Έλληνες celebrities που μίλησαν ανοιχτά για την κατάθλιψή τους
Ηθοποιοί, τραγουδιστές, δημοσιογράφοι

Η Έλενα Παπαρίζου έχει μιλήσει για την περίοδο της κατάθλιψής της πολλές φορές. Μία από αυτές ήταν στο «Πρωινό» και στον Πέτρο Κωστόπουλο. Όπως είπε, η ίδια αντιμετώπισε τη φοβία της για το σκοτάδι και αγοραφοβία.
(Προχωρήστε το βίντεο μετά το 12ο λεπτό)
Και ο Αντώνης Καφετζόπουλος εξομολογήθηκε πως αντιμετωπίζει κατάθλιψη.
«Είμαι σε μόνιμη κάτω βόλτα και σε μόνιμη κατάθλιψη. Έχουμε και ένα ιστορικό στην οικογένειά μας, είναι κληρονομικό. Όταν τα πράγματα έφταναν στο απροχώρητο, έκανα αυτό που πιστεύω ότι πρέπει να κάνουν όλοι οι άνθρωποι: ζητούσα βοήθεια από κάποιον ειδικό», παραδέχθηκε ο ηθοποιός.
Και η ¶ννα Παναγιωτοπούλου είχε μιλήσει για τα ψυχολογικά της προβλήματα. «Συνέχεια παίρνω χάπια για την κατάθλιψη, γιατί δεν μπορώ να κάνω αλλιώς. Κάνουν δουλειά. Μόνο στην Τήνο μπορώ να ζω χωρίς χάπια, γιατί εκεί ηρεμώ», επεσήμανε. Όπως είπε, η κατάθλιψη ήταν ένα πρόβλημα που χτύπησε την πόρτα της όταν ήταν ακόμα σε νεαρή ηλικία: «Από μικρή είχα πάντα έφεση σ' αυτό. Είχα πάει σ' έναν γιατρό, δεν συνεννοηθήκαμε και το άφησα. Μετά έπαθα μία πολύ σοβαρή κρίση και ο επόμενος γιατρός μού έδωσε χάπια. Δεν μου έκανε ψυχανάλυση».
Και η Παναγιώτα Βλαντή όμως στο παρελθόν παραδέχτηκε πως χρειάστηκε να δουλέψει πολύ με τον εαυτό της. «Περνάω κατάθλιψη, τόσο με τη δουλειά μου, όσο και με προσωπικά μου ζητήματα. Υπάρχουν στιγμές που αισθάνομαι ανασφάλεια. Όταν δεν πάνε καλά τα πράγματα στον τόπο σου, όντας μέρος του κοινωνικού συνόλου, αισθάνεσαι τη μαυρίλα της εποχής. Όλοι οι άνθρωποι βιώνουν πια κατάθλιψη», είχε πει.
Η Ελευθερία Ρήγου σε συνέντευξή της μίλησε κι αυτή για τις σκοτεινές της μέρες, για την κατάθλιψη και τις διατροφικές της διαταραχές. «Το φαγητό ήταν παρηγοριά για μένα. Έτρωγα για παρηγοριά, από ανία και από χαμηλή αυτοεκτίμηση. Μου το έλεγε η μητέρα μου και ο πρώην σύζυγός μου, αλλά εγώ συνέχιζα να κάνω κακό στον εαυτό μου. Και εκεί ήρθε η ψυχοθεραπεία. Ήταν ό,τι καλύτερο έχω κάνει για τον εαυτό μου. Είμαι λίγο επιρρεπής στην αδράνεια. Μου αρέσει η βολή μου. Κάποια στιγμή έπεσα σε κατάθλιψη και άρχισα να παίρνω αντικαταθλιπτικά, τα οποία παχαίνουν».
Ο Σταμάτης Μαλέλης μίλησε για την κατάθλιψη που πέρασε, και μάλιστα έχει γράψει δύο βιβλία σχετικά, αλλά και έχει δημιουργήσει και ένα site, το Kontasou.com, για να βοηθήσει ανθρώπους που αντιμετωπίζουν παρόμοιες καταστάσεις. «Όταν νόμιζαν όλοι ότι ήμουν ένας παντοδύναμος διευθυντής ειδήσεων, εγώ κλεινόμουν σε ένα δωμάτιο και δεν μπορούσα να δω φως. Δεν ευχαριστήθηκα μια επιτυχία που είχα στην τηλεόραση. Υπέφερα. Ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής μου το αφιερώνω στους ανθρώπους που έχουν πρόβλημα με την κατάθλιψη, θέλω να βοηθήσω. Ειναι ύπουλη αρρώστια», είπε σε συνέντευξη.
Και ο Λάμπης Λιβιεράτος είπε για τις σκοτεινές του μέρες.
«Ζήτησα μια ιατρική βοήθεια, όπως χιλιάδες κόσμος. Μπήκα στην ψυχιατρική κλινική με συμβουλή του γιατρού μου, και δική μου πρωτοβουλία. Πάρα πολλοί άνθρωποι πια παίρνουν αντικαταθλιπτικά. Δεν είναι σπάνιο, ούτε ασυνήθιστο. Έτσι, έγινε και με μένα. Στο νοσοκομείο είδα ανθρώπους με πολύ πιο σοβαρά προβλήματα από τα δικά μου. Χρειάστηκα ιατρική βοήθεια και τη ζήτησα. Τώρα είμαι πολύ καλύτερα, είμαι μια χαρά».