E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Τέλος στο δωρεάν ασύρματο Ίντερνετ βάζει η κυβέρνηση

«Λαϊκίστικο μέτρο, που δεν θα προχωρήσει»

Τέλος στο δωρεάν ασύρματο Ίντερνετ βάζει η κυβέρνηση
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 20/5/2015 | 11:13

Ταφόπλακα στην πιο πολυδιαφημισμένη τηλεπικοινωνιακή εξαγγελία της κυβέρνησης Σαμαρά βάζει ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, κ. Χρίστος Σπίρτζης. Με βάση τον νέο σχεδιασμό, η ανάπτυξη δωρεάν ασύρμαρτου δικτύου Wi-Fi σε όλη τη χώρα μπαίνει οριστικά στο ψυγείο, καθώς η διαπίστωση της νέας πολιτικής ηγεσίας είναι ότι επρόκειτο για ένα πυροτέχνημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για την περιβόητη δράση που είχε ανακοινώσει ο πρώην πρωθυπουργός και το υπουργείο Υποδομών είχε οργανώσει πριν ένα χρόνο συνέντευξη Τύπου για να το παρουσιάσει, είχε προβλεφθεί η παροχή δωρεάν Wi-Fi σε 4.000 δημόσιους χώρους 302 δήμων της χώρας, πλην του δήμου της Αθήνας. Η ιδέα, μάλιστα, ήταν τόσο προωθημένη, που προέβλεπε την εγκατάσταση εξοπλισμού σε τηλεφωνικούς θαλάμους, σε αρχαιολογικούς χώρους, νοσοκομεία, λιμάνια και αεροδρόμια!

Παρά το γεγονός, μάλιστα, ότι το Wi-Fi με την εξέλιξη της τεχνολογίας θεωρείται μια ξεπερασμένη υπηρεσία, όταν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας οργανώνονται γύρω από τη νέα γενιά δικτύων (4G plus), που υπόσχονται ακόμη υψηλότερες ταχύτητες και πιο γρήγορο Ίντερνετ. Πρόκειται για επενδύσεις που θα υλοποιήσουν οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας στο πλαίσιο του πρόσθετου φάσματος συχνοτήτων που απέκτησαν πέρσι, το οποίο απελευθερώθηκε με τη μετάβαση της ελληνικής τηλεόρασης στην ψηφιακή εποχή. Ένα επιπλέον στοιχείο που καθιστά προβληματικό το μέτρο, είναι ότι το δωρεάν ασύρματο δίκτυο είναι ένα πολυδάπανο έργο, για το οποίο μάλιστα δεν είναι σαφές από ποιον θα συντηρηθεί όταν ολοκληρωθεί και με τι πόρους.

Η χρηματοδότηση του ασύρματου Ίντερνετ, ύψους 25 εκατ. ευρώ, προερχόταν από το πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση» και συντονιζόταν από τη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών του υπουργείου Υποδομών, στην οποία επικεφαλής υπήρξε ο κ. Μενέλαος Δασκαλάκης, στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού και τέως διευθυντής της ΝΔ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μιλώντας πρόσφατα σε τηλεοπτικό σταθμό, ο κ. Σπίρτζης χαρακτήρισε λαϊκίστικο μέτρο το δωρεάν Wi-Fi και υποστήριξε ότι ακόμη και αν είχε ξεκινήσει η υπηρεσία, θα ήταν αδύνατο να συντηρηθεί. «Υπήρχε ένα πρόγραμμα στην «Ψηφιακή Σύγκλιση», το οποίο προέβλεπε Wi-Fi για έξι μήνες σε όλους τους δήμους. Δεν είχε προβλεφθεί πουθενά ποιος θα το λειτουργήσει και ποιος θα αναλάβει το κόστος, δεν είχε προβλεφθεί πού θα φυλάσσεται ο εξοπλισμός, ποιος θα είναι υπεύθυνος», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός, που μίλησε «για τον κίνδυνο να ξαναγίνει πλιάτσικο με το δημόσιο χρήμα».

Σύμφωνα με τον κ. Σπίρτζη, για το γρήγορο Ιnternet αρμόδιο δεν είναι μόνο το υπουργείο και η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών, αλλά και Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων. «Η ΕΕΤΤ και οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας πρέπει να κάτσουν σε ένα τραπέζι, για να αποφασίσουν πότε θα κάνουν τις επενδύσεις για να έχουμε πιο ασφαλές και γρήγορο Ιnternet».

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Απλήρωτοι έμειναν εποχικοί εργαζόμενοι στις γιορτές – Τι καταγγέλλει η ΠΟΕΕΤ

Σήμερα

«Φιάσκο» με τις προπληρωμένες κάρτες: Χιλιάδες εποχικοί χωρίς δώρα και επίδομα ανεργίας

Αδιανόητο: Κατέγραφαν την πυρκαγιά στο μπαρ του Κραν Μοντανά αντί να τρέξουν να σωθούν

Σήμερα

Η πυρκαγιά είχε τραγικό απολογισμό: τουλάχιστον 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ 119 τραυματίστηκαν

Με ανοιχτά μπλόκα, η ΕΛ.ΑΣ καλεί τους εκδρομείς να αποφύγουν τη μαζική επιστροφή

Σήμερα

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για τους εκδρομείς της Πρωτοχρονιάς, με φόντο τα αγροτικά μπλόκα

Μπήκαν σε ξένο μαντρί και έσφαξαν 40 αρνιά – Τρεις συλλήψεις

Σήμερα

Τους 3 Κρητικούς φέρεται να υπέδειξε o 38χρονος ιδιοκτήτης των ζώων εξαιτίας προγενέστερων απειλών

Οι χειμερινές εκπτώσεις πλησιάζουν – Πόσο θα διαρκέσουν

Σήμερα

Ενημερωθείτε αναλυτικά για τα κριτήρια που πρέπει να έχετε

Αγρότες: Στα Μάλγαρα την Κυριακή οι κρίσιμες αποφάσεις για τα μπλόκα

Σήμερα

Αντίστροφη μέτρηση για την πανελλαδική σύσκεψη - Ποιοι δεν θα δώσουν το παρών

Πατέρας έδωσε κοκαΐνη στον 14χρονο γιο του στα Γιάννενα και συνελήφθη

Σήμερα

Για την ίδια υπόθεση κατηγορείται και ένας ακόμη άνδρας, ο οποίος βρισκόταν μαζί με τον πατέρα και τον ανήλικο

Διεγράφησαν από τα πανεπιστήμια 308.605 μη ενεργοί φοιτητές με την είσοδο της νέας χρονιάς

Σήμερα

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση εκκαθάρισης των φοιτητικών καταλόγων

15χρονη Ελληνίδα αγνοείται μετά την τραγωδία στο κλαμπ στο Κραν Μοντανά

Σήμερα

Οι συγγενείς της ζητούν από όποιον γνωρίζει κάτι σχετικό με την τύχη της να επικοινωνήσει άμεσα με τις αρχές

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 6
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.