E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Financial Times: Πότε ο Τσίπρας θα αλλάξει τον Βαρουφάκη

Είναι απλώς θέμα χρόνου

Financial Times: Πότε ο Τσίπρας θα αλλάξει τον Βαρουφάκη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 27/4/2015 | 00:00

Το αποτέλεσμα του Eurogroup στη Ρίγα μπορεί να χωριστεί σε δύο μέρη: στην αποτυχία να εξευρεθεί λύση στο θέμα της Ελλάδας και στην απομόνωση που βίωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μόνο που, σύμφωνα με τους Financial Times, αυτό το χάσμα δεν υπάρχει μόνο ανάμεσα στον Έλληνα ΥΠΟΙΚ και τους ομολόγους του στην Ευρωζώνη, αλλά και με την Αθήνα. Έτσι, οι αξιωματούχοι στις Βρυξέλλες, αλλά και στην Ελλάδα, προσπαθούν να τον παρακάμψουν, έτσι ώστε να υπάρξει ένα άλμα στις διαπραγματεύσεις.

«Η πολύ κακή οικονομική κατάσταση της Ελλάδας υποχρεώνει τις αρχές της Ευρωζώνης να κοιτάξουν πέρα του κ. Βαρουφάκη και να στραφούν στον Αλέξη Τσίπρα. Όπως είχε κάνει ο Γερούν Ντάισελμπλουμ τον Φεβρουάριο, όταν είχε συνομιλήσει απευθείας μαζί του για την τετράμηνη παράταση του υπάρχοντος προγράμματος», αναφέρουν οι Financial Times.

Τηλεφωνική επικοινωνία
Σύμφωνα με δύο Ευρωπαίους αξιωματούχους, κάτι που επιβεβαιώνει και η ελληνική πλευρά, ο κ. Ντάισελμπλουμ τηλεφώνησε στον κ. Τσίπρα από τη Ρίγα, σε μια προσπάθεια να μειώσει την ένταση μετά το άγριο Eurogroup της Παρασκευής. Μια ένδειξη για το πού πηγαίνει το πράγμα, είναι η δήλωση Έλληνα αξιωματούχου, που είπε πως ο Αλέξης Τσίπρας και ο Γιάννης Δραγασάκης αναλαμβάνουν πλέον πρωταγωνιστικό ρόλο και ότι μετά τη Ρίγα ο κ. Βαρουφάκης περνάει στον πάγκο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βαθαίνει το χάσμα
Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες της εφημερίδας, κάποιοι αξιωματούχοι της Ευρωζώνης και της Αθήνας αναφέρουν πως οι διαφορές ανάμεσα στον Τσίπρα και τον Βαρουφάκη μεγαλώνουν και έτσι υπάρχει μια συντονισμένη έκκληση προς τον Έλληνα πρωθυπουργό να αναλάβει δράση και να διαμορφώσει μια αθόρυβη συμφωνία μέχρι τα τέλη του άλλου μήνα. Αυτό θα οδηγήσει σε κάποια εκταμίευση χρημάτων προς την Ελλάδα, πριν από από το τέλος του τρέχοντος προγράμματος τον Ιούνιο. Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν μεγάλες διαφορές ανάμεσα στην Αθήνα και τους πιστωτές της, επί της ουσίας η σημερινή αντιπαράθεση με τον κ. Βαρουφάκη είναι, ως επί το πλείστον, σε θέματα διαδικασίας, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Αντιληπτή ασυμφωνία
«Υπάρχει εδώ ένα στοιχείο αντιληπτής ασυμφωνίας. Ο Βαρουφάκης δεν κατανοεί πως, από πολιτικής άποψης, δεν μπορείς να διαπραγματεύεσαι κάθε πράγμα. ¶λλοι άνθρωποι το κάνουν αυτό», αναφέρει πηγή από τις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με άνθρωπο κοντά στην ελληνική κυβέρνηση, «ο Βαρουφάκης είναι ένα κώλυμα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ». Ωστόσο, πρόσθεσε, είναι απίθανο να αποχωρήσει τώρα από τη θέση του. «Ο κατάλληλος χρόνος για να τον αλλάξει ο Τσίπρας θα είναι όταν θα έχει επιτευχθεί η ενδιάμεση συμφωνία με τους πιστωτές και θα ξεκινήσει η συζήτηση για το νέο πακέτο διάσωσης».

Στη συνέχεια, το άρθρο αναφέρεται στην αγωνιώδη προσπάθεια της κυβέρνησης να βρει ένα δισεκατομμύριο ευρώ για να πληρώσει μισθούς και συντάξεις, αλλά και να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς το ΔΝΤ. Παράλληλα, σημειώνει και την κόντρα που υπάρχει και με τους δημάρχους μετά την απόφαση του κ. Μάρδα να χρησιμοποιήσει τα αποθεματικά των δήμων.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραγωδία στην Πάτρα: Ανδρας εντοπίστηκε νεκρός σε πλαζ

Χτες

Η σορός του άνδρα βρέθηκε εκτός της θάλασσας

Χίο: Με κρανιοεγκεφαλική κάκωση η 30χρονη που δέχθηκε επίθεση από τον πρώην σύντροφό της

Χτες

Ο δράστης αρχικά τράπηκε σε φυγή, αλλά τελικά εντοπίστηκε και συνελήφθη από τις Αρχές

Καιρός: «Ανοιξαν οι ουρανοί» στην Αττική ‑ Πολλά προβλήματα στο κέντρο από την ξαφνική μπόρα

Χτες

Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και τις επόμενες ώρες με ισχυρές καταιγίδες, ιδίως στην Αττική και σε περιοχές της ηπειρωτικής χώρας

Κεφαλονιά: Κραύγαζε σαν «δαιμονισμένος» στη λιτανεία του Αγίου Γερασίμου ‑ Βίντεο

Χτες

Σύμφωνα με βίντεο που αναρτήθηκαν στα social media, ένας άνδρας από όσους είχαν ξαπλώσει, άρχισε ξαφνικά να κραυγάζει ασυνάρτητα

Συνελήφθη άνδρας στη Χίο για απόπειρα δολοφονίας της πρώην συντρόφου του

Χτες

Τη χτύπησε με όπλο στο κεφάλι και στη θωρακική χώρα

Τζετ σκι συγκρούστηκε με φουσκωτό σκάφος στην Κέρκυρα ‑ Στο νοσοκομείο 11χρονος

Χτες

Οι χειριστές τόσο του τζετ σκι όσο και του σκάφους οδηγήθηκαν στο Λιμεναρχείο Κέρκυρας για να καταθέσουν

«Καλάθι» ΔΕΘ: Τι μέτρα σχεδιάζονται για στέγαση, συντάξεις και ασφαλιστικές εισφορές

Χτες

Το οικονομικό επιτελείο ολοκληρώνει τις τελικές εκτιμήσεις

Αττική: 21 έργα πολιτισμού έως το 2027 ‑ Ποια μνημεία αφορούν

Χτες

Οι παρεμβάσεις υλοποιούνται με χρηματοδότηση 40 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής

Αριέλα λα Λανγκόστα: Η γνωστή influencer βρέθηκε vεκρή στο αυτοκίνητό της

Χτες

Το αντίο του ράπερ και στενού της φίλου 6ix9ine

Συνελήφθη 55χρονος για εμπρησμό στην Πάρνηθα το 2005

Χτες

Σε βάρος του 55χρονου εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.