E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ρόδος: Η ζωγραφιά της 7χρονης αποκάλυψε τον βiασμό της από τη μάνα και τη θεία της

Σοκ από τις αποκαλύψεις για τη φρικιαστική υπόθεση

Ρόδος: Η ζωγραφιά της 7χρονης αποκάλυψε τον βiασμό της από τη μάνα και τη θεία της
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 19/5/2015 | 12:07

Την ενοχή τριών εκ των τεσσάρων κατηγορούμενων στην φρικιαστική υπόθεση για βιασμό και αποπλάνηση κοριτσιού ηλικίας 7 ετών, αλλά και για άμεση συνέργεια στις πράξεις αυτές τον παππού της, την μητέρα της, την θεία της και την γιαγιά της, κάτοικους Ρόδου, εισηγήθηκε χθες, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Κω, ο Εισαγγελέας της έδρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συγκεκριμένα προτάθηκε να κηρυχθούν ένοχοι, όπως κατηγορούνται, ο παππούς, η μητέρα και η θεία της ανήλικης και να απαλλαγεί από την κατηγορία της άμεσης συνέργειας σε αποπλάνηση η γιαγιά.

Το δικαστήριο που συνεκδίκασε τρείς υποθέσεις θα εκδώσει την απόφασή του την προσεχή Δευτέρα.
Ο μηνυτής και η κατηγορούμενη μητέρα της παιδίσκης είχαν τελέσει γάμο στις 11 Νοεμβρίου 1995. Από τις 22 Σεπτεμβρίου 2000 ο μηνυτής και η μητέρα της παιδίσκης τελούν σε διάσταση και με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου, διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων, αφαιρέθηκε η προσωρινή επιμέλεια της ανήλικης από την κατηγορούμενη και ανατέθηκε προσωρινά στο μηνυτή με τον οποίο διαμένει στην κατοικία του.

Με άλλη απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου ρυθμίστηκε το δικαίωμα της προσωπικής επικοινωνίας της κατηγορούμενης μητέρας με την θυγατέρα της. Στο πλαίσιο της επικοινωνίας αυτής η μητέρα φέρεται να πήρε την ανήλικη θυγατέρα της από την οικία του μηνυτή και την πήγε στο σπίτι της, όπου βρισκόταν και η δεύτερη κατηγορουμένη, αδελφή της. Αυτό έγινε πριν την εορτή του Πάσχα 2003 σε μη ακριβώς προσδιορισμένη ημερομηνία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκεί, όπως καταγγέλλεται, η πρώτη κατηγορουμένη, και ενώ η δεύτερη κρατούσε σφιχτά τα χέρια της ανήλικης, την ακινητοποίησε, έπεσε πάνω στην ανήλικη και έβαλε το χέρι της μέσα στο αιδοίο της, προκαλώντας της πόνο και αιμορραγία. Μετά το περιστατικό αυτό η ανήλικη δεν ήθελε να πάει στη μητέρα της. Ούτε όμως και η πρώτη κατηγορουμένη ενδιαφερόταν να πάρει την κόρη της για επικοινωνία.

Το Νοέμβριο του 2003 η κατηγορουμένη μητέρα πήγε να πάρει την κόρη της για επικοινωνία, αλλά η μικρή αρνήθηκε πεισματικά να πάει μαζί της. Όταν ο μηνυτής ρώτησε την κόρη του γιατί αρνείται να πάει με τη μητέρα της, αυτή του απάντησε ότι στην τελευταία συνάντησή τους, πριν το Πάσχα 2003, η μητέρα της έβγαλε το εσώρουχο και, ενώ η θεία της, δεύτερη κατηγορούμενη, την κρατούσε σφιχτά από τα χέρια, η μητέρα της τής άνοιξε τα πόδια και της πείραξε το γεννητικό της όργανο. Την ερώτησε γιατί δεν του το είπε αμέσως, κι η μικρή απάντησε ότι η μητέρα της την απείλησε ότι θα σκοτώσει τον πατέρα της και την ίδια με όπλο.

