E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

FT: Η απειλή του Βαρουφάκη προς τον Τσίπρα

Διαεψεύδει ο ΥΠΟΙΚ

FT: Η απειλή του Βαρουφάκη προς τον Τσίπρα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 24/6/2015 | 12:29

Ο Γιάννης Βαρουφάκης απείλησε τον πρωθυπουργό ότι θα εγκατελείψει τον ΣΥΡΙΖΑ, παίρνοντας μαζί του και άλλα στελέχη του κόμματος, όταν ο κ. Τσίπρας του ζήτησε να παραιτηθεί. Αυτό υποστηρίζουν οι Financial Times σε σημερινό δημοσίευμά τους, επικαλούμενοι πηγές του κυβερνώντος κόμματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ορισμένοι αξιωματούχοι του ΣΥΡΙΖΑ ανησυχούν ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης μπορεί να ετοιμάζεται να τα σπάσει με την κυβέρνηση», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα. «Ο κ. Βαρουφάκης απείλησε φέτος ότι θα εγκαταλείψει το κόμμα, παίρνοντας μαζί του και άλλα στελέχη, όταν ο κ. Τσίπρας του πρότεινε –μετά απο σχετικές παραινέσεις υψηλόβαθμων Ευρωπαίων αξιωματούχων– να παραιτηθεί...».

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, αξιωματούχοι της Ευρωζώνης ανησυχούν ότι ο κ. Βαρουφάκης προσπαθεί να υπνομεύσει έναν συμβιβασμό με τα μετριοπαθή στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, απαιτώντας να περιληφθεί στη συμφωνία η ελάφρυνση του χρέους: «Ο συνήθως λαλίστατος υπουργός Οικονομικών ήταν ασυνήθιστα ήσυχος μετά το Eurogroup της Δευτέρας στις Βρυξέλλες».

«Ο κ. Βαρουφάκης έχει τη δική του ατζέντα και θα προσπαθήσει να ασκήσει σκληρή κριτική στη συμφωνία. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα εγκαταλείψει τον ΣΥΡΙΖΑ...», σχολιάζει στους FT o καθηγητής Νομικής και Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, Αριστείδης Χατζής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαψεύδεται από κύκλους του υπουργείου Οικονομικών το δημοσίευμα των Financial Times

Διαψεύδεται, από κύκλους του υπουργείου Οικονομικών, το δημοσίευμα των Financial Times, που υποστηρίζει ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης απείλησε τον Αλέξη Τσίπρα με αποχώρηση.

Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί ανησυχία για το γεγονός ότι ο υπουργός Οικονομικών ενδεχομένως να προετοιμάζεται να διαχωρίσει τη θέση του από την κυβέρνηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χαρακτηριστικά, το δημοσίευμα έχει τίτλο: "Βγήκαν τα μαχαίρια για τον Τσίπρα την ώρα που οι σκληροπυρηνικοί του ΣΥΡΙΖΑ απειλούν με ανταρσία".

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Βαρουφάκης απείλησε φέτος να αποχωρήσει και να πάρει μαζί του μια ομάδα συναδέλφων του από τον ΣΥΡΙΖΑ μετά την πρόταση του κ. Τσίπρα -με την προτροπή αρκετών υψηλόβαθμων Ευρωπαίων πολιτικών- ότι θα πρέπει να παραιτηθεί.

Οι FT σημειώνουν ότι, αν και ο πρωθυπουργός έσπευσε να διαμορφώσει μια λίστα αξιόπιστων προτάσεων τις τελευταίες εβδομάδες, ο ίδιος και οι συνεργάτες του αμέλησαν τους 20 με 30 δυνητικούς αντάρτες στην κοινοβουλευτική ομάδα.

Ορισμένα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ανησυχούν ότι ο πρωθυπουργός θα συμφωνήσει σε αυξήσεις φόρων και περικοπές συντάξεων που θα μοιάζουν με τα μέτρα λιτότητας που είχαν καταδικάσει όταν ήταν στην αντιπολίτευση ως "βάρβαρα" και "απαράδεκτα", σημειώνουν οι FT.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χαμός σε γάμο: Pole dancers χόρευαν δίπλα από την δεξίωση ‑ Η αντίδραση της νύφης

Σήμερα

Παραλίγο η δεξίωση να «τιναχτεί» στον... αέρα!

Βόλος: Με αλεξίσφαιρο και με σκυμμένο το κεφάλι έφτασε στον εισαγγελέα ο συζυγοκτόνος

Σήμερα

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οδηγήθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο του Βόλου ο 40χρονος δράστης

Ακρίβεια: «Πονοκέφαλος» στους γονείς για τα σχολικά είδη – Οι τιμές σε τετράδια, τσάντες, βιβλία

Σήμερα

Οι γονείς αναζητούν τις πιο οικονομικές λύσεις για τα απαραίτητα ψώνια των παιδιών τους, εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς

Θηριωδία στην Ηλεία: Πέταξαν φόλες ακόμα και μέσα σε αυλές – Τουλάχιστον 10 σκυλιά νεκρά

Σήμερα

Εκτός από αδέσποτα έχασαν τις ζωές τους και δεσποζόμενα σκυλιά μέσα σε σπίτια!

Τραγωδία σε λίμνη: Νεκρός άνδρας από αμοιβάδα που του... έφαγε τον εγκέφαλο

Σήμερα

Ο άτυχος άνδρας στο Μιζούρι των ΗΠΑ έκανε θαλάσσιο σκι το οποίο εκτυλίχθηκε σε τραγωδία

Αλεξάνδρα Νικολαΐδου: Πέθανε στα 41 της η ηθοποιός ‑ Ήταν σύντροφος του Ντέμη Νικολαΐδη

Σήμερα

Μόλις στα 41 της χρόνια η ηθοποιός άφησε την τελευταία της πνοή μετά από σκληρό και γενναίο αγώνα με τον καρκίνο

ΔΕΘ: Σενάρια φορολογικής ελάφρυνσης των εσόδων από ενοίκια

Χτες

Πιθανά μέτρα για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης

Εντοπίστηκε το πρόβλημα στον Βιολογικό της Πάτμου

Χτες

Συνεργασία με την ΕΥΔΑΠ για την ποιότητα του νερού

Γυναικοκτονία σοκ στον Βόλο: «Καλά της έκανα» είπε ο δολοφόνος

Χτες

Την σκότωσε, άλλαξε ρούχα, πέταξε τα δικά του και κρυβόταν

ΟΠΕΚΕΠΕ: Κτηνοτρόφος στον Τύρναβο δήλωσε 4.000 πρόβατα και είχε 1.500

Χτες

Κτηνοτρόφος από τον Τύρναβο είχε δηλώσει περίπου 4.000 ζώα, με τον έλεγχο να καταγράφει μόλις 1.500

Λαμία: Δύο προσαγωγές για εμπρησμό – Τους είδαν να αδειάζουν μπιτόνι με πετρέλαιο σε χωράφι

Χτες

Προσήχθησαν δύο νεαροί στη Λαμία, ως ύποπτοι για απόπειρα εμπρησμού

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.