E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Η «Κατρούγκαλος και Συνεργάτες» κατέθεσε 22 συμφωνητικά 3 ημέρες μετά την ορκωμοσία του υπουργού

Κατά του Δημοσίου

Η «Κατρούγκαλος και Συνεργάτες» κατέθεσε 22 συμφωνητικά 3 ημέρες μετά την ορκωμοσία του υπουργού
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 25/3/2015 | 00:02

Νέα στοιχεία προκύπτουν για την υπόθεση του Γιώργου Κατρούγκαλου, που προκάλεσε αίσθηση από το περασμένο Σάββατο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνολικά 22 ιδιωτικά συμφωνητικά, που προβλέπουν δικηγορική αμοιβή 12%, για προσφυγές κατά του Δημοσίου κατατέθηκαν από τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης στις 30 Ιανουαρίου, δηλαδή τρεις ημέρες μετά από την ορκωμοσία της κυβέρνησης, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, σύμφωνα με το capital.gr.

Μετά από τις αποκαλύψεις καταρρέει η βασική υπερασπιστική γραμμή του κ. Κατρούγκαλου, ο οποίος δήλωσε ότι όταν υπέγραφε αυτά τα συμβόλαια, ούτε αυτός, ούτε οι πελάτες του μπορούσαν να γνωρίζουν ότι θα γινόταν υπουργός.

Οπως αποκαλύπτεται, υπήρξαν τα 22 συμβόλαια στα οποία συμπεριλαμβάνει ως λόγο αμοιβής του τη νομοθετική επίλυση του θέματος στις 30 Ιανουαρίου, ενώ έχει ορκιστεί υπουργός στις 27/1.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είναι προφανές ότι τα επιχειρήματα του αναπληρωτή υπουργού δεν ευσταθούν, καθόσον τα συμβόλαια γίνονται έγκαιρα μόνο όταν κατατίθενται στο Δικηγορικό Σύλλογο.

Σε αυτή την ημερομηνία εμφανίζεται να πρωτοκολλήθηκαν (μπορεί να είχαν κατατεθεί νωρίτερα) στον Δικηγορικό Σύλλογο τα συμφωνητικά, στα οποία σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες προβλέπεται δικηγορική αμοιβή 12%, επί του ποσού που θα επιδικαστεί στους προσφεύγοντες για μισθολογικές διαφορές κατά του Δημοσίου.

Τα 22 συμφωνητικά φέρονται να υπογράφονται από τον κ. Κατρούγκαλο ως εκπρόσωπο της δικηγορικής εταιρείας «Κατρούγκαλος και Συνεργάτες», η οποία φέρεται ότι διαλύθηκε στις 17 Φεβρουαρίου 2015. Τα συμφωνητικά προκύπτει ότι υπογράφηκαν 26 και 27 Ιανουαρίου, ενώ όλα αφορούσαν υποθέσεις εργαζομένων στον ευρύτερο τομέα του Δημοσίου, που διεκδικούν διαφορές αποδοχών έπειτα από τη μείωση που προέκυψε από το νόμο 4024/2011 και από τη σχετική μεταγενέστερη νομοθεσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα συμφωνητικά, για να είναι σε ισχύ, πρέπει να κατατεθούν στην εφορία και τον Δικηγορικό Σύλλογο μέσα σε 10 ημέρες από την υπογραφή τους. Ακόμη, αν η δικηγορική εταιρεία διαλυθεί ή ένα εταιρικό μέλος της αποχωρήσει, πρέπει να συνταχθεί νέο εργολαβικό.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Ο Γουίτκοφ χρειάζεται ψυχίατρο» ‑ Αντιδρούν οι Ευρωπαίοι με το σχέδιο για την Ουκρανία

Σήμερα

Το αμερικανικό 28-σημείο σχέδιο περιλαμβάνει χρήση των παγωμένων ρωσικών assets με κέρδος 50% για τις ΗΠΑ

Πέθανε η θρυλική Ιταλίδα τραγουδίστρια Ορνέλα Βανόνι

Σήμερα

Από τις γνωστότερες προσωπικότητες της ιταλικής μουσικής, ήταν επίσης ηθοποιός και τηλεοπτική παρουσιάστρια

Σε επαγρύπνηση τα συστήματα υγείας για την πρόωρη άνοδο της γρίπης

Σήμερα

Νέο στέλεχος Κ και η σημασία του εμβολιασμού

Στέφανος Τσιτσιπάς: Φέρεται να πλήρωσε το πρόστιμο και να παρέδωσε το δίπλωμα αυτοκινήτου

Χτες

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν ενημέρωσε ποτέ τις αρχές για το ποιος οδηγούσε το βράδυ της Τετάρτης στην Αττική Οδό

«Ανεβαίνει» κι άλλο το σουβλάκι: Φτάνει και ξεπερνάει τα 5 ευρώ το τυλιχτό

Χτες

Το σουβλάκι το 2015 κόστιζε, μόλις, 2 ευρώ και 20 λεπτά

Θεσσαλονίκη: Στην Ιταλία μεταφέρεται σήμερα το ζευγάρι που δηλητηριάστηκε από μανιτάρια

Χτες

Το ζευγάρι νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ με οξεία ηπατική ανεπάρκεια έπειτα από κατανάλωση μανιταριών

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.