E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Γυναίκα στην Αίγυπτο παρίστανε τον άντρα 40 χρόνια για να δουλεύει

Βραβεύτηκε από τις τοπικές αρχές για την πράξη της

Γυναίκα στην Αίγυπτο παρίστανε τον άντρα 40 χρόνια για να δουλεύει
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για περισσότερο από τέσσερις δεκαετίες, η Sisa Abu Daooh, μητέρα από την Αίγυπτο, ντυνόταν άντρας, θέλοντας να συντηρήσει την οικογένειά της. Μάλιστα, την περασμένη εβδομάδα έλαβε βραβείο για την πράξη της αυτή, με τον τίτλο «Γυναίκα που κερδίζει το ψωμί», από τις Αρχές της γενέτειρας πόλης της, το Luxor, ενώ δέχθηκε και τα συγχαρητήρια του Προέδρου της Αιγύπτου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η 65χρονη πλέον γυναίκα απόλαυσε την εκδήλωση που διοργανώθηκε προς τιμήν της στο Προεδρικό Παλάτι της Αιγύπτου την Κυριακή, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο, Abdel-Fattah El-Sissi, και έλαβε το ποσό των 6.500 δολαρίων ως βραβείο, σύμφωνα με δημοσιεύματα του πρακτορείου ειδήσεων Agence France Presse. Φορώντας μια παραδοσιακή ανδρική ρόμπα και ένα τουρμπάνι τη στιγμή που λάμβανε το βραβείο της, η Abu Daooh χαρακτηρίστηκε από τον πρόεδρο «μια εργάτρια-παράδειγμα».

Ήταν έγκυος στην κόρη της, Houda, όταν ο άντρας της πέθανε, τη δεκαετία του '70, αφήνοντάς την υπεύθυνη για την οικογένεια, όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα της Al-Arabiyya.

Η γενναία γυναίκα όμως γρήγορα ανακάλυψε πως στην παραδοσιακή αιγυπτιακή κοινωνία λίγες θέσεις εργασίας ήταν διαθέσιμες για τις αμόρφωτες γυναίκες, αλλά πολύ πιο εύκολα θα έβρισκε δουλειά ως άντρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αρχικά δούλευε σε μια πλινθοποιία και στη συνέχεια γυάλιζε παπούτσια, όμως άλλαξε την εμφάνισή της, ώστε να μην πέσει θύμα παρενόχλησης. Θέλοντας να προστατεύσει τον εαυτό της από τους άντρες και την στοχοποίηση λόγω των παραδόσεων, αποφάσισε να γίνει και αυτή μια από αυτούς, να ντύνεται με τα κατάλληλα ρούχα και να δουλεύει μαζί τους σε άλλα χωριά, όπου κανείς δεν τη γνώριζε.

Ακόμα και σήμερα, η 65χρονη συνεχίζει να δουλεύει μακριά από τον τόπο της, μιας και ο σύζυγος της κόρης της δεν μπορεί να δουλέψει και έτσι αυτή συνεχίζει να συνεισφέρει στο οικογενειακό εισόδημα.

Όπως δήλωσε η κόρη της στην Al-Arabiyya, η Abu Dooah είναι η μόνη που προσφέρει χρήματα στην οικογένεια, ξυπνώντας κάθε πρωί στις 6, ώστε να γυαλίσει παπούτσια σε έναν σταθμό στο Luxor, ενώ η κόρη της κουβαλά τα εργαλεία για εκείνη, μιας και η ηλικία της δεν της επιτρέπει να σηκώνει μεγάλα βάρη.

Πάντως, η Abu Dooah ανέφερε στον Guardian ότι πλέον έχει συνηθίσει τα αντρικά ρούχα και σκοπεύει να περάσει την υπόλοιπη ζωή της με αυτά. Αποφάσισε πως θέλει να πεθάνει με αυτήν την ενδυμασία, μιας και τη συνήθισε και δεν μπορεί πια να την αποχωριστεί.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα ‑ Η λίστα της Ευρώπης με τους πολίτες που δεν μπορούν να κάνουν διακοπές

Πριν 6 ώρες

Διακοπές; Όχι για όλους: Η χώρα της ΕΕ όπου το 61% δεν αντέχει οικονομικά μια απόδραση

Μουντιάλ 2026: 4 ομάδες που ίσως κάνουν την έκπληξη και φτάσουν μακριά

Πριν 6 ώρες

Tέσσερις συγκεκριμένες εθνικές ομάδες με το υπόβαθρο, το ταλέντο και τις ειδικές συνθήκες να κάνουν τη μεγάλη ζημιά

Η πρώτη πλωτή πόλη στον κόσμο

Πριν 6 ώρες

Πώς θα είναι η ζωή εκεί

Αυτά τα vintage Pyrex πιάτα μπορεί να αξίζουν χιλιάδες ευρώ

Χτες

Ψάξτε τα ντουλάπια της γιαγιάς!

Explainer: Καρχαρίες στις ελληνικές θάλασσες ‑ Τι συμβαίνει πραγματικά και τι λένε οι επιστήμονες

Χτες

Αν έχετε την αίσθηση ότι φέτος οι καρχαρίες εμφανίζονται παντού, δεν είστε οι μόνοι

Περίεργα επαγγέλματα που όμως πληρώνονται πολύ καλά

Χτες

Όχι, δεν είναι ο χειριστής αυτόματης τέντας!

Πώς τα οπίσθια μιας Γαλλίδας σερβιτόρας έγιναν εθνική παράδοση

Προχτές

Η εκδίκηση μιας σερβιτόρας και η ταπείνωση ενός δημάρχου

Ποιος έφτιαξε τα πρώτα πόστερ;

Προχτές

Ο Jules Chéret και η ιστορία της καλλιτεχνικής αφίσας

10 φωτογραφίες που μας δείχνουν πως ήταν η ζωή τον 20ο αιώνα

Προχτές

Απλές στιγμές με πολλή σημασία

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.