E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Σόιμπλε: Από τη στιγμή που η κυβέρνηση Τσίπρα ανέβηκε στην εξουσία, δεν έχει κάνει τίποτα!

Είπε ότι «Το πρόγραμμα έληξε»

Σόιμπλε: Από τη στιγμή που η κυβέρνηση Τσίπρα ανέβηκε στην εξουσία, δεν έχει κάνει τίποτα!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 2/7/2015 | 00:02

«Oι Έλληνες είναι σε πολύ δύσκολη κατάσταση», είπε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε το μεσημέρι της Τετάρτης μιλώντας στην Bundestag και πρόσθεσε: «Τα προβλήματα πρέπει να αποσαφηνιστούν με ακρίβεια. H Ελλάδα πρέπει να τηρήσει αυτά που έχει υποσχεθεί», τόνισε ο χριστιανοδημοκράτης πολιτικός. «Το 2014 η Ελλάδα ήταν στον σωστό δρόμο», τόνισε ο Σόιμπλε. «Στη συνέχεια ήρθαν οι εκλογές στην Ελλάδα. Κι έκτοτε η η κατάσταση έχει επιδεινωθεί δραματικά. Από τη στιγμή που η κυβέρνηση αυτή βρέθηκε στην εξουσία, δεν έχει κάνει τίποτα», υποστήριξε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών. «Μία νομισματική ένωση δεν μπορεί να λειτουργήσει όταν ένας από τους εταίρους της δεν τηρεί τα συμφωνηθέντα», τόνισε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δείχνοντας ουσιαστικά την ελληνική ηγεσία. «Η εμπιστοσύνη και η αξιοπιστία είναι θεμελιώδης προυπόθεση για μία λειτουργική νομισματική ένωση», πρόσθεσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ολοκληρώνοντας την ομιλία του στην Bundestag.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Νωρίτερα σε συνέντευξη Τύπου είπε «Δεν καταλαβαίνουμε τι θέλουν οι Έλληνες, το πρόγραμμα έληξε», βάζοντας πάγο λίγο πριν το Eurogroup και πιθανότατα παραπέμποντας τυχόν εξελίξεις για μετά την Κυριακή και το δημοψήφισμα.

«Μόνο όταν η Ελλάδα μας πει τι θέλει, θα διαπραγματευτούμε, αλλά υπό τις πολύ πιο δύσκολες προϋποθέσεις του ESM», τόνισε ο Γερμανός υπουργός. «Σύμφωνα με τους κανόνες του ΔΝΤ, η Ελλάδα είναι αφερέγγυα και το ΔΝΤ δεν μπορεί πλέον να καταβάλει την οικονομική ενίσχυση», λέει ο κ. Σόιμπλε.

Οι αγορές έχουν αντιδράσει ψύχραιμα στις τελευταίες εξελίξεις, πρόσθεσε ο κ. Σόιμπλε και δήλωσε πως «Δεν υπάρχουν ανεξέλεγκτοι κίνδυνοι για τον γερμανικό προϋπολογισμό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Δεν υπάρχει λόγος για συνομιλίες με την Ελλάδα πριν το δημοψήφισμα της Κυριακής», κατέληξε ο Γερμανός, προσθέτοντας πως εκείνος παρέμεινε πιστός στην εφαρμογή των κανόνων της Ευρώπης: «Αν το έκαναν όλοι, τότε η Ελλάδα δεν θα βρισκόταν εδώ που βρίσκεται αυτήν τη στιγμή».

«H κατάσταση στην Ελλάδα επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα, ώρα με την ώρα», τόνισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε ρίχνοντας την ευθύνη στον Έλληνα πρωθυπουργό. «Την ευθύνη γι' αυτό την έχει ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Η κατάσταση έχει επιδεινωθεί δραματικά από τότε που αυτή η κυβέρνηση ανέλαβε τα καθήκοντά της».

