E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Σοκάρουν οι νέες αποκαλύψεις της «Bild»: Μη ικανός για πτήση ο Lubitz

Με ψυχολογικά προβλήματα ο συγκυβερνήτης του Airbus

Σοκάρουν οι νέες αποκαλύψεις της «Bild»: Μη ικανός για πτήση ο Lubitz
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 27/3/2015 | 09:10

«Μη ικανό για πτήση» είχαν κρίνει οι ειδικοί ψυχολόγοι τον 28χρονο συγκυβερνήτη του μοιραίου αεροσκάφους, Andreas Lubitz.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της γερμανικής εφημερίδας «Bild», ο 28χρονος είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική, έπαιρνε για ένα χρονικό διάστημα ειδική αγωγή, ωστόσο έπειτα από μια μικρής διάρκειας αποχή επέστρεψε κανονικά στα καθήκοντά του.

Ο συγκυβερνήτης του μοιραίου Airbus A320 της Germanwings, Andreas Lubitz, υπέφερε πριν από έξι χρόνια από σοβαρή κατάθλιψη και έκτοτε βρισκόταν υπό τακτική ιατρική παρακολούθηση, αποκαλύπτει σήμερα η γερμανική εφημερίδα, η οποία υποστηρίζει επίσης πως ο κυβερνήτης του αεροπλάνου, ο οποίος βρισκόταν έξω από το πιλοτήριο στη διάρκεια της καθοδικής πορείας του Airbus στις γαλλικές ¶λπεις, επιχείρησε να παραβιάσει την πόρτα του πιλοτηρίου με ένα τσεκούρι.

Ο συγκυβερνήτης πέρασε ένα βαρύ καταθλιπτικό επεισόδιο το 2009 και είχε ακολουθήσει ψυχιατρική θεραπεία, υποστηρίζει η εφημερίδα, βασιζόμενη σε έγγραφα της γερμανικής αρχής επίβλεψης των αερομεταφορών (Luftfahrtbundesamt, LBA).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έκτοτε ο νεαρός άνδρας ακολουθούσε ιδιαίτερη και τακτική ιατρική θεραπεία, συνεχίζει η εφημερίδα, η οποία υποστηρίζει πως οι πληροφορίες αυτές διαβιβάστηκαν στην LBA από τη Lufthansa, θυγατρική της οποίας είναι η Germanwings.

Ο επικεφαλής της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας, Carsten Spohr, δήλωσε χθες, Πέμπτη, χωρίς να δώσει περισσότερες εξηγήσεις, πως ο Andreas Lubitz είχε διακόψει «για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα» την εκπαίδευσή του, την οποία είχε αρχίσει το 2008.

Στη συνέχεια είχε επαναλάβει και ολοκληρώσει κανονικά την εκπαίδευσή του, πριν αρχίσει το 2013 να πετάει με τα Airbus A320.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με την εφημερίδα, την εποχή που είχε διακόψει την εκπαίδευσή του έπασχε από κατάθλιψη και κρίσεις άγχους.

Ένας ψυχολόγος θα εξετάσει σήμερα τα ντοκουμέντα της αρχής επίβλεψης των αερομεταφορών, υποστηρίζει ακόμη η γερμανική εφημερίδα.

Στη συνέχεια, τα ντοκουμέντα αυτά θα παραληφθούν από τις γερμανικές δικαστικές αρχές, οι οποίες πρόκειται να τα διαβιβάσουν στους Γάλλους ερευνητές, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η «Bild» αναφέρει επίσης, επικαλούμενη πηγές στις υπηρεσίες ασφαλείας, πως την ώρα που ο συγκυβερνήτης οδηγούσε το αεροπλάνο προς το έδαφος για λόγους που είναι ακόμη άγνωστοι, ο κυβερνήτης της πτήσης χρησιμοποίησε ένα τσεκούρι που βρισκόταν μέσα στο αεροπλάνο για να επιχειρήσει να παραβιάσει τη θωρακισμένη πόρτα του πιλοτηρίου και να προσπαθήσει να εμποδίσει την καταστροφή.

