E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Τσίπρας: Επίθεση σε όλους για να γίνει το δημοψήφισμα

Κάνουμε αυτό που δεν τολμήσατε: να αντισταθείτε

Τσίπρας: Επίθεση σε όλους για να γίνει το δημοψήφισμα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 28/6/2015 | 02:55

«Δεν θα ζητήσουμε την άδεια από τον Σόιμπλε και τον Ντάισελμπλουμ για να διαφυλάξουμε την δημοκρατία στον τόπο που γεννήθηκε» είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή δείχνοντας ξεκάθαρα τις προθέσεις της κυβέρνησης και υπογράμμισε παράλληλα πως «το δημοψήφισμα θα γίνει κανονικά είτε το θέλουν είτε δεν το θέλουν οι εταίροι μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε ότι αφορά την κόντρα που προηγήθηκε με τον αρχηγό της Αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι: «Δεν έχει νόημα να απαντήσω στον Σαμαρά. Είναι στο ιστορικό το διακύβευα. Δεν υπάρχει ούτε ένας Έλληνας που να μην ξέρει τι κάνατε».

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας τόνισε: «Είμαστε αντιμέτωποι με την ιστορία και πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, να μιλήσουμε με σταράτα λόγια. Η σημερινή ημέρα θα μείνει στην κοινή ευρωπαϊκή μας πορεία με μελανά χρώματα. Κάποιοι, πέρα από κάθε λογική και κανόνα, αποφάσισαν να μιλήσουν σε ένα ευρωπαϊκό συμβούλιο χωρίς την Ελλάδα. Κάποιοι αποφάσισαν να συνεδριάσουν αποκλείοντας έναν ισότιμο εταίρο. Κάποιοι αποκλείουν τη χώρα μας χωρίς να έχουν δικαίωμα. Επιπλέον, όμως, θα μείνει με μελανά χρώματα γιατί κάποιοι δεν επιτρέπουν στην δημοκρατία να αναπνεύσει.Δεν θα ζητήσουμε την άδεια από τον Σόιμπλε και τον Ντάισελμπλουμ για να διαφυλάξουμε την δημοκρατία στον τόπο που γεννήθηκε. Το δημοψήφισμα θα γίνει κανονικά είτε το θέλουν είτε δεν το θέλουν οι εταίροι μας. Ο λαός θα αποφασίσει κυρίαρχα και όλοι μας θα σεβαστούμε την επιλογή του. Έχουμε ιερή υποχρέωση απέναντι στους αγώνες του λαού».

Αναφορικά με τις αντιδράσεις για τη διενέργεια του δημοψηφίσματος ο πρωθυπουργός σημείωσε πως: «Την παράδοση δημοκρατίας της Ευρώπης δεν την έστησε το Eurogroup, ούτε το ΔΝΤ, αλλά σπουδαίοι ηγέτες. Το δημοψήφισμα δεν είναι κάτι καινούριο για την Ευρώπη - Γιατί τόση αντίδραση; Είπε κανείς στους Γάλλους όταν απέρριψαν το Σύνταγμα της ΕΕ ότι αυτό ήταν λάθος; Τους είπε κανείς ότι ψηφίζουν την αποχώρηση από την ΕΕ»;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός ανέφερε πως: «Το παιχνίδι που παίζουν κάποιοι θα τελειώσει οριστικά την άλλη Κυριακή με την ετυμηγορία του λαού. Η αξιοπρέπεια ενός λαού δεν κοστολογείται από τους οίκους αξιολόγησης, τα χρηματιστήρια, τις δόσεις των δανείων», ενώ αναφερόμενος στην αυξημένη κίνηση στα ΑΤΜ υπογράμμισε ότι: «Ο μόνος μας φόβος, είναι ο φόβος. Από χθες ξεκίνησε απίστευτη προπαγάνδα φόβου, που θα κλιμακωθεί μέχρι την επόμενη Κυριακή, αλλά θα έχει αντίθετα αποτελέσματα γιατί ο κόσμος πεισμώνει - Οι Έλληνες αψηφούν το φόβο και αντέχουν. Ξέρουμε να πολεμάμε και να νικάμε».

