδραση φυλακισμένου στον Κορυδαλλό: Ο 48χρονος τρέχει και οι σωφρονιστικοί τον καταδιώκουν

Χτες

Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό του, ενώ συνελήφθησαν δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι

Φωτιά σε υπόγεια αποθήκη στο Κολωνάκι

Χτες

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 12 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα

Σοκ στο Λιβαδερό Σερβίων: Αγρια επίθεση αρκούδας που ισοπέδωσε μαντρί και κατασπάραξε 15 πρόβατα

Χτες

Σε απόγνωση πατέρας και γιος που αντίκρισαν εικόνες καταστροφής στην κτηνοτροφική μονάδα τους

Συναγερμός στην Ηγουμενίτσα για τους Hells Angels: 5.000 μέλη στην πόλη και αυξημένα μέτρα ασφαλείας

Χτες

Σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκονται οι ελληνικές Αρχές για την παγκόσμια συγκέντρωση περίπου 5.000 μελών των Hells Angels στην Ηγουμενίτσα από τις 5 έως τις 7 Ιουνίου

«Τα μνημεία δεν είναι για πριβέ γλέντια»: Σκληρή ανακοίνωση των αρχαιολόγων για το Νιόκαστρο Πύλου

Χτες

Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων καταγγέλλει ότι το Νιόκαστρο της Πύλου μετατράπηκε σε ιδιωτικό σκηνικό πολυτέλειας για λίγους εκλεκτούς

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στο αρχείο η δικογραφία για Αθανασίου και Χατζηβασιλείου

Χτες

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών έκρινε ότι δεν συντρέχει λόγος να διαβιβαστεί η δικογραφία στη Βουλή με αίτημα για άρση βουλευτικής ασυλίας των δύο εν ενεργεία βουλευτών

Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Επεκτείνεται σε νέους κλάδους ‑ Ποιους εργαζόμενους αφορά

Χτες

Η νέα επέκταση της ψηφιακής κάρτας εργασίας θα καλύψει συνολικά 476.000 εργαζόμενους

Στους δρόμους οι εργαζόμενοι του Notos στη Σταδίου για να μη χαθούν 300 θέσεις εργασίας

Χτες

Το πολυκατάστημα θα βάλει λουκέτο τον ερχόμενο Αύγουστο

SMS σε όλους τους πολίτες άνω των 60 ετών για την πρόληψη των πνιγμών στις ελληνικές θάλασσες

Χτες

Εκστρατεία ενημέρωσης από το υπουργείο Υγείας, τον ΕΟΔΥ και το Safe Water Sports

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 6
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.