E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Bloomberg: Να πώς η Apple θα μπορούσε να σώσει την Ελλάδα και να βγει κερδισμένη

Τι θα μπορούσε να κάνει ο κολοσσός με τα 194 δισ. απόθεμα

Bloomberg: Να πώς η Apple θα μπορούσε να σώσει την Ελλάδα και να βγει κερδισμένη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 13/5/2015 | 00:00

To 2012, σε ένα meeting με επενδυτές, κάποιος ρώτησε τον Tim Cook, πρόεδρο της Apple, εάν ποτέ του πέρασε από το μυαλό να χρησιμοποιήσει τον πακτωλό των χρημάτων που έχει συγκεντρώσει στα ταμεία της για να αγοράσει την Ελλάδα. Ο Tim Cook απάντησε με έναν εξίσου σκωπτικό τρόπο στην ερώτηση, λέγοντας: «Έχουμε σκεφτεί διάφορες προοπτικές, αλλά όχι αυτό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε χθεσινό άρθρο γνώμης, ο αρθρογράφος του Bloomberg Leonid Bershidsky επανέφερε το συγκεκριμένο θέμα, χαρακτηρίζοντάς το ως ένα «αστείο που παραμένει επίκαιρο», αναφέροντας ότι μπορεί μια ολόκληρη χώρα να μην μπορεί να εξαγοραστεί, αλλά η εξαγορά του χρέους της από την Apple, που σήμερα διαθέτει απόθεμα 194 δισ. δολάρια, με αντάλλαγμα την προνομιακή φορολογική μεταχείρισή της επί ευρωπαϊκού εδάφους, ίσως να ήταν εφικτή.  

Ο αρθρογράφος του Bloomberg επεκτείνει την ιδέα, αναφέροντας ότι η Apple και άλλοι μεγάλοι τεχνολογικοί κολοσσοί, με θηριώδη αποθέματα στα ταμεία τους, θα μπορούσαν να μεταφέρουν τις ευρωπαϊκές τους έδρες στην Ελλάδα, ανοίγοντας πολλές νέες θέσεις εργασίας, με αντάλλαγμα τη χαμηλή φορολογία. Κάτι που μπορεί να έβρισκε αντίθετη την αμερικανική κυβέρνηση, όχι όμως τους πιστωτές της χώρας, οι οποίοι ενδεχομένως να χαιρέτιζαν τη διάσωσή της, αφού θα αποτελούσε εγγύηση ότι θα πάρουν τα χρήματά τους πίσω.  

«Η Ελλάδα, από την πλευρά της, θα ανακουφιζόταν οικονομικά», αναφέρει ο Leonid Bershidsky, «ενώ εκτός από τις έδρες των hi-tech κολοσσών που θα απολάμβαναν το κλίμα της χώρας, η χώρα θα μπορούσε να μετατραπεί σε έναν πυρήνα υψηλής τεχνολογίας, που θα προσέλκυε ακόμη περισσότερες εταιρείες και θα άνοιγε πολλές νέες θέσεις εργασίας στον τομέα των υπηρεσιών».  

Και καταλήγει, τονίζοντας: «Με μια τέτοια βοήθεια, η ελληνική κυβέρνηση θα μπορούσε να ελαφρύνει κατά πολύ τα μέτρα λιτότητας που της επιβάλλουν οι δανειστές της. Το μόνο που θα έπρεπε να κάνει θα ήταν μια αναδιάρθρωση των δομών του δημοσίου, ώστε να γίνει πιο φιλικό προς τις επιχειρήσεις. Κάτι που θα τη βοηθούσε να μη χασει την ευκαιρία συνεργασίας της με τιτάνες της τεχνολογίας. Είμαι σίγουρος ότι αυτό το σχέδιο διάσωσης θα έπαιρνε την έγκριση του ελληνικού λαού, εάν ετίθετο σε δημοψήφισμα».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Έκλεψαν αστακούς αξίας 400.000 δολαρίων

Σήμερα

Οδηγός παρίστανε τον νόμιμο μεταφορέα

Βενεζουέλα: Συνελήφθη ο Νικολάς Μαδούρο

Σήμερα

Ραγδαίες εξελίξεις στη Βενεζουέλα

Βίντεο – Η στιγμή που αμερικανικά αεροσκάφη χτυπούν το Καράκας

Σήμερα

Η στιγμή που αμερικανικά ελικόπτερα βομβαρδίζουν το στρατιωτικό συγκρότημα Φουέρτε Τιούνα στο Καράκας της Βενεζουέλας

Απλήρωτοι έμειναν εποχικοί εργαζόμενοι στις γιορτές – Τι καταγγέλλει η ΠΟΕΕΤ

Χτες

«Φιάσκο» με τις προπληρωμένες κάρτες: Χιλιάδες εποχικοί χωρίς δώρα και επίδομα ανεργίας

Αδιανόητο: Κατέγραφαν την πυρκαγιά στο μπαρ του Κραν Μοντανά αντί να τρέξουν να σωθούν

Χτες

Η πυρκαγιά είχε τραγικό απολογισμό: τουλάχιστον 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ 119 τραυματίστηκαν

Με ανοιχτά μπλόκα, η ΕΛ.ΑΣ καλεί τους εκδρομείς να αποφύγουν τη μαζική επιστροφή

Χτες

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για τους εκδρομείς της Πρωτοχρονιάς, με φόντο τα αγροτικά μπλόκα

Μπήκαν σε ξένο μαντρί και έσφαξαν 40 αρνιά – Τρεις συλλήψεις

Χτες

Τους 3 Κρητικούς φέρεται να υπέδειξε o 38χρονος ιδιοκτήτης των ζώων εξαιτίας προγενέστερων απειλών

Οι χειμερινές εκπτώσεις πλησιάζουν – Πόσο θα διαρκέσουν

Χτες

Ενημερωθείτε αναλυτικά για τα κριτήρια που πρέπει να έχετε

Αγρότες: Στα Μάλγαρα την Κυριακή οι κρίσιμες αποφάσεις για τα μπλόκα

Χτες

Αντίστροφη μέτρηση για την πανελλαδική σύσκεψη - Ποιοι δεν θα δώσουν το παρών

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 5
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.