E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Κι όμως: Αθώος ο Ηλίας Κασιδιάρης για το χαστούκι στη Λιάνα Κανέλλη

Κανέλλη μετά την αθώωση Κασιδιάρη: Ζωή σε λόγου μας

Κι όμως: Αθώος ο Ηλίας Κασιδιάρης για το χαστούκι στη Λιάνα Κανέλλη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 7/3/2015 | 00:00

Το δικαστήριο έκανε δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, που ζητούσε την παύση της ποινικής δίωξης σε βάρος του προφυλακισμένου βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το δικαστήριο με την απόφασή του μετέτρεψε την πράξη της επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε απλή σωματική βλάβη και ακολούθως διέταξε να παύσει η ποινική δίωξη, καθώς για το συγκεκριμένο αδίκημα θα έπρεπε να είχε υποβληθεί έγκληση από τη Λιάνα Κανέλλη.

Η απόφαση του δικαστηρίου υιοθέτησε ουσιαστικά την πρόταση του εισαγγελέα, ο οποίος ζήτησε την απαλλαγή με παύση της ποινικής δίωξης του βουλευτή της Χρυσής Αυγής. Όπως ανέφερε ο εισαγγελέας, «οι κινήσεις του δεν είχαν σκοπό τη βαριά σωματική βλάβη. Ο ορθός νομικός χαρακτηρισμός είναι αυτός της απλής σωματική βλάβης, η οποία όμως για να διωχθεί χρειάζεται έγκληση από το θύμα εντός 3 μηνών. Προτείνω να παύσει η ποινική δίωξη».

Ο εισαγγελικός λειτουργός χαρακτήρισε απαράδεκτη την πράξη του Ηλία Κασιδιάρη και ανέφερε πως «έπρεπε ως βουλευτής και ως άνδρας να συγκρατηθεί. Η συμπεριφορά του δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση. Και ο ίδιος αναγνώρισε ότι η αντίδρασή του δεν ήταν η δέουσα. Επιχείρησε τουλάχιστον 3 χτυπήματα, το ένα βρήκε στόχο. Αλλά για να ορίσουμε την πράξη νομικά, έχει σημασία ο τρόπος. Το χτύπημα δεν ήταν ίσιο. Οι κινήσεις δεν είχαν σκοπό τη βαριά σωματική βλάβη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λιάνα Κανέλλη μετά την αθώωση Κασιδιάρη: Ζωή σε λόγου μας

Με έντονο τρόπο αντέδρασε η Λιάνα Κανέλλη μετά την αθώωση του Ηλία Κασιδιάρη. Η βουλευτής τα έβαλε και με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενώ το ΚΚΕ χαρακτήρισε προκλητική την απόφαση.

Βγαίνοντας από το δικαστήριο, η βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε πως ναι μεν η κατηγορία εξέπεσε, αλλά ο Ηλίας Κασιδιάρης δεν είναι αθώος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Αθώος δεν ακούστηκε και δεν είναι. Ο ελληνικός λαός είδε πολύ καλά και την πράξη και τον στόχο», σχολίασε.

«Το ζήτημα της Χρυσής Αυγής και του φασισμού είναι ζήτημα πολιτικής καταδίκης στη συνείδηση του ελληνικού λαού, όχι στα δικαστήρια. Αν την ελπίδα την αφήσετε στο σύστημα, τότε θα πρέπει να ζητήσετε δανεικά για να πάρετε τις αποφάσεις καταδίκης που πρέπει», συμπλήρωσε.

Από τα πυρά της Λιάνας Κανέλη δεν ξέφυγε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, σχετικά με την απόφασή της να μην γίνονται δεκτές οι ψηφίσεις νόμων χωρίς την παρουσία των βουλευτών της ΧΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ζωή σε λόγου μας», είπε χαρακτηριστικά.

ΚΚΕ: Προκλητική απόφαση

«Η απόφαση του δικαστηρίου για την τραμπούκικη επίθεση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη στη βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη –παρά το ότι το δικαστήριο δέχτηκε την κατηγορία της απλής σωματικής βλάβης– αποτελεί πρόκληση», σχολίασε το ΚΚΕ την απόφαση του δικαστηρίου.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Περισσός, η αθώωση Κασιδιάρη «συμβάλει στη δημιουργία και ενίσχυση κλίματος ανοχής απέναντι στην εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής».