«Τολμήσαμε να κάνουμε αυτό που ίσως θα θέλατε να κάνετε κι εσείς αλλά δεν τολμήσατε. Να αντισταθείτε», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Σε ότι αφορά την στάση των εταίρων στις διαπραγματεύσεις ο πρωθυπουργός τόνισε πως: «Μας ζήτησαν να παραδώσουμε την πολιτική μας αξιοπρέπεια, να βάλουμε και εμείς την υπογραφή μας σε ένα σκληρό μνημόνιο ύφεσης και αργού θανάτου. Δεν αρνηθήκαμε τον συμβιβασμό, αλλά την παράδοση της χώρας ως οικονομικής αποικίας σε οικονομικά συμφέροντα. Προσέθεσαν 4 μηνιαίες αξιολογήσεις. Δεν έδωσαν τίποτα για το χρέος, αλλά ένα ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα χρηματοδότησης. Απαίτησαν την αύξηση του ΦΠΑ στον τουρισμό από το 6,5% στο 23%. Ενώ είχαμε συμφωνήσει να ξεκινήσει η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού τον Οκτώβρη, απαίτησαν να προηγηθούν οι περικοπές σε κύριες και επικουρικές. Μας ζήτησαν να αυτο-εξαιρεθούμε από τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και να διατηρήσουμε τον κατώτατο μισθό στο σημερινό επίπεδο φτώχειας. Εκείνοι που έχουν καταδικάσει την οικονομία σε ύφεση μας υπέδειξαν πως αν φορολογήσουμε τους πλουσιότερους θα έχουμε ύφεση» ενώ απευθυνόμενος σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τόνισε με νόημα: «Μας κατηγορείτε σήμερα επειδή αντισταθήκαμε. Μας κατηγορείτε για κάτι που θέλατε να κάνετε και εσείς αλλά δεν τολμήσατε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τέλος ο κ. Τσίπρας ανέφερε: « Η Ελλάδα δεν είναι παιχνίδι που τελείωσε. Η πρόθεσή μας για ειλικρινή διαπραγμάτευση παραμένει στο τραπέζι για μια επωφελή συμφωνία. Η απόφασή μας για δημοψήφισμα δεν είναι απόφαση ρήξης με την Ευρώπη, αλλά με τις πρακτικές εκβιασμού. Ο λαός θα πει το μεγάλο «όχι» στο τελεσίγραφο και θα στείλει μήνυμα δημοκρατίας και αξιοπρέπειας σε όλη την Ευρώπη. Αυτή η κυβέρνηση δεν θα διαψεύσει τις προσδοκίες του λαού και δεν θα προδώσει τις ελπίδες του. Είναι δικαίωμα του λαού στις κρίσιμες επιλογές να έχει ευθύνη και αποφασίσει. Την Δευτέρα 6 Ιουλίου, με τη δύναμη τη λαϊκής ετυμηγορίας θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας. Κάθε απόπειρα να μετατραπεί το δημοψήφισμα αυτό σε δημοψήφισμα για το νόμισμα της χώρας είναι η επιλογή των πιο ακραίων δυνάμεων έξω από τη χώρα. Δεν αποτελεί πρόθεση της κυβέρνησης να ταυτιστεί το μνημόνιο με την παραμονή της χώρας στην ΕΕ. Η Ελλάδα δεν είναι ούτε επισκέπτης, ούτε φιλοξενούμενος στην Ευρώπη».

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αγρια συμπλοκή μαθητών με σκουπόξυλα στο Περιστέρι ‑ Τραυματίστηκαν τρεις καθηγητές

Σήμερα

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει συλλήψεις ή προσαγωγές, ενώ η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό βρίσκεται σε εξέλιξη

Ηράκλειο: Βρετανίδα τα έτσουξε στο αεροπλάνο και προκάλεσε αναγκαστική προσγείωση

Σήμερα

Μια γυναίκα σε έξαλλη κατάσταση, χτύπησε αεροσυνοδό, άρχισε να βρίζει όλο τον κόσμο και τελικά συνελήφθη στο «Νίκος Καζαντζάκης»

Πετρέλαιο θέρμανσης: Πότε ξεκινά η διάθεσή του ‑ Πού θα φτάσει η τιμή

Σήμερα

Κατά την τελευταία διετία, η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης είναι χαμηλότερη σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.

Ο Κώστας Μπάρκας κατήγγειλε τη Ραλλία Χρηστίδου για απειλή ξυλοδαρμού

Σήμερα

Έντονο επεισόδιο σημειώθηκε στη Βουλή ανάμεσα στη Ραλλία Χρηστίδου και τον Κώστα Μπάρκα

Ήταν η καλύτερή μου φίλη: Σπαράζει η μητέρα της 17χρονης Ελληνίδας που δολοφονήθηκε στο Νιού Τζέρσεϊ

Σήμερα

«Ξυπνάω κάθε πρωί και εύχομαι να είναι ένας εφιάλτης» δήλωσε μετά την κηδεία της κόρης της

Ο Στέφανος Ντούσκος ξανά στο βάθρο: Κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο στο σπριντ 500μ. στην Σαγκάη

Σήμερα

Ο «χρυσός» πρωταθλητής κατέλαβε τη δεύτερη θέση, πίσω από τον Λευκορώσο Ζάλατι

Οι ερευνητές είναι πιο κοντά από ποτέ στην επίλυση του μυστηρίου της Αμέλια Έρχαρτ

Σήμερα

Αεροφωτογραφίες μπορεί να αποτελέσουν το «κλειδί»

Διαγραφές φοιτητών: Όσα προβλέπει υπουργική απόφαση για τη διάρκεια φοίτησης στα ΑΕΙ

Σήμερα

Ζαχαράκη: Θέλουμε ιδρύματα που λειτουργούν με σταθερούς και ξεκάθαρους κανόνες

Πάρος: Νεκρός 40χρονος Αφγανός με τραύματα από μαχαίρι

Σήμερα

Τον άτυχο άνδρα βρήκε ο εργοδότης του, ο οποίος ειδοποίησε άμεσα τις Αρχές

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.