E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Τελεσίγραφο απο Μέρκελ‑Γιούνκερ‑Τουσκ: Συμφωνία ή Grexit

Γιούνκερ: Δεν αποκλείω κανένα σενάριο

Τελεσίγραφο απο Μέρκελ‑Γιούνκερ‑Τουσκ: Συμφωνία ή Grexit
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 8/7/2015 | 00:05

Προθεσμία μέχρι την Πέμπτη για να καταθέσει τις νέες της προτάσεις έδωσε στην Ελλάδα η Γερμανίδα Καγκελάριος ¶νγκελα Μέρκελ, καλώντας την ελληνική κυβέρνηση να φέρει στο τραπέζι νέες, λεπτομερείς προτάσεις για ένα τρίτο πρόγραμμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε δηλώσεις της έπειτα από την ολοκλήρωση της νέας Συνόδου Κορυφής για την χώρα μας η κυρία Μέρκελ είπε ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεσμεύτηκε να υποβάλλει μια νέα αίτηση στο ESM για δάνειο η οποία και θα συζητηθεί.

«Περιμένουμε λεπτομερείς προτάσεις από την Ελλάδα. Η Ελλάδα πρέπει να καταθέσει την πλήρης πρότασή της την Πέμπτη, για να γίνουν οι αξιολογήσεις», είπε χαρακτηριστικά η Γερμανίδα καγκελάριος, τονίζοντας την ίδια ώρα ότι ένα νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα θα είναι πολύ πιο μακρόπνοο από αυτό που βρέθηκε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων πριν από δέκα ημέρες.

Η κυρία Μέρκελ επιβεβαίωσε επίσης τις πληροφορίες που είχαν μεταδώσει νωρίτερα την Τρίτη διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία και σύμφωνα με τα οποία την επόμενη Κυριακή θα πραγματοποιηθεί άλλη μία Σύνοδος Κορυφής για την Ελλάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο, όπως προειδοποίησε η κυρία Μέρκελ αυτή θα είναι η τελευταία Σύνοδος για το ελληνικό ζήτημα για αυτό και όπως είπε σε αυτή θα συμμετέχουν και τα 28 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως εξήγησε η κυρία Μέρκελ, η Σύνοδος θα γίνει με 28 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης γιατί το θέμα άφορα όλες της χώρες της Ένωσης το θέμα.

«Έχουμε όλοι μερίδιο στην εθνική κυριαρχία, δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο της Ελλάδας. Ο κ. Τουσκ είπε ότι υπάρχουν κράτη εκτός Ευρωζώνης που θέλουν να συζητήσουν την κατάσταση», ανέφερε και σημείωσε: «Υπάρχουν ελάχιστες μέρες για το πώς θα πάμε παρακάτω. Σεβόμαστε το δημοψήφισμα , αλλά υπάρχουν ακόμη 18 κράτη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ρέντσι: Εύχομαι ότι ο Τσίπρας θα κάνει μια καλή πρόταση

Περιμένουμε τις προτάσεις της κυβέρνησης Τσίπρα μέχρι την επόμενη Κυριακή οπότε και θα πραγματοποιηθεί η τελευταία Σύνοδος Κορυφής για την Ελλάδα.

Τα παραπάνω ανέφερε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι έπειτα από την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής για την χώρα μας, στις Βρυξέλλες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Ρέντσι εξέφρασε την ελπίδα του ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα κάνει μια πρόταση καλού πνεύματος, τονίζοντας ότι αν οι ελληνικές προτάσεις θεωρηθούν αποδεκτές, τότε θα υπάρξει ένα θετικό αποτέλεσμα.

«Δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό με γραφειοκρατία. Δεν θέλω να αντικρούσω, θέλω να πω, το θέμα είναι ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι ένα σπίτι αξιών, όχι μόνο οικονομικών. Αυτό είναι το θέμα κλειδί. Και αυτό είπαμε στην προεδρία μας. Πηγαίναμε για ανάπτυξη, πρέπει να μιλήσουμε για την μετανάστευση», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Μετά θα πρέπει να μιλήσουμε τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης που αν θεωρηθούν αποδεκτές θα έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα».

Ωστόσο, όπως τόνισε ο κ. Ρέντσι, από ορισμένους συναδέλφους υπήρξε λοιδορία και όπως σημείωσε, «είναι πραγματικά για γέλια».

