E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Οι αστακοί κατουρούν από το κεφάλι και άλλα 8 περίεργα πράγματα που δεν γνωρίζατε

To πλάσμα με την εκκεντρική συμπεριφορά

Οι αστακοί κατουρούν από το κεφάλι και άλλα 8 περίεργα πράγματα που δεν γνωρίζατε
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όσοι έχουν δοκιμάσει αυτό το υπέροχο ζώο της θάλασσας γνωρίζουν πολύ καλά πόσο νόστιμο είναι, ειδικά όταν συνοδεύεται από κόκκινη σάλτσα και μακαρόνια. Πέρα από αυτό, η γνώση που υπάρχει γύρω από αυτό το μαλακόστρακο σταματά στο γεγονός ότι ζει σε αλμυρό νερό, είναι κόκκινο όταν μαγειρεύεται και έχει δαγκάνες. Εάν κάνετε μία μικρή έρευνα γύρω από τον αστακό, θα ανακαλύψετε ότι πρόκειται για ένα περίεργο πλάσμα, με εκκεντρική συμπεριφορά. Σας εξάψαμε την περιέργεια; Πριν βιαστείτε να βγάλετε συμπεράσματα, διαβάστε τα παρακάτω 9 πράγματα που δεν γνωρίζατε για τον αστακό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

1. Ο θηλυκός αστακός βγάζει τα... ρούχα του για να ζευγαρώσει. Προκειμένου να μεγαλώσουν, οι αστακοί βγάζουν ένα μέρος από το κέλυφός τους για να μεγαλώσει στη θέση του ένα μεγαλύτερο. Κατά τη διάρκεια αυτής της ευάλωτης περιόδου, ο θηλυκός αστακός αποφασίζει να ζευγαρώσει και κάθεται μαζί με τον αρσενικό αστακό για 10 με 14 μέρες, ώστε να είναι προστατευμένος και να σχηματιστεί το νέο κέλυφος. Μπορεί κρατήσει το σπέρμα του αρσενικού αστακού μέχρι και 2 χρόνια μέχρι να αποφασίσει να γονιμοποιήσει τα αυγά της και δεν είναι μονογαμικό ζώο. Ένας θηλυκός αστακός μπορεί να κουβαλάει μέσα του σπέρμα από διαφορετικούς συντρόφους, την ίδια στιγμή.

2. Οι αστακοί κατουρούν από το πρόσωπο. Για την ακρίβεια, κάνουν την ανάγκη τους από ένα σημείο που βρίσκεται κάτω από τα μάτια τους. Επιπλέον, ουρούν ο ένας στο πρόσωπο του άλλου για να επικοινωνήσουν, είτε όταν τσακώνονται είτε όταν ζευγαρώνουν.

3. Μέσα στον αστακό υπάρχει ένα πράσινο κομμάτι, που είναι ο ιστός που δημιουργείται από τη διαδικασία πέψης του αστακού. Πολλοί το θεωρούν λιχουδιά, αλλά μπορεί να περιέχει τοξίνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

4. Οι αστακοί έχουν δύο στομάχια. Το ένα βρίσκεται στο κεφάλι τους και έχει δόντια, και χρησιμοποιείται για να συνθλίβουν το φαγητό τους. Το δεύτερο βρίσκεται πίσω από το πρώτο και φτάνει μέχρι την κοιλιακή περιοχή, ώστε να βοηθά στην πέψη.

5. Οι δαγκάνες του αστακού είναι πολύ δυνατές. Προσοχή! Μία δαγκάνα από έναν αστακό που ζυγίζει 11 κιλά μπορεί να σπάσει το χέρι ενός άντρα.

6. Οι αστακοί μπορούν να αφαιρέσουν ένα άκρο τους αν είναι ανάγκη και εκείνο στη συνέχεια να ξανααναπτυχθεί. Κατά τη διάρκεια της ζωής τους αυτό θα γίνει 20 με 30 φορές, κατά μέσο όρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

7. Τον 17ο αιώνα οι αστακοί ήταν κάθε άλλο παρά είδος πολυτελείας. Για την ακρίβεια, συνήθιζαν να τους ταΐζουν στα γουρούνια και υπήρχε νόμος που απαγόρευε να το σερβίρουν σε υπηρέτες και φυλακισμένους για παραπάνω από 3 μέρες μέσα στην εβδομάδα.

