E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ξανά στο τραπέζι το σενάριο των εκλογών

«Δεν δεχόμαστε τελεσίγραφα» απαντούν υπουργοί και στελέχη

Ξανά στο τραπέζι το σενάριο των εκλογών
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 2/6/2015 | 12:04

Στο σενάριο των εκλογών δείχνουν να επιστρέφουν βουλευτές και υπουργοί της συγκυβέρνησης λίγες ώρες μετά την πενταμερή του Βερολίνου και τα σχέδια που εξετάστηκαν εκεί για την Ελλάδα. Αν η συμφωνία με τους πιστωτές δεν αποτελέσει «έντιμο και προωθητικό συμβιβασμό» τότε να πάμε σε εκλογές λέει ο υπουργός Εργασίας. Αν 12 βουλευτές καταψηφίσουν τότε πάμε σε εκλογές δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Νίκος Φίλης ενώ ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Νίκος Νικολόπουλος έκανε ένα βήμα περισσότερο προσδιορίζοντας την ημερομηνία στις 28 Ιουνίου προκειμένου, όπως είπε, να ακυρωθεί «σχέδιο αποστασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δραγασάκης: Δεν δεχόμαστε τελεσίγραφα

Δεν δεχόμαστε τελεσίγραφα και δεν υποκύπτουμε σε εκβιασμούς ήταν το μήνυμα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της πενταμερούς στο Βερολίνο.

Μιλώντας σε εκδήλωση της Ευρωομάδας της Αριστεράς που διεξάγεται στην Αθήνα ο κ. Δραγασάκης είπε ότι η κυβέρνηση επικεντρώνεται στην επίτευξη μιας συμφωνίας για την οποία, όμως, διευκρίνισε ότι «είναι ακόμη ένας στόχος προς επίτευξη και όχι μια συντελεσμένη πραγματικότητα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατά τον κ. Δραγασάκη η συμφωνία πρέπει να έχει «σαφή οδικό χαρακτήρα για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους» αλλά και «χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα, κάτω από το 1% για το 2015 και από το 1,5% για το 2016».

«Ως κυβέρνηση έχουμε γραπτά διατυπωμένες προτάσεις για όσα ζητήματα έχουν τεθεί στην ατζέντα των διαπραγματεύσεων» συμπλήρωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνηση υπογραμμίζοντας ότι «η λαϊκή εντολή ήταν σαφής για δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη εντός του ευρώ με εγκατάλειψη της εποχής των μνημονίων»

«Οι μεταρρυθμίσεις που επιδιώκουμε και θα εφαρμόσουμε θα αποκαθιστούν τις αδικίες και τις ανισότητες που έχουν ριζώσει στην Ελλάδα» συμπλήρωσε ο κ. Δραγασάκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επέμεινε, επίσης, στην αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και την σταδιακή αποκατάσταση του κατώτατου μισθού οι οποίες, όπως είπε, «θα επιφέρουν οικονομικό και κοινωνικό όφελος».

Σκουρλέτης: Αν δεν υπάρξει έντιμος συμβιβασμός, πρέπει να πάμε σε εκλογές

Πρόωρες εκλογές αν η συμφωνία με τους πιστωτές δεν αποτελέσει «έντιμο και προωθητικό συμβιβασμό», πρότεινε μέσω του ΣΚΑΪ ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης. Παράλληλα, έθεσε ως προτεραιότητα την καταβολή μισθών και συντάξεων έναντι της δόσης του ΔΝΤ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Όταν εκλέγεσαι δεν παίρνεις λευκή επιταγή... Αν επιτευχθεί συμφωνία που δεν συνιστά έντιμο και προωθητικό συμβιβασμό, θα πρέπει να ερωτηθεί ο λαός πριν την υπογράψουμε» υπογράμμισε ο κ. Σκουρλέτης στον απόηχο της έκτακτης σύσκεψης κορυφής των πιστωτών στο Βερολίνο τη Δευτέρα.

«Πλέον έχουμε περάσει στην χορεία των πολιτικών αποφάσεων, τη λύση θα τη δώσει η πολιτική ηγεσία της Ευρώπης. Η ελληνική κυβέρνηση έχει δώσει το μάξιμουμ των υποχωρήσεων δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια υποχωρήσεων πλέον. Οι άλλες πλευρές συμπεριφέρονται σαν κυβερνήτες, η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει άλλα περιθώρια από τον ελληνικό λαό να αυτοκαταργηθεί» διεμήνυσε ο υπουργός Εργασίας.

Σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη, το ν/σ για τις εργασιακές σχέσεις είναι το μίνιμουμ και αυτονόητο και όχι ιδεολογική αγκύλωση. «Εξαντλούμε τα περιθώρια να είναι μέρος της συμφωνίας το ν/σ, αλλά πρέπει να ψηφιστεί ούτως ή άλλως είναι ή δεν είναι μέρος της συμφωνίας» διευκρίνισε.

Ο υπουργός Εργασίας απάντησε εμμέσως και στον Νίκο Παππά που είχε θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας. «Πριν φτάσουμε για κομματικές πειθαρχίες θα πρέπει να δούμε τη συμφωνία, δεν χωρούν ντιρεκτίβες σε αυτό δεν βοηθάει η χρήση κομματικής πειθαρχίας» τόνισε. «Δύσκολη συμφωνία θα είναι σε κάθε περίπτωση, αυτό το αποδέχεται και ο ελληνικός λαός... Σημασία έχει η προοπτική της συμφωνίας, αν ανοίγει μια άλλη πορεία για τη χώρα» τόνισε.