Η ανήλικη κατάθεσε στην ανακρίτρια ότι δεν θέλει τη μητέρα της, γιατί την έδερνε, την κακοποιούσε, άγγιζε το “κουτί” της και όταν έπαιρνε κάτι δικό της τής τραβούσε τα μαλλιά. Όταν λερωνόταν την ξάπλωνε στα πλακάκια για να αρρωστήσει. Αυτό έγινε όταν ζούσε στην Ιξιά. Μαζί, όπως καταγγέλθηκε, ήταν και η θεία της, που όπως περιγράφεται γελά κάθε φορά που τη δέρνει η μαμά της. Η ανήλικη είπε ότι όταν κοιμόταν διαπίστωνε ότι την άγγιζαν. Της έδιναν χάπι για να κοιμηθεί και μετά η μητέρα της τής άγγιζε το “κουτί” της και την έδερνε. Της έδιναν χάπι με νερό και της κρατούσαν το στόμα για να μην το φτύσει, μετά κοιμόταν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δήλωσε δε ότι δεν θέλει να βλέπει τη μητέρα της, δεν την αγαπάει, καθώς επίσης και ότι ο παππούς και η γιαγιά την πείραξαν και αυτή φοβόταν. Της έλεγαν ότι θα σκοτώσουν το μπαμπά της με ένα μεγάλο όπλο. Όταν η μητέρα της άγγιζε το “κουτί” της έβαζε κρέμα και φώναζε τον πατέρα της να κάνει το ίδιο.

Χαρακτηριστικό είναι αυτό που περιέγραψε η γιαγιά της παθούσας, ότι η ανήλικη δεν ανέφερε το όνομα της μητέρας της και έλεγε “αυτή η γυναίκα”, ενώ, όταν η ίδια της είπε ότι πρέπει να πηγαίνει να βλέπει, τη μητέρα της, η ανήλικη της έριξε νερό και άρχισε να τη κτυπά με μια κουτάλα, ενώ αναφέρθηκε στο περιστατικό του Νοεμβρίου, όταν η ανήλικη αρνιόταν να πάει με τη μητέρα της, η οποία μαζί με τη δεύτερη κατηγορουμένη, πήγαν να την πάρουν για επικοινωνία.

Την ένταση αυτή στη σχέση της κόρης με τη μητέρα της, διαπίστωσε και ψυχολόγος, η οποία περιέγραψε τις ζωγραφιές της μικρής και το περιεχόμενο τους, καθώς και την επίθεση της μικρής στη γιαγιά όταν διαπίστωσε ότι είχε δείξει τις ζωγραφιές στη μάρτυρα. Αναφέρθηκε επίσης στην αφήγηση της γιαγιάς σχετικά με τις αντιδράσεις της κόρης, όταν η συζήτηση αναφέρεται στη μητέρα της. Το ίδιο διαπίστωσε και η ίδια η μάρτυρας, όταν προσπαθούσε να φέρει τη συζήτηση στη μητέρα της, αλλά και στο επεισόδιο με την επίθεση της παθούσας στη γιαγιά της, όταν αυτή τη ρώτησε γιατί δεν πηγαίνει στη μητέρα της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παιδοχειρουργός, εξέτασε στο Νοσοκομείο την φερόμενη ως παθούσα όταν αυτή παραπονείτο για περιπρωκτικό άλγος. Την ερώτησε, ενώ ήταν μόνοι τους, γιατί πονάει ο ποπός της και η μικρή του απάντησε ότι την ώρα που κοιμόταν κατάλαβε πως ο παππούς της ασέλγησε σε βάρος της. Κατάθεσε ότι όπως του είπε η ανήλικη αυτό το γεγονός είχε συμβεί δύο φορές. Στην εξέταση που έκανε παρατήρησε ευχέρεια στην εξέταση της γενετήσιας περιοχής, το παιδί δεν αντιδρούσε στην εξέταση των γεννητικών οργάνων του, είχε δε ευκολία στο να κατεβάζει το εσώρουχο του. Κατέληξε ότι δεν μπορεί να καταθέσει με βεβαιότητα ότι το παιδί έχει υποστεί ασελγείς πράξεις ή όλα είναι στη φαντασία του.

Σε έγγραφο που συνέταξε η προϊσταμένη της κοινωνικής υπηρεσίας του Περιφερειακού Νοσοκομείου Ρόδου και αφορά περιστατικά που έγιναν όταν η ανήλικη βρισκόταν στο νοσοκομείο από το οποίο η μητέρα της την πήρε δια της βίας και παρά την αντίθετη άποψη του προσωπικού, αναφέρει για την ανήλικη ότι αυτή αισθάνεται χαρούμενη και ασφαλής κοντά στον πατέρα της που δεν δείχνει να φοβάται. Ζωγραφίζει τον εαυτό της και τους γονείς της με μια μπανιέρα από πάνω της, όταν δε την ρώτησε γι αυτό της απάντησε πως είναι βρώμικη και θέλει να πλένεται. Συμπεραίνει από το συγκεκριμένο στοιχείο ότι αυτό πάντα κινεί την υποψία για σεξουαλική παρενόχληση από κάποιον.

