E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Σκληραίνει τη στάση της η Γερμανία μετά το βροντερό «Οχι»

Δηλώσεις-φωτιά...

Σκληραίνει τη στάση της η Γερμανία μετά το βροντερό «Οχι»
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 6/7/2015 | 01:02

Δηλώσεις-φωτιά έρχονται από τη Γερμανία μετά το βροντερό «Οχι» στο ελληνικό δημοψήφισμα, ενώ η Ανγκελα Μέρκελ αναχωρεί εσπευσμένα για το Παρίσι, για να συναντήσει τον Φρανσουά Ολάντ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Γερμανίδα καγκελάριος μεταβαίνει αύριο στην Πόλη του Φωτός προκειμένου να αποτιμήσει από κοινού με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ το αποτέλεσμα του ελληνικού δημοψηφίσματος. Την ίδια στιγμή οι Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες προτείνουν έκτακτη Σύνοδο Κορυφής.

Τις πρώτες αντιδράσεις από τη Γερμανία καταγράφει η Deutsche Welle.

Στο Παρίσι μεταβαίνει αύριο η κ. Μέρκελ, προκειμένου να αξιολογήσει από κοινού με τον Γάλλο πρόεδρο Ολάντ το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Αυτό ανακοίνωσε το απόγευμα εκπρόσωπός της στο Βερολίνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λίγο μετά την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων των δημοσκοπήσεων τοποθετήθηκε στη γερμανική δημόσια τηλεόραση ο αντιπρόεδρος της Κ.Ο. των γερμανών Σοσιαλδημοκρατών Κάρστεν Σνάιντερ. Μιλώντας στην εκπομπή Bericht aus Berlin του ARD, o Σνάιντερ είπε ότι σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις και επικρατήσει όντως το «Οχι», τότε θα ήταν ένα εξαιρετικά δύσκολο αποτέλεσμα. «Διερωτώμαι εάν στην περίπτωση αυτή θα μπορεί κανείς να διαπραγματευτεί με την ελληνική κυβέρνηση», όπως είπε.

Ο κ. Σνάιντερ είπε πολύ χαρακτηριστικά: «Δεν είμαι σίγουρος αν οι Έλληνες γνωρίζουν για το τι ψήφισαν, για το ευρώ ή τις μεταρρυθμίσεις». Σε κάθε περίπτωση, όπως σημείωσε, η γερμανική πλευρά αναμένει να δει τώρα τι θα πει η ελληνική κυβέρνηση, πώς θα διαβάσει και πώς θα επικοινωνήσει το αποτέλεσμα. O Κάρστεν Σνάιντερ εκτίμησε πάντως ότι η κατάσταση είναι ούτως η άλλως εξαιρετικά δύσκολη και πως επιδεινώθηκε δραματικά τις τελευταίες δυο εβδομάδες, κυρίως μετά το κλείσιμο των τραπεζών.

Μιλώντας στην ίδια εκπομπή, ο πρόεδρος των Πρασίνων Τζεμ Όζντεμιρ εξέφρασε την ανησυχία του για την επικράτηση του «Οχι». Σε κάθε περίπτωση, είπε, τα προβλήματα της υπερχρεωμένης χώρας θα παραμείνουν και στο μέλλον προβλήματα της Ευρώπης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο έτερος αντιπρόεδρος της Κ.Ο. των Σοσιαλδημοκρατών ¶ξελ Σέφερ ζήτησε να πραγματοποιηθεί αύριο έκτακτη Σύνοδος Κορυφής καθώς, όπως δήλωσε στο Reuters, «η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή για να την αφήσουμε στα χέρια των υπουργών Οικονομικών».

Ο αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) Ραλφ Μπρίνκχαους δήλωσε στο δεύτερο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF ότι μετά το δημοψήφισμα δεν βλέπει δυνατότητα για περαιτέρω πακέτα βοήθειας. «Για μας ίσχυε πάντα η αρχή ότι η βοήθεια δίδεται έναντι μεταρρυθμίσεων. Αν αυτές οι μεταρρυθμίσεις δεν πρόκειται πλέον να γίνουν από την ελληνική κυβέρνηση και εάν η ελληνική κυβέρνηση έχει τώρα γι' αυτό και τη στήριξη του λαού της, θα είναι αντικειμενικά δύσκολο να δοθούν νέα πακέτα βοήθειας», δήλωσε ο κ. Μπρίνκχαους.

