E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Πώς έσφαξε με το... βαμβάκι τον Σόιμπλε ο Βαρουφάκης

«Είναι πολιτική απόφαση και στάση πολιτισμού»

Πώς έσφαξε με το... βαμβάκι τον Σόιμπλε ο Βαρουφάκης
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 12/3/2015 | 13:17

Για τη σφοδρή επίθεση που δέχθηκε από τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Β. Σόιμπλε, στις διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες και κυρίως για τα απαξιωτικά σχόλια που δέχθηκε μίλησε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, σε συνέντευξή του στην εκπομπή «ONline» του MEGA.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Βαρουφάκης αρνήθηκε να σχολιάσει όσα είπε ο Γερμανός υπουργός, τονίζοντας ότι είναι πολιτική του απόφαση, αλλά και στάση πολιτισμού να μη συμμετάσχει «σε έναν ανταγωνισμό που οδηγεί όλους στο να είναι τυφλοί». «Δεν πρόκειται να πέσω στην παγίδα των κακών τρόπων», δήλωσε.

Σημείωσε επίσης, πως όποτε έχει αναφερθεί στον κ. Σόιμπλε, έχει αναφερθεί «με τεράστιο σεβασμό» σε έναν άνθρωπο που είναι τέσσερις δεκαετίες στα πράγματα και πως όποτε τον βλέπει, μιλούν ιδιαιτέρως πολιτισμένα και με έναν ενδιαφέροντα και εποικοδομητικό τρόπο.

Αποκάλυψε, ωστόσο, έναν διάλογο που είχε με τον Γερμανό υπουργό σε μία από τις συναντήσεις τους: «Σε μια συνάντηση που είχα με τον κ. Σόιμπλε, μου είπε ότι έχω χάσει την εμπιστοσύνη της γερμανικής κυβέρνησης και του είπα: "Δεν την είχα ποτέ, είμαι μέλος μιας κυβέρνησης της ριζοσπαστικής αριστεράς. Το θεωρώ δεδομένο ότι δεν έχω την εμπιστοσύνη σας, αλλά έχω την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού και θέλω να αποκτήσω εγώ την εμπιστοσύνη τη δική σας και εσείς τη δική μου. Ο μόνος τρόπος να το κάνουμε είναι να αποφασίσουμε κάποιους κοινούς στόχους και να τους πετύχουμε"».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Βαρουφάκης ουσιαστικά έσφαξε με το βαμβάκι τον Γερμανό ομόλογό του, ο οποίος λίγες ημέρες πριν είχε επιτεθεί φραστικά, και μάλιστα με ιδιαίτερα απαξιωτικό τρόπο, στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών.

«Είναι πολιτική απόφαση και στάση πολιτισμού να μη σχολιάσω», είπε και μάλιστα απέδωσε την όλη κατάσταση σε κάποιους υπουργούς στο Eurogroup και στο γεγονός ότι μέχρι σήμερα οι ίδιοι είχαν συνηθίσει τους υπουργούς που περίμεναν στην...ουρά, όπως είπε, για να συναντήσουν την τρόικα: «Τα "forget it Yanis" δεν περνάνε πλέον, θα το συνηθίσουν», είπε ο κ. Βαρουφάκης.

Τι είχε πει ο Σόιμπλε για τον Βαρουφάκη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Σόιμπλε έκανε και σφοδρή προσωπική επίθεση στον κ. Βαρουφάκη μετά τη λήξη του Ecofin προ ημερών. Μίλησε για «αφελή επικοινωνία» την οποία κάνει ο Έλληνας ομόλογός του, δίνοντας «λάθος εντύπωση» σε σχέση με αυτά που κάθε φορά λέει.

Υπονόησε, επίσης, ότι αν κρίνει εκ του αποτελέσματος, ο κ. Βαρουφάκης κάνει «εσφαλμένη χρήση των ΜΜΕ», προκαλώντας τα γέλια των παρευρισκομένων. «O Βαρουφάκης μου είπε ότι τα ΜΜΕ είναι τρομακτικά. Και του είπα ότι στην αρχή έδινε την εντύπωση ότι είναι πιο δυνατός στην επικοινωνία απ' ότι είναι στην ουσία. Η εντύπωση μπορεί να απατά», είπε, απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους και τους κάλεσε να μην γελούν. «Το ότι είναι αφελής (ο κ. Βαρουφάκης) με τους δημοσιογράφους είναι για μένα κάτι εντελώς καινούργιο», κατέληξε ο κ. Σόιμπλε.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πόλεμος ΗΠΑ‑Ιράν: Σοκ από τα επίσημα στοιχεία ‑ Ο πραγματικός αριθμός των νεκρών μέχρι σήμερα

