E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Η νέα θεωρία για τη συντριβή του μοιραίου Airbus

Έσπασε το παρμπρίζ και οι πιλότοι έχασαν τις αισθήσεις τους

Η νέα θεωρία για τη συντριβή του μοιραίου Airbus
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 26/3/2015 | 00:00

Μια νέα θεωρία για το τι μπορεί να συνέβη με το μοιραίο αεροσκάφος της Germanwings που συνετρίβη την Τρίτη έρχεται στο φως.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το αεροσκάφος της Germanwings μπορεί να συνετρίβη λόγω ρωγμών στο παρμπρίζ, αναφέρει σε δημοσίευμά της η Daily Mail και συμπληρώνει: «Αυτό μπορεί να προκάλεσε απότομη πτώση των επιπέδων του οξυγόνου, κάνοντας τους πιλότους να χάσουν τις αισθήσεις τους». Αυτό εξηγεί και το γιατί δεν στάλθηκε σήμα κινδύνου από το αεροπλάνο, καθώς και το ότι ο πύργος ελέγχου είχε χάσει κάθε επαφή μαζί του για περίπου 20 λεπτά. Εξηγεί, επίσης, και τι συνέβη σε αυτό που η Σεγκολέν Ρουαγιάλ περιέγραψε ως «κρίσιμο λεπτό». Αυτό ανάμεσα στις 10:30 (όταν οι πιλότοι ακούγονταν να φλυαρούν) και στις 10:31, που χάθηκε κάθε επαφή. Σημειώνεται, ότι με βάση τα δεδομένα των ραντάρ η βουτιά του μοιραίου αεροσκάφους της Germanwings άρχισε στις 10:31.

Όλα αυτά τα μεταφέρει η βρετανική εφημερίδα επικαλούμενη πληροφορίες που γράφουν πιλότοι σε φόρουμ και σύμφωνα με τις οποίες έχει γίνει ήδη ανάλυση του πρώτου μαύρου κουτιού του Airbus A320, από την οποία μάλιστα προκύπτει ότι μια δομική αποτυχία είναι υπεύθυνη για την καταστροφή. Συγκεκριμένα, η θεωρία για το ραγισμένο παρμπρίζ συζητήθηκε στο φόρουμ αεροπόρων PPRuNe, κάτω από μια ανάρτηση στην οποία αναφερόταν ότι κατέστη εφικτό να ληφθούν τα δεδομένα από το πρώτο μαύρο κουτί του μοιραίου αεροπλάνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σημειώνεται, ότι ο υπουργός Μεταφορών της Γαλλίας τόνισε ότι το έργο ανάκτησης των ζωτικής σημασίας στοιχείων από το μαύρο κουτί που καταγράφει τις συνομιλίες στο πιλοτήριο έχει ξεκινήσει, αν και οι πρώτες φωτογραφίες από αυτό δείχνουν ότι έχει υποστεί σοβαρές ζημιές και δεν είναι ακόμη σαφές το κατά πόσο το περιεχόμενό του μπορεί να αξιοποιηθεί.

Ο Tony Newton, επαγγελματίας χειριστής αεροσκαφών τύπου Α320 για πάνω από 20 χρόνια και μέλος της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας της Βρετανίας, μιλώντας στην Daily Mail τόνισε ότι είναι απολύτως λογικό και πειστικό η τραγωδία να οφείλεται σε δομικές ζημιές στο πιλοτήριο, ενδεχομένως και από μια ρωγμή στο παρμπρίζ.

«Αν υπήρχε ξαφνική δομική ανεπάρκεια, η αποσυμπίεση μπορεί να έκανε τους πιλότους (...) να χάσουν τον αποπροσανατολισμό τους. Η προβλεπόμενη διαδικασία σε τέτοιες περιπτώσεις προβλέπει ότι οι πιλότοι πρέπει να φορέσουν όσο το δυνατό γρηγορότερα τις μάσκες οξυγόνου τους, καθώς θα έχουν μόνο ελάχιστα δευτερόλεπτα στη διάθεσή τους μέχρι να χάσουν τη συνείδησή τους. Στη συνέχεια θα πρέπει να προγραμματίσουν το αεροπλάνο να κατέβει ταχύτατα, μέχρι να φθάσουν σε υψόμετρο που θα μπορούν να αναπνεύσουν πιο εύκολα. Στη συνέχεια και όταν θέσουν την κατάσταση υπό έλεγχο, θα πρέπει να σταθεροποιήσουν το αεροπλάνο στα 10.000 πόδια, όπου και θα μπορούν να έχουν τη συνείδησή τους και να συνεχίσουν να πετούν», προσθέτει ο Newton.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο, το αεροσκάφους της Germanwings έκανε μια απότομη βουτιά και εν συνεχεία δεν ενημερώθηκαν τα στοιχεία του. «Αυτό μπορεί να συνέβη γιατί δεν κατάφεραν να φορέσουν τις μάσκες οξυγόνου στο χρόνο που έπρεπε και να έχασαν τις αισθήσεις τους», προσέθεσε.

