E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ενοχος ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου για τη Λίστα Λαγκάρντ

Αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης έως και πέντε χρόνια

Ενοχος ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου για τη Λίστα Λαγκάρντ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 24/3/2015 | 18:20

Ένοχος κατά πλειοψηφία για νόθευση εγγράφου σε βαθμό πλημμελήματος κρίθηκε από το Ειδικό Δικαστήριο ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος είναι πλέον αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης έως και πέντε χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με την πλειοψηφούσα άποψη, είχε σκοπό να διαφυλάξει την πολιτική του εικόνα και δεν απεδείχθη ζημιά του δημοσίου, γι' αυτό και κρίθηκε αθώος για την κατηγορία της απιστίας.

Έπειτα από λίγες συνεδριάσεις, καθώς οι μάρτυρες κατηγορητηρίου, αλλά και υπεράσπισης δεν ήταν πολλοί, οι δικαστές του ανωτάτου δικαστηρίου όπου παραπέμφθηκε ο Γ. Παπακωνσταντίνου ως δράστης απόπειρας απιστίας, αλλά και νόθευσης εγγράφου, αποφάσισαν ότι ο πρώην υπουργός είναι ένοχος για την κατηγορία της νόθευσης εγγράφου.

Σημειωτέον, ότι η εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει την ενοχή του Γ. Παπακωνσταντίνου και για τα δύο αδικήματα, υποστηρίζοντας ότι κανένας άλλος πλην του ιδίου δεν είχε κίνητρο να σβήσει τα ονόματα των συγγενών του, είτε για να τους προσκομίσει οικονομικό όφελος, είτε για να μην βλάψει το δικό του πολιτικό προφίλ, αφού ως υπουργός του Μνημονίου θα αποκαλυπτόταν ότι οι δικοί του άνθρωποι είχαν χρήματα στην ελβετική τράπεζα, τη στιγμή που εκείνος έκανε συνεχείς περικοπές και έπαιρνε σκληρά για τους πολίτες μέτρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εισαγγελέας ήταν κατηγορηματική, πως τα ονόματα σβήστηκαν από τον υπολογιστή του υπουργού Οικονομικών και πως ούτε ο Γ. Διώτης, ούτε ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχαν κίνητρο να προβούν σε μία τέτοια πράξη. Όσο για την απόπειρα απιστίας, η κ. Ξένη Δημητρίου είχε την άποψη ότι και αυτό το αδίκημα διεπράχθη αφού η λίστα έμεινε στο συρτάρι του Γ. Παπακωνσταντίνου, δεν έδωσε εντολή για περαιτέρω έλεγχο ως όφειλε, λόγω της ιδιότητάς του ως υπουργός.

Από την πλευρά του, ο Γιώργου Παπακωνσταντίνου αρνήθηκε κατηγορηματικά την ενοχή του, δηλώνοντας ότι δεν έκανε ο ίδιος τη διαγραφή των ονομάτων των συγγενών του και πως πάλεψε με νύχια και με δόντια, όσο ήταν υπουργός, προκειμένου να πατάξει την φοροδιαφυγή. Οι συνήγοροί του στάθηκαν στις αμφιβολίες που έχει γεννήσει το γεγονός ότι ο επόμενος επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γ. Διώτης κατέστρεψε το στικάκι που του είχε δώσει ο κατηγορούμενος, από το περιεχόμενο του οποίου θα μπορούσαμε να δούμε εάν είχε 2.059 ή 2.062 ονόματα, δηλαδή θα μπορούσαμε να δούμε εάν ο Παπακωνσταντίνου το είχε δώσει στον Διώτη με διαγραμμένα τα ονόματα ή γεμάτο, όπως δηλαδή ήρθε τη δεύτερη φορά από την Γαλλία.

Στάθηκαν ακόμη στο γεγονός, ότι από την πραγματογνωμοσύνη που έγινε στα USB, αλλά και στους υπολογιστές του υπουργείου Οικονομικών, δεν κατέστη δυνατό να φανεί ποιος πάτησε το πλήκτρο delete στους συγγενείς του Γ. Παπακωνσταντίνου.

