E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Χαρίζουν δωρεάν σπίτια στη Σικελία, με έναν μόνο όρο

Mία προσφορά που δύσκολα απορρίπτει κανείς

Χαρίζουν δωρεάν σπίτια στη Σικελία, με έναν μόνο όρο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 24/6/2015 | 00:01

Το τελευταίο διάστημα, μία μικρή πόλη στη Σικελία έχει αρχίσει να γεμίζει επισκέπτες. Όλοι φτάνουν εκεί, γιατί ο δήμος κάνει μία προσφορά που δύσκολα απορρίπτει κανείς: χαρίζει σπίτια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόκειται για οικίες διαλυμένες βέβαια, εγκατελειμμένες εδώ και δεκαετίες κάποιες από αυτές. Ακόμη κι έτσι όμως, το γεγονός ότι κάποιος μπορεί να αποκτήσει σπίτι χωρίς να το πληρώσει είναι άκρως δελεαστικό.

Ο μόνος όρος που βάζει η πόλη Gangi στους νέους ιδιοκτήτες είναι να έχουν ανακατασκευάσει τα σπίτια μέσα σε τέσσερα χρόνια και να τα έχουν κάνει ξανά κατοικήσιμα. Αυτή η προσφορά ήδη έχει προσελκύσει δεκάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο, τονώνοντας τον τουρισμό σε μία πόλη στα βουνά και μακριά από τη θάλασσα, που δεν θα μπορούσε με διαφορετικό τρόπο να αποτελέσει πόλο έλξης. Και βέβαια, όλο αυτό ανοίγει τις δουλειές.

Το Gangi είχε περίπου 16.000 κατοίκους τη δεκαετία του '50. Σήμερα ζουν εκεί περίπου 7.000 άτομα. Το κύμα μετανάστευσης ξεκίνησε στα τέλη του 19ου αιώνα, εξαιτίας των οικονομικών δυσκολιών. Οι κάτοικοι της πόλης έφευγαν αρχικά για τις ΗΠΑ και μετά για την Αργεντινή, με αποτέλεσμα πολλά σπίτια να εγκαταλειφθούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν είναι η πρώτη φορά που μία πόλη στη Σικελία επιχειρεί κάτι τέτοιο. Πριν από μερικά χρόνια, το Salemi ανακοίνωσε με μεγαλοπρεπές τρόπο ότι θα έδινε σπίτια, κατεστραμμένα από το σεισμό του 1968, προς ένα ευρώ το ένα. Δεν τήρησε όμως τη δέσμευση. Σε άλλη πόλη, το πρόβλημα ήταν η γραφειοκρατία. Μόλις ο δήμος αποκτήσει ένα σπίτι, μπορεί να το πουλήσει μόνο σε τιμές αγοράς.

Γι' αυτό, στο Gangi έκαναν κάτι διαφορετικό. Δεν απόκτησαν την κυριότητα των σπιτιών από τους ιδιοκτήτες, απλά ο δήμος λειτουργεί ως μεσίτης. Πάνω από 100 οικίες έχουν αλλάξει χέρια έως τώρα, άλλες δωρεάν και άλλες αντί ενός τυπικού ποσού. Εκείνοι που αποφασίζουν είναι οι ιδιοκτήτες.

Αυτό έφερε στην πόλη Ιταλούς από διάφορα μέρη της χώρας, Ευρωπαίους, αλλά και έναν ιδιοκτήτη από το ¶μπου Ντάμπι. Το γεγονός ότι υπάρχει μεγάλη λίστα αναμονής για τα 200 σπίτια που προσφέρονται ακόμη, σημαίνει ότι ο δήμος μπορεί να είναι και εκλεκτικός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Δεν τους θέλουμε απλά για τα λεφτά τους. Θέλουμε να ξέρουμε τι θα κάνουν με τα σπίτια», εξηγεί ο δήμαρχος, Giuseppe Ferrarello, μιλώντας στους New York Times. Έτσι, δίνουν προτεραιότητα σε όσους θέλουν να δημιουργήσουν μία επιχείρηση στην πόλη. Όπως, για παράδειγμα, σε μία εταιρεία από τη Φλωρεντία, που μετέτρεψε δύο σπίτια τα οποία πήρε δωρεάν σε ξενοδοχείο με 22 σουίτες.