8. Οι αστακοί είναι κανίβαλοι. Αν δεν βρίσκουν τροφή, θα φάνε ο ένας τον άλλον, χωρίς κανέναν ενδοιασμό. Επίσης, σύμφωνα με στοιχεία, φαίνεται ότι τον τελευταίο καιρό ο κανιβαλισμός ανάμεσα στους αστακούς παρουσιάζει έξαρση και μερικοί βιολόγοι πιστεύουν ότι οφείλεται στην κλιματική αλλαγή.

9. Οι αστακοί δεν ουρλιάζουν από τον πόνο όταν τους βάζουμε σε βραστό νερό γιατί δεν έχουν φωνητικές χορδές, οπότε δεν μπορούν και να φωνάξουν. Ο ήχος που ακούν οι περισσότεροι άνθρωποι όταν βάζουν τον αστακό στην κατσαρόλα είναι ο αέρας που βγαίνει από το στομάχι τους.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ξεσηκώνει τα πλήθη με μαγιό η Αλεξάνδρα Παναγιώταρου ‑ «Το να ποζάρω είναι η φυσική μου συνήθεια»

Σήμερα

Η πρώην παίκτρια του My Style Rocks κοινοποίησε εικόνες της από την παραλία

Στο ψυχιατρείο ο Lil Nas X – Κυκλοφορούσε με το εσώρουχο στους δρόμους του Λος Αντζελες: «Δώσε μου το κινητό σου»

Σήμερα

Ο 26χρονος ράπερ φέρεται να είχε καταναλώσει υπερβολική δόση ναρκωτικών ουσιών

Ιωάννα Μαλέσκου: Ποζάρει με μαγιό και κουλιακούς‑«φέτες» και στέλνει μήνυμα όλο νόημα

Σήμερα

Η Ιωάννα Μαλέσκου απολαμβάνει τις διακοπές της, μετά το τέλος της εκπομπής «Καλοκαιρινό Ραντεβού»

Αλεξάνδρα Νικολαΐδου: Η ανάρτησή της για την μάχη με τον καρκίνο ‑ «Είμαστε πιο δυνατοί...»

Σήμερα

Η ηθοποιός πέθανε μετά από μάχη με τον καρκίνο σε ηλικία 41 ετών

Ιμάν Κελίφ: Αγνώριστη η μποξέρ που προκάλεσε σάλο στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Σήμερα

Η εικόνα αυτή ήρθε περίπου μια εβδομάδα από την εξομολόγηση της Κελίφ ότι περνάει μια «δύσκολη φάση» έναν χρόνο από την κατάκτηση του χρυσού Ολυμπιακού μεταλλίου στο Παρίσι

Αλλαγή φυσιογνωμίας για την εκπομπή του Θανάση Πάτρα

Χτες

Επίσης, οι αλλαγές στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου και πότε βγαίνει στον αέρα

Παντρεύεται η Στέλλα Πάσσαρη: Δέχτηκε πρόταση γάμου από τον σύντροφό της

Χτες

Η έκπληξη από τον σύντροφό της μέσα σε θερινό σινεμά - Το λαμπερό μονόπετρο που της χάρισε

Κατερίνα Καινούργιου: Ακόμη μία αποχώρηση από την ομάδα της εκπομπής της

Χτες

`Ήταν πολύ όμορφα αλλά όλοι οι κύκλοι κάποια στιγμή κλείνουν`

Φώτης Σπύρος: Από πολύ μικρός ανακάλυψα ότι είμαι γκέι, ο μπαμπάς μου ήταν αλκοολικός, όπως ήμουν κι εγώ

Χτες

Μόνο κακοποιητική συμπεριφορά έχω ζήσει από τον πατέρα μου, δεν ήταν εύκολο να διαχειριστεί ότι ο γιος του ήταν ομοφυλόφιλος, πρόσθεσε ο ηθοποιός

Έλλη Κοκκίνου: Με κίτρινο μπικίνι στη Σέριφο ‑ Έτσι είναι στα 55 της χωρίς ρετούς

Χτες

Η τραγουδίστρια πέρασε τρεις ημέρες στο νησί των Κυκλάδων

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.