«Είπαν ότι 3 εκατομμύρια μπορούν να αποφασίσουν για το χρέος. Αντιθέτως, νομίζω ότι θα υπάρξει χώρος να συζητήσουμε το στρατηγικό για το χρέος για να προχωρήσει η Ελλάδα. Οι εικόνες των συνταξιούχων να αναζητούν 60 ευρώ είναι κάτι που με στιγματίζει. Δεν νομίζω ότι το κλίμα βελτιώθηκε μετά το δημοψήφισμα», ανέφερε και σημείωσε ότι ως βάση πρέπει να υπάρχει η πρόταση της Ελλάδας.

«Νομίζω ότι ο Τσίπρας θα κάνει μια καλή πρόταση. Το ευχόμαστε όλοι. Το πρόβλημα της ανάπτυξης στην Ευρώπη θα μείνει το πιο σημαντικό. Ακόμα και αν όλα λήξουν καλά, το ζήτημα θα παραμείνει», ανέφερε.

Γιούνκερ: Δεν αποκλείω κανένα σενάριο

Σε σκληρές δηλώσεις προχώρησε και ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ο οποίος μιλώντας αμέσως μετά τον Ντόναλντ Τουσκ υπογράμμισε πως δεν μπορεί να αποκλείσει κανένα σενάριο για την Ελλάδα.

«Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε κανένα ενδεχόμενο, ούτε αυτό του Grexit, για το οποίο η Κομισιόν έχει προετοιμαστεί», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως η Κομισιόν είναι προετοιμασμένη για όλα!

«Έχουμε προετοιμάσει λεπτομερώς το σενάριο Grexit. Έχουμε σχέδιο για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας. Έχουμε σενάριο για να βοηθήσουμε την Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη», πρόσθεσε ο κ. Γιούνκερ.

Τουσκ: Δυστυχώς δεν μπορούμε να αποτρέπψουμε το χειρότερο σενάριο

Η Ελλάδα δεσμεύτηκε να παρουσιάσει ένα αναλυτικό πρόγραμμα έως την Πέμπτη, 9 Ιουλίου, τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου της Συνόδου Κορυφής.

Στις 9 Ιουλίου το αργότερο η ελληνική κυβέρνηση θα καταθέσει τις προτάσεις της» τόνισε ο κ. Τουσκ, ενώ συμπλήρωσε ότι «μετά το δημοψήφισμα ο κ. Τσίπρας δεσμεύτηκε να παρουσιάσει ένα νέο πρόγραμμα εντός του πλαισίου της σύμβασης».

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το Αγιο Φως έφτασε στην Ελλάδα – Ποια είναι η πρώτη στάση και πώς θα διανεμηθεί

Σήμερα

Με τιμές αρχηγού κράτους υποδεχθήκαν το Αγιο Φως στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

ΗΠΑ και Ιράν στο ίδιο τραπέζι – Ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές» της Τεχεράνης

Σήμερα

Οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών συζητούν στο Ισλαμαμπάντ με βαθιές διαφωνίες και αλληλένδετα ζητήματα να περιπλέκουν τις διαπραγματεύσεις.

Τραγωδία στην Κύπρο: Τι προκάλεσε την κατάρρευση της πολυκατοικίας στη Λεμεσό ‑ Δείτε πώς εξελίσσεται η επιχείρηση διάσωσης

Σήμερα

Νεκρός ανασύρθηκε από τα συντρίμμια ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για δεύτερο εγκλωβισμένο, τρεις τραυματίες στο νοσοκομείο.

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρό 3χρονο παιδί σε τροχαίο, ΙΧ συγκρούστηκε μετωπικά με ταξί

Σήμερα

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως άλλα δύο άτομα έχουν τραυματιστεί από τη σφοδρή σύγκρουση

Στάθης Μαντζώρος: Δύσκολες ώρες για τον ηθοποιό 10 μήνες μετά το εγκεφαλικό που υπέστη

Σήμερα

Ο αγαπημένος «καφετζής» του τηλεοπτικού κοινού στη σειρά «Σασμός» νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό

Τι ώρα θα κλείσουν σήμερα μαγαζιά και σούπερ μάρκετ

Σήμερα

Κλειστά Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα

Mε τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Σήμερα

Με ψύχρα και βροχές η Ανάσταση

Η μεγάλη έξοδος: 629.000 αυτοκίνητα έφυγαν από την Αθήνα

Σήμερα

Πόσοι πέρασαν τις εθνικές οδούς

Πέδρο Σάντσεθ: Η Ευρώπη να «κάνει μεγάλα όνειρα» και να αναλάβει ρόλο ως ηθικός ηγέτης

Σήμερα

Οι δηλώσεις έγιναν στο πλαίσιο συζήτησης για το μέλλον της Ευρώπης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 20
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.