Μία εκπρόσωπος της Germanwings είπε στην εφημερίδα πως ένα τσεκούρι βρισκόταν μέσα στο αεροπλάνο. Το εργαλείο αυτό αποτελεί μέρος του εξοπλισμού ασφαλείας ενός A320, όπως δήλωσε.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στην Αλβανία ‑ Αισθητός στην Ελλάδα

Χτες

Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στην κεντρική Αλβανία, 22 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Ελμπασάν

Ιταλία: Έκρηξη σε τριώροφο κτίριο στη Βερόνα ‑ Έρευνα για επιζώντες

Χτες

Στο κτίριο κατοικούν τέσσερα άτομα, τα οποία δεν είναι γνωστό αν βρίσκονταν στο κτίριο την ώρα της έκρηξης

Ιατρικό «θαύμα» στη Βρετανία: Γεννήθηκε το πρώτο μωρό με μεταμόσχευση μήτρας από νεκρή δότρια

Χτες

Μόνο δύο προηγούμενες περιπτώσεις έχουν αναφερθεί στην Ευρώπη

Αλιμος: Αφησε το αμάξι του για να πάει στη λαϊκή και έπιασε φωτιά ‑ Δείτε βίντεο

Χτες

Ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο στον Αλιμο τυλίχθηκε ξαφνικά στις φλόγες ενώ ο ιδιοκτήτης του βρισκόταν στη λαϊκή αγορά

ΗΠΑ: Ένα εκατ. δολάρια αμοιβή για τον εντοπισμό της μητέρας της προσφέρει η Σαβάνα Γκάθρι

Χτες

Η μητέρα της, Νάνσι Γκάθρι, εξαφανίστηκε από το σπίτι της το βράδυ της 31ης Ιανουαρίου, με τις αρχές να πιστεύουν ότι απήχθη

Πάτρα: Στη ΜΕΘ βρέφος 5 μηνών με μηνιγγίτιδα – Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση

Χτες

Το βρέφος μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή από τη Ζάκυνθο

Μητέρα που είχε εξαφανιστεί πριν 24 χρόνια ζει νέα ζωή και εξηγεί γιατί έφυγε

Χτες

Η Αστυνομία της κομητείας Ρόκινγκχαμ ανακοίνωσε περαιτέρω πληροφορίες για την εξαφάνιση της Μισέλ, αναφέροντας ότι η σήμερα 62 ετών γυναίκα αποφάσισε να φύγει από την οικογένειά της

Αποκλείστηκε στην πρεμιέρα του στο Ντουμπάι ο Τσιτσιπάς, ηττήθηκε 2‑0 σετ από τον Ουμπέρ

Χτες

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε 6-4, 7-5 από τον Ούγκο Ουμπέρ

Αίγιο: «Δεν ήταν κανείς μπροστά μου όταν πυροβόλησα», λέει ο 46χρονος που τραυμάτισε τους ανήλικους

Χτες

Ο 46χρονος αναμένεται να απολογηθεί την Πέμπτη, με την υπόθεση να χαρακτηρίζεται από ένταση στα δικαστήρια

Κηφισιά: Αναβλήθηκε για την Τετάρτη η δίκη του γνωστού μάνατζερ ‑ «Φοβήθηκα μήπως είναι κακοποιοί»

Χτες

Ο 72χρονος ζήτησε αναβολή για να προετοιμάσει την υπεράσπισή του και να εκπροσωπηθεί από τον συνήγορό του που απουσίαζε σήμερα από το δικαστήριο

Ίλιον: Κάλεσαν διασώστη σε κέντρο διασκέδασης και αυτός πήρε το μικρόφωνο και τραγουδούσε!

Χτες

Αδιανόητο περιστατικό στο Ίλιον ενώ έχει διαταχθεί ΕΔΕ από το ΕΚΑΒ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 12
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.