Ωστόσο, οι ειδικοί στα φόρουμ τους συζητούν και άλλες θεωρίες, συμπεριλαμβανομένων των ελαττωματικών αισθητήρων ταχύτητας και των τεχνικών προβλημάτων που σχετίζονται με την ηλικία του αεροσκάφους.

Το μαύρο κουτί του Airbus της Germanwings:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Νέο βίντεο από τις έρευνες

Το μεσημέρι της Τετάρτης δόθηκε στη δημοσιότητα και νέο βίντεο από τις έρευνες στο σημείο της συντριβής, ενώ όπως ανακοίνωσε η ισπανική κυβέρνηση, οι Ισπανοί πολίτες που σκοτώθηκαν στο μοιραίο Airbus A320 ανέρχονται στους 51.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χανιά: Νεκρός εντοπίστηκε Γερμανός μέσα στο σπίτι του

Σήμερα

Ο θάνατος του άνδρα οφείλεται σε παθολογικά αίτια

Μις Υφήλιος: Στην εντατική η Μις Τζαμάικα μετά την πτώση της από τη σκηνή ‑ Δεν τα πάει καλά

Σήμερα

Παραμένει στην εντατική με τραύματα στα πόδια και στο πρόσωπο

Πένθος στο NBA: Πέθανε ο Ρόντνεϊ Ρότζερς

Σήμερα

Στο πένθος βυθίστηκε το NBA, καθώς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 54 ετών ο Ρόντνεϊ Ρότζερς.

Ήπειρος: Εικόνες Βιβλικής καταστροφής ‑ Κατολισθήσεις και αποκλεισμένα χωριά

Σήμερα

Με δυσκολία συνεχίζεται η αποκατάσταση την ώρα που από τη Δευτέρα νέα κακοκαιρία θα «χτυπήσει» τη Δυτική Ελλάδα

Τραγικός θάνατος 64χρονης: Της επιτέθηκε ελάφι που φρόντιζε επί χρόνια

Σήμερα

Η γυναίκα ήταν γνωστή φιλόζωος και διατηρούσε στη φάρμα της πολλά ελάφια

ΗΠΑ: Δεύτερος νεκρός από την γρίπη των πτηνών

Σήμερα

Ο ασθενής, που περιγράφτηκε ως «ηλικιωμένο πρόσωπο με υποκείμενα νοσήματα», είχε εισαχθεί σε νοσοκομείο στην αρχή του μήνα, ανέφερε προχθές Παρασκευή το πολιτειακό υπουργείο Υγείας.

Νέο Ηράκλειο: Συμπλοκή μαθητών με μαχαίρι ‑ Συνελήφθησαν και οι γονείς τους

Σήμερα

Οι αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ που έφτασαν στο σημείο δεν βρήκαν κανέναν από τους μαθητές, οι οποίοι είχαν σκορπίσει προς διαφορετικές κατευθύνσεις

Σικάγο: Πυροβολισμοί στην τελετή φωταγώγησης του χριστουγεννιάτικου δέντρου – Ένας 14χρονος νεκρός, αρκετοί τραυματίες

Σήμερα

Ο πρόεδρος Τραμπ αναφέρθηκε στο περιστατικό ισχυριζόμενος ότι σημειώθηκαν μαζικά εγκλήματα και ταραχές

Κακοκαιρία: Η Δυτική Ελλάδα μετρά τις πληγές της

Χτες

Ποιοι δήμοι κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Συγκινητικό βίντεο: Καρέ καρέ η διάσωση αλόγου που είχε «βουλιάξει» σε λασπόνερα στη Φιλιππιάδα

Χτες

Το άτυχο άλογο είχε ακινητοποιηθεί μέσα στα νερά, αδυνατώντας να μετακινηθεί

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 16
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.