«Το κάναμε γιατί αγαπάμε τον τόπο μας. Και για να μείνουν εδώ τα παιδιά μας, να μην αναγκαστούν να φύγουν», εξηγεί ο Ferrarello.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραγωδία στη Λήμνο: Νεκρός 20χρονος μοτοσικλετιστής – Έπεσε σε γκρεμό μεγάλου ύψους

Σήμερα

Ο νεαρός μοτοσικλετιστής έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας και κατέλεηξε σε γκρεμό μεγάλου ύψους

«Κλείδωσε» ο χειμώνας: Νέα κακοκαιρία σαρώνει τη χώρα από 26 Ιανουαρίου – Οι χάρτες που σοκάρουν

Σήμερα

Στα προγνωστικά μοντέλα μαθηματικής ανάλυσης καιρού όσον αφορά το διάστημα από 21 έως και 23 Ιανουαρίου «κλειδώνουν» βροχές και τις χιονοπτώσεις

Κρήτη: Βρέθηκε ο άνδρας που εμβόλισε και εγκατέλειψε οδηγό μηχανής στα Χανιά

Σήμερα

H κινητοποίηση των αστυνομικών της Τροχαίας Χανίων για τον εντοπισμό του εμπλεκόμενου οχήματος ήταν άμεση

Νεκρή σε τροχαίο η ηθοποιός Kianna Underwood

Σήμερα

Η αστυνομία αναφέρει ότι και οι δύο οδηγοί εγκατέλειψαν το σημείο του δυστυχήματος και δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί

«O μισθός μου ήταν 1.400 ευρώ και τώρα παίρνω πάνω από 2.800 ευρώ το μήνα ‑Δεν πρόκειται να επιστρέψω»

Σήμερα

Ο Γκιγιέρμο, ένας νεαρός ισπανός νοσηλευτής, περιγράφει τη ζωή του στη Νορβηγία στο ισπανικό Cope.es

Επίδομα θέρμανσης: Το λάθος που δεν πρέπει να κάνετε για να πάρετε τα χρήματα

Σήμερα

Τι πρέπει να προσέξουν οι δικαιούχοι στην αίτησή τους για το επίδομα θέρμανσης για να μην χάσουν την επιδότηση

Βιρτζίνια: Η αστυνομία ψάχνει ύποπτο και εκείνος απαντά κάτω από τη φωτογραφία του!

Σήμερα

Υποσχέθηκε να παραδοθεί, ζήτησε συγγνώμη για το στήσιμο και τελικά εμφανίστηκε με selfie

Τρομακτική στιγμή: Κομμάτια από το ταβάνι έπεσαν σε αθλήτρια στο Αρης – Α.Ο. Θήρας (βίντεο)

Σήμερα

Ένα ιδιαίτερα σοβαρό και τρομακτικό περιστατικό σημάδεψε την αναμέτρηση Αρης – ΑΟ Θήρας για τη 14η αγωνιστική της Volley League γυναικών

Εντοπίστηκαν συντρίμμια αεροσκάφους με 11 επιβαίνοντες που είχε χαθεί από τα ραντάρ

Σήμερα

Οι αρχές της Ινδονησίας εντόπισαν συντρίμμια αεροσκάφους με 11 επιβαίνοντες που είχε χαθεί από τα ραντάρ

Κορυφώνεται η αγωνία για την εξαφάνιση της Λόρας: Τα δύο σενάρια που εξετάζουν οι Αρχές

Σήμερα

Συμπληρώθηκαν δέκα ημέρες από την τελευταία της εμφάνιση της 16χρονης

Καβγάς Έλον Μασκ με τον CEO της Ryanair: «Είσαι εντελώς ηλίθιος»

Χτες

Aναρωτήθηκε μήπως να αγοράσει την εταιρεία

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.