E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Σύνοδος στις Βρυξέλλες: Πρώτα ψήφιση στη Βουλή και προαπαιτούμενα

Κοινό μήνυμα στην Αθήνα μετά τη Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας

Σύνοδος στις Βρυξέλλες: Πρώτα ψήφιση στη Βουλή και προαπαιτούμενα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 23/6/2015 | 00:43

Πληροφορίες ότι η Ελλάδα συμφώνησε σε παράταση του προγράμματος, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, την ώρα που ολοκληρωνόταν η Σύνοδος Κορυφής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες, από πηγές στην ελληνική κυβέρνηση, η Αθήνα αποδέχθηκε επί της αρχής την επέκταση του τρέχοντος προγράμματος το οποίο εκπνέει στα τέλη του μήνα.

«Για πρώτη φορά, αποδεχθήκαμε την επέκταση του προγράμματος ως το μοναδικό δρόμο προς τα εμπρός» ανέφερε μία πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Πρώτη βγήκε από την αίθουσα της Συνόδου η πρόεδρος της Λιθουανίας Ντάλια Γκριμπαουσκάιτε η οποία εμφανίστηκε λάβρος κατά της Ελλάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε αντίθεση με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα η Λιθουανή πολιτικό δήλωσε «Χρειάζεται περισσότερη δουλειά. Οι προτάσεις δεν είναι στο ικανοποιητικό σημείο. Η Ελλάδα μάλλον δεν έχει καταλάβει τη σοβαρότητα της κατάστασης».

Σημειωτέον ότι η Γκριμπαουσκάιτε όταν έμπαινε στη Σύνοδο είχε δηλώσει «Οι Ελληνες θέλουν να συνεχίσουν το πάρτι και να πληρώνουν άλλοι».

Δηλώσεις Ηγετών

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λαγκάρντ: Είναι πιο λεπτομερείς οι νέες προτάσεις. Υπάρχει πολύς δρόμος για τις επόμενες 48 ώρες. Εργαζόμαστε στη βάση μιας νέας πρότασης. Υπάρχει περιθώριο για διαπραγματεύσεις και δουλειά.

Ντάισελμπλουμ: Εχουμε σκληρή δουλειά τις επόμενες μέρες

Ρέντσι: Η δουλειά συνεχίζεται

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θετικά αποτίμησαν την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες, ο Ντόναλντ Τουσκ και ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου.

Μέρκελ: Θα πρέπει να έχουμε ψήφιση από το ελληνικό κοινοβούλιο

«Στην σημερινή μας συζήτηση βασιστήκαμε στην πρόταση της 20ης Φεβρουαρίου» επεσήμανε η καγκελάριος της Γερμανίας ¶γκελα Μέρκελ μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης ενώ διευκρίνισε πως «οι τρεις θεσμοί ανέφεραν πως είναι ένα σημείο εκκίνησης».

Παρόλα αυτά η καγκελάριος τςη Γερμανίας σημείωσε πως «τώρα θα πρέπει να εργαστούμε σκληρά εφόσον στόχος είναι το βράδυ της Τετάρτης να έχουμε ένα αποτέλεσμα στο Eurogroup».

Διευκρίνισε πως αυτό που παρουσίασε η Ελλάδα είναι πρόοδος και υπογράμμισε πως στη Σύνοδο και η ίδια και όλοι οι ηγέτες σημείωσαν πως θέλουμε να παραμείνει στην Ευρωζώνη, αλλά ο χρόνος πιέζει και είναι πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν ακόμα. Σε ό,τι αφορά το χρέος, είναι ανάμεσα σε λεπτομέρειες τις οποίες δεν συζητήσαμε σήμερα. Συζήτηση για χρηματοδότηση θα γίνει στο Eurogroup. Όταν θα υπάρξει συμφωνία σε μέτρα και χρηματοδότηση, τότε θα φτάσουμε σε αυτή τη συζήτηση».

Συνέχισε μάλιστα λέγοντας πως «πρώτα πρέπει να διευκρινίσουμε το θέμα της χρηματοδότησης. Μετά θα συζητήσουμε για το θέμα του χρέους, στο πλαίσιο όμως του δεύτερο προγράμματος για τεχνικούς λόγους. Ελπίζουμε και θέλουμε το Eurogroup να φτάσει σε αποφάσεις. Δεν μιλήσαμε για χρονικά σενάρια παράτασης. Πρέπει να δούμε πού βρισκόμαστε. Το 2012 είχαμε πει να εξετάσουμε σε βάθος χρόνου το θέμα του χρέους. Αυτή τη στιγμή δεν πιέζει την Ελλάδα η αποπλήρωση του χρέους» Υπογράμμισε μάλιστα πως πρέπει πρώτα να γίνει η αποδοχή από το Ελληνικό Κοινοβούλιο και μετά θα πάμε στα εθνικά κοινοβούλια

Γιουνκερ: Οι προτάσεις ήταν εξαιρετικά σημαντικές αν και με καθυστέρηση

Πεπεισμένος πως σύντομα –ίσως και μέσα στην εβδομάδα- θα φτάσει το τέλος των διαπραγματεύσεων και θα δοθεί λύση μέσα από μια συμφωνία εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ο οποίος σημείωσε πως οι ελληνικές προτάσεις ήταν εξαιρετικά σημαντικές.

