E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ενοχος ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου για τη Λίστα Λαγκάρντ

Αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης έως και πέντε χρόνια

Ενοχος ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου για τη Λίστα Λαγκάρντ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 24/3/2015 | 18:20

Ένοχος κατά πλειοψηφία για νόθευση εγγράφου σε βαθμό πλημμελήματος κρίθηκε από το Ειδικό Δικαστήριο ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος είναι πλέον αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης έως και πέντε χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με την πλειοψηφούσα άποψη, είχε σκοπό να διαφυλάξει την πολιτική του εικόνα και δεν απεδείχθη ζημιά του δημοσίου, γι' αυτό και κρίθηκε αθώος για την κατηγορία της απιστίας.

Έπειτα από λίγες συνεδριάσεις, καθώς οι μάρτυρες κατηγορητηρίου, αλλά και υπεράσπισης δεν ήταν πολλοί, οι δικαστές του ανωτάτου δικαστηρίου όπου παραπέμφθηκε ο Γ. Παπακωνσταντίνου ως δράστης απόπειρας απιστίας, αλλά και νόθευσης εγγράφου, αποφάσισαν ότι ο πρώην υπουργός είναι ένοχος για την κατηγορία της νόθευσης εγγράφου.

Σημειωτέον, ότι η εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει την ενοχή του Γ. Παπακωνσταντίνου και για τα δύο αδικήματα, υποστηρίζοντας ότι κανένας άλλος πλην του ιδίου δεν είχε κίνητρο να σβήσει τα ονόματα των συγγενών του, είτε για να τους προσκομίσει οικονομικό όφελος, είτε για να μην βλάψει το δικό του πολιτικό προφίλ, αφού ως υπουργός του Μνημονίου θα αποκαλυπτόταν ότι οι δικοί του άνθρωποι είχαν χρήματα στην ελβετική τράπεζα, τη στιγμή που εκείνος έκανε συνεχείς περικοπές και έπαιρνε σκληρά για τους πολίτες μέτρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εισαγγελέας ήταν κατηγορηματική, πως τα ονόματα σβήστηκαν από τον υπολογιστή του υπουργού Οικονομικών και πως ούτε ο Γ. Διώτης, ούτε ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχαν κίνητρο να προβούν σε μία τέτοια πράξη. Όσο για την απόπειρα απιστίας, η κ. Ξένη Δημητρίου είχε την άποψη ότι και αυτό το αδίκημα διεπράχθη αφού η λίστα έμεινε στο συρτάρι του Γ. Παπακωνσταντίνου, δεν έδωσε εντολή για περαιτέρω έλεγχο ως όφειλε, λόγω της ιδιότητάς του ως υπουργός.

Από την πλευρά του, ο Γιώργου Παπακωνσταντίνου αρνήθηκε κατηγορηματικά την ενοχή του, δηλώνοντας ότι δεν έκανε ο ίδιος τη διαγραφή των ονομάτων των συγγενών του και πως πάλεψε με νύχια και με δόντια, όσο ήταν υπουργός, προκειμένου να πατάξει την φοροδιαφυγή. Οι συνήγοροί του στάθηκαν στις αμφιβολίες που έχει γεννήσει το γεγονός ότι ο επόμενος επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γ. Διώτης κατέστρεψε το στικάκι που του είχε δώσει ο κατηγορούμενος, από το περιεχόμενο του οποίου θα μπορούσαμε να δούμε εάν είχε 2.059 ή 2.062 ονόματα, δηλαδή θα μπορούσαμε να δούμε εάν ο Παπακωνσταντίνου το είχε δώσει στον Διώτη με διαγραμμένα τα ονόματα ή γεμάτο, όπως δηλαδή ήρθε τη δεύτερη φορά από την Γαλλία.

Στάθηκαν ακόμη στο γεγονός, ότι από την πραγματογνωμοσύνη που έγινε στα USB, αλλά και στους υπολογιστές του υπουργείου Οικονομικών, δεν κατέστη δυνατό να φανεί ποιος πάτησε το πλήκτρο delete στους συγγενείς του Γ. Παπακωνσταντίνου.

Εθεσαν ακόμη και το θέμα της παραγραφής των αδικημάτων, αντιτασσόμενοι σε αυτό που είπε ο ¶ρειος Πάγος, ότι δηλαδή η βουλή της μίας ημέρας δεν μπορεί να λογιστεί ως σύνοδος.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ψηφιακή ένταξη ηλικιωμένων και ΑμεΑ: Τι προσφέρει το νέο πρόγραμμα και πώς να υποβάλετε αίτηση

Πριν 11 ώρες

Το έργο, χρηματοδοτούμενο από το Ταμείο Ανάκαμψης, στοχεύει στην άρση του ψηφιακού αποκλεισμού

Κτηνοτρόφος στην Κρήτη έβαψε... κόκκινα τα πρόβατά του για να μην του τα κλέψουν

Πριν 11 ώρες

Η εικόνα με τα κόκκινα πρόβατα δύσκολα περνά απαρατήρητη

Σε διαθεσιμότητα οδηγός λεωφορείου στην Αθήνας επειδή έτρωγε στο τιμόνι

Πριν 11 ώρες

Στο βίντεο φαίνεται ο οδηγός να κρατά το τιμόνι -με τα γόνατά του- και παράλληλα να τρώει το φαγητό του

Σκύρος: Διέγνωσαν πνευμονία σε 46χρονο και πέθανε από ανακοπή λίγη ώρα αργότερα

Πριν 11 ώρες

Όπως καταγγέλλεται από τους συγγενείς του, η γιατρός φέρεται να μην ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τον ασθενή, διέγνωσε πνευμονία και του έδωσε φάρμακα

Καλλιθέα: 45χρονη κατήγγειλε ξυλοδαρμό από τον σύντροφό της στη μέση του δρόμου

Πριν 11 ώρες

Μέρος του συμβάντος έχει καταγραφεί και σε βίντεο ενώ όσα κατέθεσε η γυναίκα είναι σοκαριστικά

Κυρανάκης: «Ας απειλούν όσο θέλουν οι ιδιοκτήτες ταξί, δεν εκβιάζομαι»

Πριν 11 ώρες

Και επίθεση κατά Λυμπερόπουλου: «Εκφράζει τον κακώς εννοούμενο συνδικαλισμό»

Συντάξιμη στο διπλάσιο η «μάχιμη πενταετία» για όλους τους ένστολους

Πριν 11 ώρες

Ποιες υπηρεσίες αναγνωρίζονται, πόσο και πότε

Τραμπ στην Κατάσταση της Ένωσης: «Δεν θα επιτρέψω ποτέ στο Ιράν να αποκτήσει πυρηνικό όπλο»

Πριν 11 ώρες

Ο Αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε ότι προσέλκυσε επενδύσεις άνω των 18 τρισ. δολαρίων μέσα στο πρώτο έτος

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στην Αλβανία ‑ Αισθητός στην Ελλάδα

Χτες

Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στην κεντρική Αλβανία, 22 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Ελμπασάν

Ιταλία: Έκρηξη σε τριώροφο κτίριο στη Βερόνα ‑ Έρευνα για επιζώντες

Χτες

Στο κτίριο κατοικούν τέσσερα άτομα, τα οποία δεν είναι γνωστό αν βρίσκονταν στο κτίριο την ώρα της έκρηξης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.