Ο Σόιμπλε κατηγόρησε επίσης τον Τσίπρα ότι καταστρέφει την αξιοπιστία του ευρωπαϊκού προγράμματος. «Στην κατάσταση αυτή, ένα μπρος-πίσω της ελληνικής κυβέρνησης είναι άνευ σημασίας. Με την πολιτική που εφαρμόζει η ελληνική κυβέρνηση, είναι εξαιρετικά δύσκολο να επιλυθούν τα προβλήματα της Ελλάδας».

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ρωσία: Δείτε τι συνέβη όταν βγήκε εκτός ελέγχου πολυβόλο σε στρατιωτική άσκηση

Σήμερα

Ένας στρατιώτης παραλίγο να χάσει τη ζωή του όταν ένα πολυβόλο ξέφυγε από τον έλεγχο κατά τη διάρκεια δοκιμής νέου οπλικού συστήματος στη Ρωσία.

Τραγωδία στην Καστοριά: Τι συνέβη με το 4χρονο αγοράκι που έπεσε σε πισίνα και πώς αντέδρασαν οι γιατροί

Σήμερα

Ο παππούς εντόπισε το παιδάκι στον πάτο της πισίνας και το ανέσυρε αναίσθητο - διακομίστηκε εκτάκτως στο «Ιπποκράτειο» Θεσσαλονίκης.

Σαμ Νιλ: Τι αποκάλυψε η οικογένειά του για τον αιφνίδιο θάνατό του σε ηλικία 78 ετών

Σήμερα

Ο διάσημος ηθοποιός του «Jurassic Park» έφυγε από τη ζωή στο Σίδνεϊ, λίγους μήνες αφότου είχε ανακοινώσει ότι είχε νικήσει τον καρκίνο.

Εικόνες αποκάλυψης στην Κίνα: Ο τυφώνας Μπάβι βύθισε πόλεις κάτω από δύο μέτρα νερού, δρόμοι έγιναν ποτάμια

Σήμερα

Κόκκινος συναγερμός για πλημμύρες, αποκλεισμένοι κάτοικοι, ακυρώσεις δρομολογίων και κλειστά σχολεία σε πολλές επαρχίες

Δημοσκόπηση GPO Ιουλίου: Ποιο κόμμα βρίσκεται στην κορυφή και ποιο «βουλιάζει» στα ποσοστά

Σήμερα

Η ΝΔ διατηρεί μεγάλο προβάδισμα με 25,7%, ενώ η ακρίβεια αναδεικνύεται ως το κυρίαρχο εκλογικό κριτήριο για σχεδόν 7 στους 10 πολίτες.

Ιστορική κατάρρευση στις γεννήσεις στην Ελλάδα ‑ Ποσοστό έκπληξη

Σήμερα

Η οικονομική αστάθεια, η στεγαστική κρίση και η μαζική μετανάστευση επιτάχυναν τη δημογραφική συρρίκνωση της χώρας, σύμφωνα με ανάλυση του ΙΔΕΜ.

Σύγχρονο σκλαβοπάζαρο στην Ηλεία: Δημοσίευμα για βαν‑ποpνεία και trafficking

Σήμερα

Βαλκάνιοι μαστροποί με έδρα την Πάτρα εξωθούν αλλοδαπές και γυναίκες Ρομά στην πορνεία σε υπαίθριες περιοχές της Ηλείας, έναντι μόλις 10-20 ευρώ.

Αρχαιολογική ανακάλυψη: Τάφος 3.000 ετών κοντά στο Λούξορ με την επιγραφή Paser

Σήμερα

Ολλανδική αρχαιολογική αποστολή του Πανεπιστημίου του Λέιντεν αποκάλυψε στη νεκρόπολη Σέιχ Αμπντ ελ-Κούρνα τάφο της περιόδου των Ραμεσίδων με επιγραφές που φέρουν το όνομα «Πασέρ».

Κατολίσθηση στον Μύρτο Κεφαλονιάς: Τι είπε ο Λέκκας για τον κίνδυνο και ποια έκτακτα μέτρα ελήφθησαν

Σήμερα

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ προειδοποιεί ότι δεν αποκλείονται μεγαλύτερες κατολισθήσεις και ανακοινώνει αυστηρά μέτρα προστασίας για τους λουόμενους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.