Ο βουλευτής των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) Σεμπάστιαν Στάινεκε, με ανάρτησή του στο Twitter, γράφει: «Δεν μπορώ να καταλάβω την αναστάτωση για το αποτέλεσμα. Τους ταξιδιώτες δεν πρέπει να τους σταματάς, έτσι δεν είναι;».

Δήλωση-φωτιά από τον Γκάμπριελ του SPD
«Ο Τσίπρας ξεγέλασε τον λαό, λέγοντάς του ότι με το "Οχι" θα ενισχυθεί η διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας. Στην πραγματικότητα ο Τσίπρας έκοψε και τις τελευταίες γέφυρες που θα μπορούσαν να μας δώσουν μια συμβιβαστική λύση ανάμεσα στην Ευρώπη και την Ελλάδα», δήλωσε στο Spiegel του Βερολίνου ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, αντικαγκελάριος της Γερμανίας.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

FIR Αθηνών: Ο περίεργος βόμβος και τα 40 «νεκρά» λεπτά

Πριν 8 ώρες

Τεχνική δυσλειτουργία ή κυβερνοεπίθεση πίσω από το «μπλακ άουτ» στο FIR Αθηνών

Τέλος οι λαικές αγορές από την Τετάρτη

Πριν 8 ώρες

Οι παραγωγοί στις λαϊκές αγορές προχωρούν σε κινητοποιήσεις αρχής γενομένης από την Τετάρτη 7 Γενάρη

Βροχή ελέγχων από την εφορία το 2026: Πάνω από 72.800 έρευνες της ΑΑΔΕ, ποιοι μπαίνουν στο στόχαστρο

Πριν 8 ώρες

Σε πρώτο πλάνο οι υποθέσεις από το 2022 μέχρι και το 2025 - Στόχος φορολογικά έσοδα της τάξης των 2,5 δισ. ευρώ

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Οδηγούσε στον περιφερειακό με 304 χιλιόμετρα και τραβούσε βίντεο για το TikTok!

Χτες

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει ταυτοποιήσει τον οδηγό και θα προβεί στις προβλεπόμενες ενέργειες

Νέα ανακοίνωση της ΥΠΑ: Αποκαταστάθηκε πλήρως το πρόβλημα ‑ Συνεχίζεται η έρευνα για τα αίτια

Χτες

Η ΥΠΑ τονίζει ότι σε όλα τα στάδια της διαχείρισης του περιστατικού «διασφαλίστηκε πλήρως η ασφάλεια των πτήσεων»

Γιώργος Παπαδάκης: Η ανακοίνωση του Λαϊκού Νοσοκομείου για τον θάνατό του

Χτες

Θρήνος για τον αδόκητο χαμό του γνωστού δημοσιογράφου

Ανδραβίδα: Δεν άντεξε την απώλεια του γιου του σε τροχαίο και αυτοκτόνησε

Χτες

Ο 50χρονος δεν άντεξε το βάρος της ανείπωτης απώλειας που κουβαλούσε τους τελευταίους μήνες και αυτοκτόνησε

Πέθανε ο Γιώργος Παπαδάκης

Χτες

Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος ύστερα από έμφραγμα

Υπέστη έμφραγμα ο Γιώργος Παπαδάκης

Χτες

Μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο Λαϊκό

Αγρότες από όλη την Ελλάδα κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις ‑ Σχέδια για 48ωρους αποκλεισμούς δρόμων

Χτες

«Οι δρόμοι δεν είναι δικοί τους, είναι δικοί μας. Τους πληρώνουμε με τη δουλειά και τους φόρους μας» διαμηνύουν

Προβλήματα στο FIR Αθηνών: Ξεκινούν και πάλι οι αφίξεις στα ελληνικά αεροδρόμια

Χτες

Δεκάδες ακυρώσεις πτήσεων με μεταθέσεις σε άλλες ημερομηνίες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.