E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Αντρας με μυική δυστροφία τρέχει σε μαραθώνιο και συγκινεί

Τερμάτισε τελευταίος, όμως έγινε ο πρώτος στην καρδιά του κόσμου

Αντρας με μυική δυστροφία τρέχει σε μαραθώνιο και συγκινεί
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το 2015, στον Μαραθώνιο της Βοστόνης νικήτρια ήταν μια γυναίκα, η οποία έτρεξε 26,2 μίλια μέσα σε ακριβώς 2 ώρες, όμως εκείνος για τον οποίο κανείς δεν μπορεί να σταματήσει να μιλά είναι ο τελευταίος άνδρας που πέρασε την γραμμή του τερματισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο 39χρονος Melamed, από τη Βενεζουέλα, έχει μυική δυστροφία και παρ' όλα αυτά κατάφερε να ολοκληρώσει τους μαραθώνιους της Νέας Υόρκης, του Βερολίνου, του Σικάγο και της Βοστόνης. Του πήρε 20 ολόκληρες ώρες, σχεδόν μια ημέρα δηλαδή, μέχρι να φτάσει στον τερματισμό, όμως όπως αποδείχτηκε, δεν το έβαλε κάτω ούτε στιγμή.

Και όσο ο Melamed ολοκλήρωνε την αποστολή του, είχε μια ομάδα από οπαδούς, οι οποίοι παρά το κρύο και τη βροχή, ήταν εκεί μαζί του και τον ενθάρρυναν.

Ένας από αυτούς τους ανθρώπους ήταν και ο φωτογράφος Michael Blanchard, ο οποίος κατέγραψε τη στιγμή που αποτελεί έμπνευση για τους υπόλοιπους. Όπως έγραψε στο Facebook ο φωτογράφος, από τη στιγμή που έμεινε ξύπνιος όλο το βράδυ, παρακολουθώντας τον γενναίο δρομέα, αποφάσισε πως έπρεπε να τον φωτογραφίσει την ώρα του τερματισμού του και όταν έφτασε στο σημείο, ενημερώθηκε πως ο Melamed ακόμα εκτελούσε την πορεία του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έτσι, ο Blanchard οδήγησε μέχρι την Beacon Street, όπου είδε περίπου 100 ανθρώπους να περπατούν πολύ αργά και να τραγουδούν, ενώ αυτοκίνητα τους προσπερνούσαν. Ήταν μια από τις εκπληκτικότερες εικόνες που είδε ποτέ του.

Από την πλευρά του ο Melamed είπε, μετά το τέλος της κούρσας, πως η βροχή, η απόσταση, το κρύο, αλλά και όσα συνέβησαν τη συγκεκριμένη ημέρα ξεπεράστηκαν, μιας και ένιωσε μέλος μια ομάδας, της ανθρωπότητας, η οποία μπορεί να εμφανίσει τη μαγεία σε κάθε στιγμή της ζωής.

Επιπλέον, ο Μelamed, δήλωσε στα τοπικά μέσα πως ο μαραθώνιος της Βοστόνης έχει ξεχωριστή σημασία γι' αυτόν, μιας και όταν ήταν παιδί, οι γονείς του τον είχαν μεταφέρει στην εν λόγω πόλη για να τον θεραπεύσουν οι γιατροί από το μυική του δυστροφία. Μάλιστα, ο Melamed κέρδισε το δικό του, ξεχωριστό μετάλλιο, το οποίο του απένειμε ο δήμαρχος της Βοστόνης και το οποίο προφανώς του άξιζε, με κάθε τιμή.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αυτό είναι το ισχυρότερο διαβατήριο στον κόσμο – «Ανοίγει» 192 χώρες

Σήμερα

Το διαβατήριο που όλοι θα ήθελαν να έχουν

Tripadvisor 2026: Η ελληνική παραλία που κατατάσσεται στη 2η θέση με τις καλύτερες του κόσμου

Χτες

Στην 3η θέση των Travellers` Choice Awards - Best of the Best Beaches 2026 του Tripadvisor και πάλι ελληνική παραλία!

Ο πιο τοξικός τύπος ανθρώπου σε μια σχέση: Η προειδοποίηση μιας ψυχολόγου

Χτες

Πώς αναγνωρίζεις τον λεγόμενο «love bomber» πριν σε παγιδεύσει σε μια τοξική σχέση

Το απλό κόλπο για να μυρίζει το άρωμά σου από το πρωί μέχρι το βράδυ

Χτες

Πού πρέπει πραγματικά να βάζεις το άρωμα για να διαρκεί ώρες

Πώς να δείς περισσότερη γράμμωση στο σώμα σου μέσα σε 30 ημέρες

Χτες

Θέλεις πιο «σφιχτό» σώμα μέχρι τον επόμενο μήνα; Από πού να ξεκινήσεις

Το παραμυθένιο χωριό όπου γυρίστηκε η «Δασκάλα με τα ξανθά μαλλιά»

Χτες

Το χωριό της «Δασκάλας με τα ξανθά μαλλιά» μοιάζει με πίνακα ζωγραφικής – Δε θα πιστεύεις πόσο όμορφο είναι!

Καρκίνος παχέος εντέρου: Αυξάνεται ραγδαία στους κάτω των 40 – Τα πέντε «καμπανάκια» που πρέπει να προσέξετε

Χτες

Γιατρός επισημαίνει πέντε βασικά συμπτώματα που μπορεί να προειδοποιήσουν εγκαίρως

4 ελληνικά νησιά που είναι υπέροχα το φθινόπωρο

Χτες

Το φθινόπωρο στα ελληνικά νησιά έχει μια δική του μαγεία. Είναι πιο ήσυχο, πιο αληθινό, και ίσως… πιο όμορφο από ποτέ!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.