Εθεσαν ακόμη και το θέμα της παραγραφής των αδικημάτων, αντιτασσόμενοι σε αυτό που είπε ο ¶ρειος Πάγος, ότι δηλαδή η βουλή της μίας ημέρας δεν μπορεί να λογιστεί ως σύνοδος.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τουρκία: Η σοκαριστική στιγμή που ασανσέρ πολυκατοικίας κατρακυλά επτά ορόφους ‑ Νεκρή νεαρή μητέρα

Σήμερα

Οι απεγνωσμένες προσπάθειες του συζύγου της να την σώσει και το τραγικό τέλος

Πάνος Ρούτσι: «Θα κάτσω εδώ και ας πεθάνω, θα πάω μέχρι τελικής πτώσεως»

Σήμερα

Δηλώνει αποφασισμένος να συνεχίσει τον αγώνα του μέχρι τέλους, τονίζοντας πως θέλει να μάθει από τι πέθανε ο γιος του

Diddy: Πιέζουν τον Τραμπ για προεδρική χάρη – «Ικετεύω για έλεος, δεν είμαι κακός»

Σήμερα

O ράπερ φέρεται να τον στήριξε στις τελευταίες εκλογές

Πέθανε ο Τζορτζ Χάρντι, ο τελευταίος πιλότος καταδιωκτικού, του θρυλικού «Μαύρου Σμήνους» των ΗΠΑ, που έδρασε στον Β’ ΠΠ

Σήμερα

Το σμήνος «Αεροπόροι Τασκίγκι», αποτελούνταν αποκλειστικά από αφροαμερικανούς και πέτυχε καίρια πλήγματα στη ναζιστική Γερμανία

Diddy: Καταδικάστηκε σε φυλάκιση για τα αδικήματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης ‑ Η ποινή του

Σήμερα

Η ποινή που επιβλήθηκε είναι σαφώς βαρύτερη από τους 14 μήνες φυλάκισης που είχε προτείνει η υπεράσπιση, αλλά μικρότερη από την 11ετή κάθειρξη που ζητούσαν οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς

Βελτιωμένος καιρός σήμερα: Πότε έρχεται νέα κακοκαιρία

Σήμερα

Τι αναφέρουν για τη νέα κακοκαιρία που θα πλήξει τη χώρα μας οι Μαρουσάκης και Τσατραφύλλιας

Στο Αιγαίο το Πίρι Ρέις ‑ Απέπλευσε από τη Σμύρνη

Σήμερα

Η Ελλάδα είχε απαντήσει με αντι-NAVTEX

Τραμπ: Η Χαμάς είναι έτοιμη για διαρκή ειρήνη ‑ Το Ισραήλ πρέπει να σταματήσει άμεσα τους βομβαρδισμούς, για ν` απελευθερώσουμε τους ομήρους

Σήμερα

Ήδη βρισκόμαστε σε συζητήσεις για λεπτομέρειες που πρέπει να διευθετηθούν, έγραψε στο Truth Social o Αμερικανός πρόεδρος

Καρκινοπαθής πέθανε κάνοντας κλύσματα με καφέ, μέθοδος που υποστήριζε η συνωμοσιολόγος μητέρα της

Χτες

Η ιατροδικαστής σημείωσε ότι η νεαρή γυναίκα επηρεαζόταν από τις δικές της πεποιθήσεις, των γονιών της και ενός οικογενειακού φίλου – όλοι υπέρμαχοι των εναλλακτικών θεραπειών

Νέες δηλώσεις Γεωργιάδη για την υγεία του Πάνου Ρούτσι

Χτες

Αμφισβητεί το ιατρικό ανακοινωθέν και ζητά δημοσιοποίηση εξετάσεων - Ανακοίνωση εξέδωσε το Γενικό Κρατικό Νίκαιας ως απάντηση

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.