Σήμερα

Επίσημη καταγραφή θυμάτων στον πόλεμο ΗΠΑ-Ιράν – Τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα

Μεσόγειος: Βυθίστηκε ρωσικό δεξαμενόπλοιο που μετέφερε LNG ‑ «Τρομοκρατική επίθεση», λέει ο Πούτιν

Σήμερα

Το πλοίο ήταν μέρος του σκιώδους στόλου της Ρωσίας - Η Αίγυπτος διέψευσε οποιαδήποτε ανάμειξη

Συρία: Πύραυλος καρφώθηκε δίπλα σε κατοικημένη περιοχή στα σύνορα με την Τουρκία – Έσπευσαν για selfies οι κάτοικοι

Σήμερα

Πανικός στο Καμισλί από το βλήμα που έπεσε μόλις δύο χιλιόμετρα από την Τουρκία

Μπλακάουτ στο ηλεκτρικό δίκτυο του Ιράκ ‑ Oι ΗΠΑ ζητούν από τους πολίτες τους να εγκαταλείψουν τη χώρα

Σήμερα

Πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας του Ιράκ ανέφεραν νωρίτερα ότι αναχαιτίστηκε ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος στην περιοχή του αεροδρομίου της Βαγδάτης

Σε απόλυτη ετοιμότητα η Κύπρος: Το SMS που πήγε σε όλους τους πολίτες

Σήμερα

Σε περίπτωση λήψης γραπτού μηνύματος στα κινητά τους τηλέφωνα, οι πολίτες καλούνται να παραμείνουν ψύχραιμοι και να ακολουθήσουν τις πιο κάτω οδηγίες

Ισραήλ: Συντετριμμένος ο Έλληνας παππούς των τριών παιδιών που σκοτώθηκαν ενώ πήγαιναν σε καταφύγιο

Σήμερα

Τρία παιδιά με ελληνικές ρίζες σκοτώθηκαν στο Ισραήλ από ιρανική επίθεση

Βίντεο από την κατάρριψη ιρανικού YAK‑130 από μαχητικό αεροσκάφος F‑35I

Σήμερα

Μάλιστα ακούγονται Ιρανοί να φωνάζουν «Allahu Akbar» αφού νόμιζαν ότι ένα ισραηλινό μαχητικό αεροσκάφος είχε αναχαιτιστεί.

Ντουμπάι: Οι υπερπλούσιοι πληρώνουν έως και 350.000 δολάρια για να φύγουν με ιδιωτικά τζέτ

Σήμερα

Ιδιωτικές εταιρείες ασφαλείας επιστρατεύουν «στόλους SUV» για τη μεταφορά πολιτών στο Ριάντ μέσω της 10ωρης οδικής διαδρομής από το Ντουμπάι

Στον αέρα το σχέδιο για το μελλοντικό ευρωπαϊκό μαχητικό

Σήμερα

Dassault και Airbus ερίζουν για την ηγεσία στο πρόγραμμα

Καταδικάστηκε ο Χάρι Μαγκουάιρ για τα επεισόδια στη Μύκονο

Σήμερα

Ο Αγγλος αμυντικός καταδικάστηκε για την συμπλοκή που είχε στη Μύκονο πριν από έξι χρόνια, όταν και είχε συλληφθεί στο νησί.

Βγήκε από τη ΜΕΘ το 5 μηνών βρέφος από τη Ζάκυνθο που είχε προσβληθεί από μηνιγγίτιδα: Η ζωή νίκησε τον θάνατο, λέει ο Ηλιάδης

Σήμερα

Μετά από 11 ημέρες νοσηλείας στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, το παιδί τα κατάφερε με τον Ανδρέα Ηλιάδη να εύχεται στον μικρό «ήρωα» να έχει «από εδώ και πέρα μόνο χαρές»

Δοκιμαστικό SMS στις 19.00 σε όλα τα κινητά τηλέφωνα στην Κύπρο, προληπτικά μέτρα και σαφείς οδηγίες προς τους πολίτες

Σήμερα

Η δοκιμή θα πραγματοποιηθεί σήμερα γύρω στις 19:00, όταν θα σταλεί δοκιμαστικό μήνυμα σε όλους τους χρήστες κινητής τηλεφωνίας στην Κύπρο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.