E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ανησυχία μήπως το επικίνδυνο παιχνίδι «Eξαφανίσου για 72 ώρες» ήρθε στην Ελλάδα

Χάθηκαν δυο παιδιά στην Αττική

Ανησυχία μήπως το επικίνδυνο παιχνίδι «Eξαφανίσου για 72 ώρες» ήρθε στην Ελλάδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 26/5/2015 | 00:00

Προβληματισμός επικρατεί στην ΕΛΑΣ μετά τις εξαφανίσεις δύο παιδιών στην Αττική που με τη συνδρομή του Cyber Alert.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και αυτό λόγω του επικίνδυνου παιχνιδιού που έχει ξεκινήσει στην Ευρώπη μέσω των social media και έχει να κάνει με την εξαφάνιση ανηλίκων για 72 ώρες.

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, χάθηκαν στην Αττική δύο ανήλικοι, ένας 17χρονος και μια 15χρονη , οι οποίοι εξαφανίστηκαν χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος.

Οι γονείς ενημέρωσαν την ΕΛ.ΑΣ με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθεί η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και μέσω του προφίλ που είχαν στο Facebook οι δυο εξαφανισθέντες κατάφεραν τελικά να τους εντοπίσουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας εντόπισε τα δυο παιδιά μέσω του «Cyber Alert».

Ως προς την πρώτη περίπτωση, το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο «Cyber Alert» της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημερώθηκε απογευματινές ώρες της 6ης Μαΐου, από Τμήμα Ασφαλείας της Αττικής ότι ανήλικος 17χρονος, κάτοχος λογαριασμού σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, είχε φύγει από το σπίτι του από την προηγούμενη ημέρα, προς άγνωστη κατεύθυνση και έκτοτε αγνοούνταν.

Το ίδιο συνέβη και στη δεύτερη περίπτωση, όπου το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο «Cyber Alert» ενημερώθηκε απογευματινές ώρες του Σαββάτου (23 Μαΐου) από Τμήμα Ασφαλείας της Αττικής ότι ανήλικη 15χρονη, κάτοχος και εκείνη λογαριασμού σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, που είχε φύγει από το σπίτι της από την προηγούμενη ημέρα, προς άγνωστη κατεύθυνση και έκτοτε αγνοούνταν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την ανάλυση των ηλεκτρονικών ιχνών και την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα, προέκυψε και τακτοποιήθηκε σημείο διασύνδεσης σε «προφίλ» που χρησιμοποιούσαν στο συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, με αποτέλεσμα να εξακριβωθεί γεωγραφικά η περιοχή όπου κινούνταν τα δυο παιδιά.

Η μυστηριώδης εξαφάνιση εγείρει πολλά ερωτηματικά και ανησυχία μήπως το παιχνίδι που έκανε την εμφάνισή του στην Ευρώπη μέσω των social media και έχει να κάνει με την εξαφάνιση ανηλίκων για 72 ώρες, ήρθε και στην Ελλάδα.

Πρόσφατα είχε σημάνει συναγερμός στη Γαλλία από την εξαφάνιση 13χρονης που εξαφανίστηκε για τρεις μέρες, η οποία επέστρεψε ευτυχώς καλά σπίτι της. Σύμφωνα με την Mirror, από αυτή την περίπτωση έγινε γνωστό το επικίνδυνο παιχνίδι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως είπε η 13χρονη, σύμφωνα με το RTL, κοίταγε εικόνες στο ίντερνετ και έπεσε πάνω σε αυτό τι παιχνίδι.
Οι αρχές ωστόσο είπαν ότι η μικρή δεν έδωσε συγκεκριμένες πληροφορίες για το που ήταν ή να δώσει ονόματα που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην υπόθεση.

Η ουσία του παιχνιδιού, σύμφωνα με την Daily Mail, είναι η πρόκληση προς ανήλικους να εξαφανιστούν χωρίς να αφήσουν ίχνη, για 12, 24 ή 72 ώρες. Το «Game of 72» όπως είναι γνωστό στην Ευρώπη,

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Τραμπ περιμένει 30 έως 50 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου από την Βενεζουέλα

Χτες

«Ο Τραμπ εγκαθιστά χωρίς κόμπλεξ ένα αμερικανικό προτεκτοράτο σε μία κυρίαρχη χώρα και διεκδικεί δικαιώματα στους πόρους της»

Λαϊκές αγορές: Αναστέλλεται η απεργία ‑ Κανονικά από την Παρασκευή η λειτουργία τους

Χτες

Δεν θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη δράση στη λαχαναγορά - Η ανακοίνωση για τις λαϊκές αγορές

Κλείνουν τα Τέμπη οι αγρότες – Απαντούν με κλιμάκωση στα μέτρα της κυβέρνησης

Χτες

Σε εισήγηση για ανάλογο αποκλεισμό δείχνει πως βαδίζει και το μπλόκο της Θήβας

Προκαταρκτική έρευνα για τις δηλώσεις Βαρουφάκη – Εξετάζεται «διαφήμιση χρήσης ουσιών»

Χτες

Οι αναφορές του προέδρου του ΜέΡΑ25 αφορούν περιστατικό που, όπως ο ίδιος σημείωσε, έλαβε χώρα 37 χρόνια πριν, το 1989, στο εξωτερικό

Σφοδρός καύσωνας στην Αυστραλία

Χτες

Προειδοποίηση για ακραίο κίνδυνο πυρκαγιάς

Η ΕΛ.ΑΣ έστειλε στον εισαγγελέα το βίντεο του Βαρουφάκη που παραδέχεται πως έχει πάρει ecstacy

Χτες

Η Δίωξη Ναρκωτικών έστειλε το βίντεο στις εισαγγελικές αρχές προκειμένου να διαπιστωθεί αν προκύπτουν ζητήματα διερεύνησης

«Βόμβα» Αταμάν για το μέλλον στον Παναθηναϊκό

Χτες

Ο Εργκίν Αταμαν ανέλαβε την ευθύνη για την εικόνα του Παναθηναϊκού ενώ προχώρησε και σε μία βαρύγδουπη δήλωση αναφορικά με το μέλλον του

Σοκαριστικό: Ο Τραμπ εξευτελίζει δημόσια τον Μακρόν

Χτες

«Σε ικετεύω, θα κάνω ό,τι θέλεις, κύριε, μου έλεγε και κλαψούριζε»

Αμερικανοί κομάντος κατέλαβαν τάνκερ από τη Βενεζουέλα μετά από κυνηγητό δύο εβδομάδων, στην περιοχή ρωσικά πολεμικά

Χτες

Το πετρελαιοφόρο έπλεε υπό ρωσική σημαία και κατελήφθη από τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις

Νέα απάτη μέσω QR codes ‑ Τι είναι το quishing και πώς να προστατευθείτε

Χτες

Μεγάλη προσοχή οφείλουν να δείξουν οι πολίτες σε άγνωστα QR codes που μπορεί να εντοπίσουν σε δημόσιους χώρους

ΑΜΚΑ: Πώς επηρεάζει τον καθαρό μισθό, ποιοι κερδίζουν

Χτες

Ο ΑΜΚΑ καθορίζει πλέον την παρακράτηση φόρου βάσει ηλικίας, αυξάνοντας καθαρούς μισθούς κυρίως για εργαζόμενους κάτω των 30, ενώ κάθε μετάβαση σε νέο ηλικιακό κλιμάκιο μειώνει αυτόματα τις αποδοχές

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 12
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.