Σε έγγραφο του Ιατροπαιδαγωγικού Κέντρου γίνεται αναφορά στην εκτίμηση ότι υπάρχουν ενδείξεις πρόκλησης ψυχικού τραύματος και παραμέλησης των συναισθηματικών αναγκών του παιδιού, που είναι δυνατόν να οφείλονται σε σεξουαλική παρενόχληση.

Η κοινωνική λειτουργός συνέταξε σχετική έρευνα και ανέφερε ότι από τις ζωγραφιές της μικρής φαίνεται η ίδια να είναι δεμένη και να στάζουν υγρά από τα γεννητικά της όργανα. Αλλες ζωγραφιές δείχνουν τη μητέρα της και το παππού της με κέρατα και γυμνούς μέσα στο δωμάτιό της.

Οι κατηγορούμενοι αρνούνται τις κατηγορίες και ισχυρίζονται ότι οι καταθέσεις της ανήλικης είναι αποτέλεσμα επηρεασμού από τον πατέρα και τους γονείς του με τους οποίους υπάρχει μεγάλη ένταση λόγω του χωρισμού. Και ότι με αυτό τον τρόπο πέτυχαν την αφαίρεση της επιμέλειας από την μητέρα.

Ως συνήγορος υπεράσπισης των κατηγορουμένων παρίσταται ο δικηγόρος κ. Γ. Παντελίδης, και ως συνήγορος πολιτικής αγωγής ο δικηγόρος κ. Ευάγγελος Λεβέντης.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ηράκλειο: Βρετανίδα τα έτσουξε στο αεροπλάνο και προκάλεσε αναγκαστική προσγείωση

Σήμερα

Μια γυναίκα σε έξαλλη κατάσταση, χτύπησε αεροσυνοδό, άρχισε να βρίζει όλο τον κόσμο και τελικά συνελήφθη στο «Νίκος Καζαντζάκης»

Πετρέλαιο θέρμανσης: Πότε ξεκινά η διάθεσή του ‑ Πού θα φτάσει η τιμή

Σήμερα

Κατά την τελευταία διετία, η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης είναι χαμηλότερη σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.

Συναγερμός για τις πτήσεις drones στη Γερμανία: «Αμεση κατάρριψη» ζητά ο Βαυαρός πρωθυπουργός

Σήμερα

Ο Βαυαρός Πρωθυπουργός ζήτησε την κατάρριψη των drones και την κυριαρχία στον εναέριο χώρο.

Ο Κώστας Μπάρκας κατήγγειλε τη Ραλλία Χρηστίδου για απειλή ξυλοδαρμού

Σήμερα

Έντονο επεισόδιο σημειώθηκε στη Βουλή ανάμεσα στη Ραλλία Χρηστίδου και τον Κώστα Μπάρκα

Ήταν η καλύτερή μου φίλη: Σπαράζει η μητέρα της 17χρονης Ελληνίδας που δολοφονήθηκε στο Νιού Τζέρσεϊ

Σήμερα

«Ξυπνάω κάθε πρωί και εύχομαι να είναι ένας εφιάλτης» δήλωσε μετά την κηδεία της κόρης της

Πάνος Ρούτσι: “Έχει χάσει 10 κιλά, αυξημένος κίνδυνος για σοβαρές επιπλοκές“ λένε οι γιατροί

Σήμερα

Ανακοίνωση για την κατάσταση της υγείας του Πάνου Ρούτσι εξέδωσε η ιατρική ομάδα που τον παρακολουθεί

Οι ερευνητές είναι πιο κοντά από ποτέ στην επίλυση του μυστηρίου της Αμέλια Έρχαρτ

Σήμερα

Αεροφωτογραφίες μπορεί να αποτελέσουν το «κλειδί»

Αρνήθηκε την εισαγωγή στο Νοσοκομείο Νίκαιας ο Πάνος Ρούτσι: 19η μέρα σε απεργία πείνας

Σήμερα

Εξακολουθεί να πίνει μόνο νερό, χαμομήλι και ηλεκτρολύτες

Πάρος: Νεκρός 40χρονος Αφγανός με τραύματα από μαχαίρι

Σήμερα

Τον άτυχο άνδρα βρήκε ο εργοδότης του, ο οποίος ειδοποίησε άμεσα τις Αρχές

Times of Israel: Θετική η Χαμάς στο σχέδιο του Τραμπ για τη Γάζα ‑ Θα ζητήσει αλλαγές

Σήμερα

Αρθρο του BBC αναφέρει ότι ο ηγέτης της Χαμάς στη Γάζα αντιτίθεται στο σχέδιο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 17
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.