Υπογραμμίζει, τέλος, πως «παραμένει η αναγκαιότητα της απομόνωσης της εγκληματικής Χρυσής Αυγής από τον λαό και τη νεολαία, με την οργανωμένη πάλη τους».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πύλος: Νέα στοιχεία στο θρίλερ με τον αγνοούμενο Ισπανό επιχειρηματία – Κηλίδες αίματος στο ιστιοφόρο

Σήμερα

Κηλίδες αίματος στο ιστιοφόρο, τρεις ημέρες χωρίς επικοινωνία και η μαρτυρία του καπετάνιου που διέσωσε τη σύζυγό του

Αναγκαστική προσγείωση ελικοπτέρου στον Χάρακα Αττικής λόγω μηχανικής βλάβης

Σήμερα

Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 18:40 το απόγευμα της Δευτέρας, με το ελικόπτερο να έχει προορισμό το Σούνιο.

Καλλίπολη: Αγριο ζώο επιτέθηκε σε τουρίστες ‑ Τραυματίες μητέρα και 12χρονη κόρη

Σήμερα

Ένας 47χρονος που έσπευσε να βοηθήσει δέχθηκε κι εκείνος επίθεση στην περιοχή Punta Pizzo, ενώ οι Αρχές της Απουλίας εξετάζουν αν πρόκειται για λύκο ή λυκόσκυλο.

Έκοψαν κλήση 700 ευρώ σε μεθυσμένο αναβάτη στην Ανδρο

Σήμερα

Τι ισχυρίζονται ο αναβάτης και ο δικηγόρος του

Μυστήριο στη Νέα Υόρκη: Οι άνθρωποι που βγαίνουν από τους υπονόμους στο Μανχάταν επέστρεψαν – Τι ερευνούν οι Αρχές

Σήμερα

Η NYPD ερευνά νέο περιστατικό κοντά στο Madison Square Garden και εξετάζει αν συνδέεται με προηγούμενες υποθέσεις

Οι ωκεανοί έσπασαν νέο ρεκόρ θερμοκρασίας – Τι σημαίνει για καταιγίδες, θάλασσες και κλίμα

Σήμερα

Οι ωκεανοί του πλανήτη κατέγραψαν το Σάββατο την υψηλότερη μέση θερμοκρασία επιφάνειας που έχει μετρηθεί ποτέ, φτάνοντας τους 21,1 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με νέα στοιχεία της ευρωπαϊκής υπηρεσίας Copernicus

Καύσωνας: Η ελληνική πόλη που «έβρασε» στους 41,8°C

Σήμερα

Ο υδράργυρος ξεπέρασε τους 41 βαθμούς με τον καύσωνα να κορυφώνεται - Πού σημειώθηκαν οι υψηλότερες θερμοκρασίες

Ποιος είναι ο Ισπανός επιχειρηματίας που αγνοείται στο Ιόνιο

Σήμερα

Οι έρευνες συνεχίζονται εντατικά για τον εντοπισμό του 66χρονου Ισπανού επιχειρηματία, που αγνοείται από την περασμένη Τρίτη

Κορυδαλλός: Αγριος ξυλοδαρμός σταθμάρχη στο Μετρό Αθήνας

Σήμερα

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, η αρχή του επεισοδίου έγινε όταν επιβάτιδα ανέφερε στον σταθμάρχη ότι δέχθηκε σeξουαλική παρενόχληση από άνδρα.

Ιωάννα Αντζουλή Γιαννοπούλου: Έφυγε αιφνιδίως από τη ζωή η «ελληνική φωνή» της Νέας Υόρκης

Σήμερα

Η Ιωάννα Αντζουλή Γιαννοπούλου, μια εμβληματική προσωπικότητα της ελληνικής ομογένειας στη Νέα Υόρκη, απεβίωσε αιφνιδίως στα 71 της χρόνια, ημέρα των γενεθλίων της

Δολοφονία 45χρονης στη Νέα Σμύρνη: Την κλότσησε δύο φορές και τη σκότωσε με μία σφαίρα στο κεφάλι

Σήμερα

Ο 48χρονος περίμενε την 45χρονη έξω από την πολυκατοικία όπου διέμενε, μόλις η γυναίκα άνοιξε την πόρτα της εισόδου, εκείνος μπήκε μαζί της στο εσωτερικό του κτιρίου - Όσα ακολούθησαν εκτυλίχθηκαν μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 16
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.