E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Εταιρεία κάνει πόσιμο το θαλασσινό νερό μέσω του ήλιου

Καθημερινή πρόκληση για μεγάλο τμήμα του παγκόσμιου πληθυσμού η πρόσβαση στο νερό

Εταιρεία κάνει πόσιμο το θαλασσινό νερό μέσω του ήλιου
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 13/6/2015 | 00:00

H πρόσβαση σε μια αξιόπιστη, καθαρή πηγή νερού είναι μια καθημερινή πρόκληση για μεγάλο τμήμα του παγκόσμιου πληθυσμού. Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, περίπου 1,2 δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ζουν σε περιοχές όπου το νερό σπανίζει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακόμα όμως και για εκείνους οι οποίοι έχουν πρόσβαση σε νερό, αυτό είναι συχνά επικίνδυνο, μολυσμένο και ακατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση: ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει ότι 1.800 εκατομμύρια άνθρωποι πίνουν μολυσμένο νερό με λύματα.

Μία εταιρεία θέλει να αλλάξει τις ζωές των ανθρώπων σε όλο τον πλανήτη, δημιουργώντας πόσιμο νερό από τον ήλιο και το θαλασσινό νερό, όπως αναφέρει το CNBC.

Το Desolenator είναι ένα μηχάνημα το οποίο μπορεί να μετατρέψει την ηλιακή ενέργεια σε νερό πόσιμο. Ο CEO του Desolenator είπε σχετικά: «Το 97% του νερού στον πλανήτη είναι θαλασσινό και το σχέδιό μας είναι να αξιοποιήσουμε αυτό το νερό, λύνοντας με αυτόν τον τρόπο την παγκόσμια κρίση στο θέμα του νερού».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι ηλιακοί αποστακτήρες νερού δεν αποτελούν νέα τεχνολογία, αλλά ο τρόπος που δουλεύει το Desolenator είναι διαφορετικός. Το Desolenator είναι πολύ αποτελεσματικό και μπορεί να παράγει μέχρι και 14 λίτρα νερό την ημέρα.

Επίσης, μπορεί να λειτουργεί χωρίς να χαλάσει για 20 χρόνια, και μάλιστα χωρίς να χρειάζεται ανταλλακτικά ή οτιδήποτε άλλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πώς λειτουργεί

Το Desolenator χρησιμοποιεί την επιφάνεια του ηλιακού πάνελ για να βράσει νερό. Το νερό βράζει περίπου στους 100 βαθμούς. Έπειτα, οι υδρατμοί περνάνε μέσα από ένα μηχάνημα ανταλλαγής θερμότητας, προκειμένου να ζεστάνουν το αλατισμένο νερό. Τέλος, υπάρχουν δύο έξοδοι. Από τη μία βγαίνει καθαρό, πόσιμο νερό και από την άλλη βγαίνει αλάτι.
Η εταιρεία που έχει φτιάξει το Desolenator έχει ξεκινήσει μία τεράστια προσπάθεια προκειμένου να κυκλοφορήσει το συγκεκριμένο μηχάνημα στην αγορά, με σκοπό να έχουν πόσιμο νερό όλοι εκείνοι που όχι μόνο δεν έχουν, αλλά και δυσκολεύονται πολύ να το βρουν, όπως συμβαίνει στην Ινδία και στην Αφρική.

Το κόστος της εγκατάστασης ενός Desolenator σε ένα σπίτι θα είναι λιγότερο από 774 δολάρια, σύμφωνα με τον William Janssen, ιδρυτή και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Desolenator.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η βιβλιοθήκη που δε θα διαβάσει κανείς μέχρι το 2114

Σήμερα

Η βιβλιοθήκη του μέλλοντος: Ένα μυστήριο που θα αποκαλυφθεί σε 100 ζρόνια

Ποιες είναι οι Ροζ Κυρίες στο Λονδίνο και τι ζητάνε

Χτες

Μάχη στους δρόμους του Λονδίνου

Πέθανε η Jane Goodall, η ανθρωπολόγος που έγινε φίλη με τους χιμπατζήδες

Χτες

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών η ερευνήτρια που ανέδειξε τις ομοιότητες μεταξύ ανθρώπων και χιμπαντζήδων

O δρόμος που ενώνει την Ελλάδα με τη Φινλανδία ‑ Τον ήξερες;

Προχτές

Από την Κρήτη στη Λαπωνία: Ο δρόμος-θρύλος που διασχίζει όλη την Ευρώπη

Το παράξενο χόμπι των αρκούδων που μοιάζει με διαλογισμό

Προχτές

Γιατί οι αρκούδες κοιτάζουν τη φύση χωρίς να κάνουν απολύτως τίποτα;

1994: Το black out που έκανε τους κατοίκους του Λος Αντζελες να νομίσουν πως ήρθαν… UFO!

Πριν 3 μέρες

Το «ασημένιο σύννεφο» που τρόμαξε μια μεγαλούπολη – κι όμως ήταν ο Γαλαξίας μας!

Όταν το να πλυθείς ήταν… αμαρτία: Οι παράλογοι φόβοι του Μεσαίωνα

Πριν 3 μέρες

Μια ιστορία που δείχνει πόσο περίεργα μπορούν να γίνουν οι φόβοι γύρω από την καθαριότητα!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.