Ο Πάνος Σκουρλέτης τόνισε ακόμη «Θα πρέπει να αποφύγουμε οποιαδήποτε απώλεια από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, είναι προϋπόθεση επιτυχούς πορείας.»

Για την κ. Παναρίτη τόνισε ότι δεν ήταν η καλύτερη επιλογή για εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, καθώς «λόγω της διαδρομής της είχε συνδεθεί με άλλες απόψεις».


Φίλης: Δεν μπορεί να συνυπογράψει τελεσίγραφα η κυβέρνηση

«Η συζήτηση κινείται σε ένα πλαίσιο κινούμενης άμμου και δεν έχουν οριστικοποιηθεί τα μέτρα ακόμα» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης μιλώντας στον ΑΝΤ1 και συνέχισε: «μέτρα δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά αν δεν είναι σε ένα πλαίσιο συμβατό με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ». Ερωτηθείς για πιθανό «τελεσίγραφο» από την πλευρά των εταίρων με τη μορφή «take it or leave it», o κ. Φίλης απάντησε η κυβέρνηση δεν μπορεί να το αποδεχθεί καθώς θα είναι έξω από το πλαίσιο του προγράμματος και τη λαϊκή εντολή του Ιανουαρίου.

«Εάν 12 βουλευτές δεν ψηφίσουν τη συμφωνία και η δύναμη της κυβέρνησης είναι 150, θα υπάρξει άμεση προσφυγή στις κάλπες» δήλωσε επίσης ο κ. Φίλης στο real και πρόσθεσε: «Θα ψηφίσουμε στα κυβερνητικά και κομματικά όργανα. Η μειοψηφία θα εφαρμόσει τις αποφάσεις της πλειοψηφίας. Σε μας η πειθαρχία είναι συνειδητή και δεν επιβάλλεται από τον αρχηγό. ¶λλωστε, τα σενάρια της αριστερής παρένθεσης τα επεξεργάζεται και τα επιδιώκει το μνημονιακό μπλοκ, οι μνημονιακές δυνάμεις, όχι ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα επιτρέψει κάτι τέτοιο».

Νικολόπουλος: Εκλογές στις 28 Ιουνίου

Πιο συγκεκριμένος ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Νίκος Νικολόπουλος ανέφερε σε δηλώσεις του στα Παραπολιτικά 90,1 ότι «στις 28 Ιουνίου θα κληθεί ο κόσμος να απαντήσει ποιον θεωρεί καλύτερο να διαπραγματευτεί οριστικά την μεγάλη συμφωνία».

Σύμφωνα με τον βουλευτή των ΑΝΕΛ η κυβέρνηση πρέπει να προσφύγει σε εκλογές προκειμένου να απαντήσει «στο σχέδιο αποστασίας» που ετοιμάζει η αντιπολίτευση. «Για αυτό πάμε στον λαό και αν ο λαός πει ότι έπρεπε να είναι μια παρένθεση πάει καλά, αν όμως δεν το πει αντιλαμβάνεστε ότι όλα δείχνουν ότι η καινούργια κυβερνητική πλειοψηφία θα είναι συντριπτική και κάποιοι άλλοι αυτό τρέμουν. Για αυτό όσοι παίζουν παιχνίδια εξουσίας στις πλάτες του λαού θα πάρουν την απάντηση που τους οφείλεται» καταλήγει ο κ. Νικολόπουλος.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Ο Γουίτκοφ χρειάζεται ψυχίατρο» ‑ Αντιδρούν οι Ευρωπαίοι με το σχέδιο για την Ουκρανία

Σήμερα

Το αμερικανικό 28-σημείο σχέδιο περιλαμβάνει χρήση των παγωμένων ρωσικών assets με κέρδος 50% για τις ΗΠΑ

Πέθανε η θρυλική Ιταλίδα τραγουδίστρια Ορνέλα Βανόνι

Σήμερα

Από τις γνωστότερες προσωπικότητες της ιταλικής μουσικής, ήταν επίσης ηθοποιός και τηλεοπτική παρουσιάστρια

Σε επαγρύπνηση τα συστήματα υγείας για την πρόωρη άνοδο της γρίπης

Σήμερα

Νέο στέλεχος Κ και η σημασία του εμβολιασμού

Στέφανος Τσιτσιπάς: Φέρεται να πλήρωσε το πρόστιμο και να παρέδωσε το δίπλωμα αυτοκινήτου

Χτες

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν ενημέρωσε ποτέ τις αρχές για το ποιος οδηγούσε το βράδυ της Τετάρτης στην Αττική Οδό

«Ανεβαίνει» κι άλλο το σουβλάκι: Φτάνει και ξεπερνάει τα 5 ευρώ το τυλιχτό

Χτες

Το σουβλάκι το 2015 κόστιζε, μόλις, 2 ευρώ και 20 λεπτά

Θεσσαλονίκη: Στην Ιταλία μεταφέρεται σήμερα το ζευγάρι που δηλητηριάστηκε από μανιτάρια

Χτες

Το ζευγάρι νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ με οξεία ηπατική ανεπάρκεια έπειτα από κατανάλωση μανιταριών

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 22
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.