«Οι προτάσεις της Ελληνικής πλευράς ήταν εξαιρετικά σημαντικές αν και με καθυστέρηση. Ανταποκρίνονται στις προσδοκίες των τριών θεσμών. Είμαι πεπεισμένος πως την ερχόμενη Τετάρτη το eurogroup θα παράξει αποτελέσματα. Όλοι επιθυμούμε να μπει ένα τέλος σε αυτή την διαδικασία αυτή την εβδομάδα» τόνισε ο κ. Γιούνκερ αμέσως μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Απολύθηκε ο χειριστής του οτοκιού του Τραμπ επειδή.... έβαζε στοιχήματα για τις ομιλίες

Χτες

Ο Ντόναλντ Τραμπ βρήκε την όλη κατάσταση «πραγματικά λυπηρή και, ειλικρινά, ντροπιαστική» σύμφωνα με την Καρολάιν Λέβιτ

Λειψοί: Αντιμέτωποι με καρχαριοειδές ήλθαν οι λουόμενοι στην παραλία ‑ Βίντεο

Χτες

Λουόμενοι στην παραλία Κατσαδιά στους Λειψούς ήρθαν αντιμέτωποι με ένα σπάνιο θέαμα στιςόταν ένα καρχαριοειδές πλησίασε σε απόσταση αναπνοής από την ακτή

Απίστευτο συμβάν στη Μάνη: Αυτοκίνητο κατέληξε στην πισίνα δωματίου

Χτες

Η οδηγός κατάφερε να βγει από το αυτοκίνητο και να απεγκλωβίσει και το ανήλικο παιδί της

Φωτιά στον Ασπρόπυργο ‑ Ήχησε το 112 για ετοιμότητα

Χτες

Για την κατάσβεση της φωτιάς κινητοποιήθηκαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Τραμ συγκρούστηκε με τρίκυκλο στο Παλαιό Φάληρο – Τραυματίας ένα 9χρονο κορίτσι

Χτες

Στο τρίκυκλο επέβαιναν και οι δύο γονείς μαζί με την 9χρονη κόρη τους

«Δεν ξέρω τι διάολο χτύπησα»: 18χρονος στη Βρετανία παρέσυρε συνταξιούχο με το αυτοκίνητό του και μετά κάθισε να φάει πίτσα – βίντεο

Χτες

Ο Σόνι Χόρσφαλ παραπέμφθηκε σε δίκη για τον σοβαρό τραυματισμό 84χρονου στο Ρέντκαρ της Βόρειας Γιορκσάιρ, αφού έχασε τον έλεγχο του οχήματός του και ανέβηκε σε πεζοδρόμιο με μεγάλη ταχύτητα

Χάος στο Κονγκό: Εξοργισμένοι συγγενείς επιτέθηκαν σε νοσοκομείο Έμπολα ‑ Έτρεχαν να σωθούν ασθενείς

Χτες

Οργισμένοι συγγενείς επιτέθηκαν στο νοσοκομείο Nyakunde στην επαρχία Ιτούρι της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό  εξαναγκάζοντας το ιατρικό προσωπικό και ασθενείς να εγκαταλείψουν την εγκατάσταση.

Πότε θα γίνει η κηδεία του Λορέντζο Καριέρε

Χτες

Ο Λορέντζο Καριέρε αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα σοβαρά προβλήματα υγείας

Έσκασε η «βόμβα»: Ο Χρήστος Τζόλης στους πρωταθλητές Αγγλίας

Χτες

Η πιο ακριβή μεταγραφή Έλληνα παίκτη στην ιστορία

Ποιες περιοχές βρίσκονται σε συναγερμό αύριο για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς

Χτες

Σε αυξημένη ετοιμότητα τίθενται Αττική, Κρήτη, Εύβοια, Κορινθία και νησιά του Βορείου Αιγαίου, με ενισχυμένες περιπολίες και εφαρμογή απαγόρευσης κυκλοφορίας σε ευπαθείς περιοχές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 20
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.